کد خبر: ۲۵۶۰۲۶
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۰ - ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020April 24
متخصص تغذیه و رژیم درمانی ضمن تشریح بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در ایام روزه داری، علائم نشان دهنده تغذیه صحیح در ماه رمضان را توضیح داد.

شفاآنلاین>سلامت>یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی ضمن تشریح بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در ایام روزه داری، علائم نشان دهنده تغذیه صحیح در ماه رمضان را توضیح داد. 

به گزارش شفاآنلاین:برلیانت بزرگمهر، درباره شرایط روزه داری در بحران کرونا از منظر متخصصان تغذیه، با بیان اینکه گرفتن روزه به شرایط سلامت فرد بستگی دارد، گفت: اگر شخصی دچار اختلال و بیماری بود لازم است برای گرفتن روزه با پزشک معالج خود مشورت کند.

وی با تاکید بر مصرف سحری کافی و متعادل، اظهار کرد: در وعده‌های سحری و افطار باید از تمام گروه‌های غذایی اصلی به میزان متعادل استفاده شود. باید از مصرف غذاهای شور، سرخ کرده و چرب پرهیز کرد. از سوی دیگر گنجاندن مصرف میزان کافی سالاد، سبزی و میوه‌های تازه در برنامه غذایی توصیه می‌شود.

بزرگمهر ادمه داد: تغذیه غلط در ماه رمضان می‌تواند اشکالات زیادی برای فرد روزه‌دار در پی داشته باشد که مهم‌ترین آنها عوارضی چون تشنگی شدید، افت قند خون به همراه احساس ضعف، خستگی و بی‌حالی، اختلالات عصبی و یبوست است. برای پیشگیری از تشنگی، لازم است میزان کافی آب در وعده افطار تا سحری استفاده شود. همچنین در استفاده از پروتئین‌های حیوانی زیاده‌روی نشود، برخی روزه داران در وعده‌های افطار و سحری از مقدار زیادی غذاهای گوشتی استفاده می‌کنند که این امر علاوه بر افزایش اسید اورریک خون و بروز نقرس باعث بالا رفتن چربی‌های نامطلوب خون و دفع مقدار زیادی آب از بدن و بروز تشنگی می‌شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: مصرف چای مکرر نیز دفع آب را از طریق کلیه‌ها افزایش داده و بدن را در معرض کم آبی قرار می‌دهد که علاوه بر اختلالات ناشی از کم آبی باعث تشنگی شدید می‌شود. میوه‌ها و سبزی‌های تازه علاوه بر آنکه حاوی ویتامین‌ها و برخی املاح به میزان قابل توجه هستند به علت دارا بودن آب زیاد می‌توانند به تامین آب مورد نیاز بدن کمک کنند.

وی در خصوص افت قندخون تصریح کرد: چون به هنگام روزه‌داری بویژه در روزهای بلند سال، مدت نسبتا طولانی مواد غذایی به بدن نمی‌رسد و با توجه به اینکه بدن انسان قادر نیست قند را به مدت طولانی ذخیره کند، پس لازم است از ترفندهایی استفاده کنیم که گلوکوز خون را تا حد امکان در محدوده نرمال حفظ کنیم. به این منظور لازم است از مواد نشاسته‌ای به میزان لازم و در حد متعادل استفاده کنیم. همچنین در مصرف تنقلات شیرین مانند زولبیا،‌ بامیه، شیرینی و... افراط نکنیم. تنقلات شیرین نباید جانشین مواد نشاسته‌ای شوند، زیرا حاوی مواد مغذی مورد نیاز انسان نیستند و تنها مقدار زیادی انرژی به بدن رسانده و این در حالی است که قند آنها به سرعت جذب خون شده و باعث افزایش قندخون می‌شوند، در این حالت انسولین ترشح شده و موجب افت قند خون می‌شود.

بزرگمهر ادامه داد: در حالی که مواد نشاسته‌ای حاوی برخی مواد مغذی مفید و ضروری هستند و به تامین نیاز تغذیه‌ای افراد کمک می‌کنند. همچنین مواد نشاسته‌ای قند خود را به تدریج وارد خون می‌کنند و به این ترتیب از افت قند خون پیشگیری می‌کنند.

وی در خصوص احتمال بروز یبوست در فرد روزه‌دار، اظهار کرد: این اختلال از عوارض شایع تغذیه غلط در ایام روزه‌داری است و برای پیشگیری از آن لازم است آب به میزان کافی از وعده افطار تا سحری نوشیده شود. همچنین مصرف میوه‌ها و سبزی‌های تازه در وعده‌های سحری و افطار و در بین این دو زمان مهم است، زیرا این دو گروه غذایی به علت دارا بودن فیبر بالا از بروز یبوست پیشگیری کرده و به کاهش چربی‌های نامطلوب خون، چاقی و حفظ تعادل فشارخون کمک می‌کنند.  

این مشاور تغذیه و رژیم درمانی همچنین تاکیدکرد: ورزش مداوم روزانه می‌تواند به پیشگیری از بروز یبوست کمک کند.

وی افزود: به طور کلی چند عامل می‌تواند نشان دهد که آیا در ماه رمضان تغذیه صحیح،‌ کافی و متعادل داشته‌ایم یا خیر. تثبیت وزن افراد در حد متعادل، وضعیت سلامت و مقاومت بدن در برابر بیماری‌ها، پر انرژی بودن و تحرک و شادابی هنگام فعالیت‌های روزمره  همگی از این موارد است است.ایسنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: