کد خبر: ۲۵۶۳۱۳
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۰ - ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020April 28
ویروس کرونا طی سه ماه گذشته به عنوان یک بحران جهانی، جوامع بشری را مورد تهدید جدی قرار داده و اضطرابی و استرسی باور نکردنی را به مردم سراسر جهان تزریق کرده است.

شفاآنلاین>سلامت>یک روانپزشک و روان درمانگر گفت: کرونا از زمانی که پا به این عرصه گذاشت تاکنون توانسته تحولات بزرگی را با خود به همراه بیاورد و موجبات نگرانی و خسارات بی شماری برای انسانهای شود.

به گزارش شفاآنلاین:مهدی قاسمی فر ادامه داد:‌ این رویداد کم نظیر تاکنون توانسته جسم و جان بیش از دو میلیون انسان را تحت تاثیر خود قرار دهد که روزانه نیز تعداد قابل توجهی از مردم مبتلا به این بیماری افزوده می شود و از طرفی تا بدین لحظه حدود 300 هزار نفر را به کام مرگ کشانده است.

این روانشناس گفت: بیماری کرونا شاید عده قلیلی از جمعیت میلیاردی جهان را تحت تاثیر خود قرار داده، اما این ویروس با توجه به اینکه از نظر دانشمندان علوم پزشکی ناشناخته بوده و یا به سختی بتوان ساختار تشکیلاتی آن را برای تولید آنتی بادی‌ بدست آورد، ولی تاکنون توانسته به لحاظ تهدید سلامتی جسم و جان افراد،‌ از نظر علم روانشناسی، افکار و روان تعداد قابل توجه ای از جمعیت جهان را به سمت خود جلب کند و به دنبال آن ترس و وحشت،‌ ‌استرس و اضطراب را در وجود آنان هویدا و آشکار سازد.‌  

این متخصص رواندرمانگر با بیان اینکه نگرانی امری طبیعی است و در قبال سلامتی به نوعی عکس العمل مثبت و عقلانیت فرد یا افراد را نشان می دهد،‌ اظهار داشت: استرس و اضطراب بیش‌ از حد در مقابل هر گونه رفتار و یا حتی گفتار، می تواند روان آدمی را تحلیل داده و فرد را مستهلک ‌کند.

وی برای نمونه گفت: اکنون و به دلیل وجود پدیده های رایج در زندگی در حال رشد و مدرن امروزی توان هر فرد دارای شاغل و فعالیت بطور طبیعی ضمن مستهلک شدن رو به تحلیل خواهد گذاشت و این استهلاک بطور دقیق و به دلایل مختلف انسان را دچار فرسودگی خواهد کرد.

قاسمی افزود: در شرایط کنونی که ویروس کووید 19 جسم افرادی را مستهلک کرده به نحوی ذهن تعدادی را به سمت فرسودگی سوق داده و از این رو تجربه نشان داده نوسانات و فراز و نشیب‌های عاطفی شدید در چنین مواقعه ای هم بدن و هم ذهن را تحلیل و رفته رفته مستهلک و از کار افتاده خواهد کرد.

وی گفت: تلاش برای خودکنترلی در همه شرایط، کار ذهن را خسته کرده و کیفیت تصمیمات بعدی را کم می‌کند. برای نمونه مقاومت در برابر وسوسه خوردن شیرینی جات در موقعه صرف صبحانه و یا توانایی نه گفتن به یک وعده غذای لذیز برای شام، در حقیقت ظرفیت مقاومت و خودکنترلی فرد را ذر هر شرایط محدود می کند.

این رواندمانگر افزود: چنانچه هر فرد یا افرادی پیوسته نگران بوده یا به اتفاقاتی که در آینده ممکن است باعث نگرانی و افزوده شدن اضطراب و استرس آنان شود، فکر کنند، در هر شرایط دچار خستگی مداوم و فلج‌کننده ذهن خواهد شد.

راهکار 

وی تصریح کرد: راه‌حل خروج از این وضعیت و حفظ انرژی پیدا کردن حداقل یک نکته مثبت در تک‌تک موقعیت‌های زندگی است. کارهایی که انجام آن احساس خوبی به فرد یا افراد می‌دهد، دقیقا کارهای که برای سلامتی اولا برای جسم و سپس روان مفید است.

قاسمی فر برای نمونه گفت: وقتی فرد یا افراد به یکدیگر هدیه‌ می‌ دهند و یا به اتفاق فیلم و یا تصاویر خنده‌داری را مشاهده می‌کنند، علائم خستگی و فرسودگی آنان به نحوی از بین می رود و یا کاهش پیدا می کند و به دنبال آن انعطاف بیشتری در حفظ خودکنترلی نشان می دهند.

این رواندرمانگر افزود: وقتی فردی برای تعطیلات و رفتن به مسافرت برنامه ریزی می کند شادی و طراوت و حس خوبی درون او نقش می بندد بخصوص که به همراه خانواده باشد و از این رو برای اینکه بتوان در این ایام استرس و اضطراب کرونا را کمتر و کمتر و از بین برد باید تلاش کرد و مثبت بود و آرام ماند، زیرا روزهای پس از کرونا هم از راه خواهد رسید.

ایرنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: