کد خبر: ۲۵۵۵۰۰
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۷ - ۲۸ فروردين ۱۳۹۹ - 2020April 16
متأسفانه طیف وسیعی از جامعه با کمبود ویتامین «دی» مواجه هستند و همین می‌تواند زمینه ضعف سیستم ایمنی بدن را موجب شود
شفاآنلاین>سلامت>کارشناس تغذیه در ارتباط با راه های تقویت سیستم ایمنی در مقابله با ویروس کووید ۱۹ از طریق منابع غذایی توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش شفاآنلاین،شهاب اولیایی با بیان اینکه در ایام شیوع بیماری کرونا مهمترین نکته، تقویت سیستم ایمنی بدن است، اظهار داشت: برای تقویت سیستم ایمنی باید به تعدادی از ویتامین‌ها و مواد معدنی به طور ویژه اهمیت داد؛ مولتی ویتامین‌ها برای گروه‌های سالمندان، گیاه خواران، زنان باردار و شیرده و افرادی که رژیم لاغری کم کالری دارند لازم است.

وی با اشاره به ویتامین دی به عنوان یکی از ویتامین‌های تقویت کننده سیستم ایمنی گفت: متأسفانه طیف وسیعی از جامعه با کمبود ویتامین «دی» مواجه هستند و همین می‌تواند زمینه ضعف سیستم ایمنی بدن را موجب شود.

مصرف ویتامین دی مطابق دستور پزشک باشد

این کارشناس تغذیه و رژیم شناس با بیان اینکه ترجیحاً باید سطح ویتامین دی اندازه گیری شود و سپس متناسب با دستور پزشک معالج به مصرف مکمل روی آورد، ابراز داشت: منابع غذایی برای دریافت ویتامین و مواد معدنی همواره در اولویت است؛ در شرایط بحرانی در صورتی که طی چند ماه گذشته در حال مصرف یک عدد ویتامین دی پنجاه هزار در ماه بوده‌اید به همان صورت ادامه دهید؛ این توصیه برای کودکان دو تا دوازده سال به میزان یک عدد ویتامین دی پنجاه هزار واحدی هر دو ماه یک بار است.

وی افزود: مصرف ویتامین دی به صورت مازاد موجب مسمومیت‌زا است؛ این ویتامین در ماهی، تخم مرغ، جگر، غذاهای غنی شده با ویتامین دی مانند شیر یافت می‌شود.

اولیایی به ماده معدنی روی (زینک) به عنوان یکی دیگر از مواد تقویت کننده سیستم ایمنی اشاره داشت و گفت: زینک به عنوان ماده معدنی در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارد که در منابع غذایی مانند انواع گوشت، حبوبات، مغزیجات، دانه کدو، تخم مرغ، غلات سبوس دار به وفور یافت می‌شود.

فقر آهن تأثیر زیادی روی عملکرد سیستم ایمنی بدن دارد

وی با اشاره به ماده معدنی آهن که کم خونی ناشی از فقر آهن یکی از شایع‌ترین بیماری‌های رایج در میان زنان است، اظهار داشت: فقر آهن تأثیر زیادی روی عملکرد سیستم ایمنی بدن دارد؛ توصیه می‌شود از منابع حیوانی مانند گوشت، جگر استفاده شود و زنان در سیکل قاعدگی از مکمل آهن بهره مند شوند.

این کارشناس تغذیه با اشاره به ماده معدنی سلنیوم به عنوان یکی از مواد مؤثر در تقویت سیستم ایمنی افراد عنوان کرد: سلنیوم را می‌توان در مغزیجات، ماهی، سبوس گندم و برنج یافت می‌شود.

وی با تاکید بر ویتامین A در تقویت سیستم ایمنی گفت: سبزیجات زرد مانند هویج و کدو حلوایی منبع غنی از بتاکاروتن است که با پیشگیری از پیشرفت مشکلات تنفسی سلامت ریه را بهبود می‌بخشد. مواد غذایی مانند سیب زمینی شیرین، اسفناج، غذاهای دریایی، فلفل دلمه‌ای، انبه و تخم مرغ از منابع این ویتامین است.

اولیایی به ویتامین E به عنوان یک آنتی‌اکسیدان قدرتمند در بدن در مبارزه با عفونت هم اشاره‌ای داشت و افزود: مغزیجات، دانه‌های روغنی، اسفناج، زیتون و کدوحلوایی از منابع مناسب این ویتامین است.

وی ویتامین «ب ۶» را از خانواده ب.کمپلکس برای حمایت از واکنش‌های بیوشیمیایی در سیستم ایمنی مؤثر دانست و گفت: مواد غذایی سرشار از ویتامین «ب ۶» شامل ماهی‌های آب سرد، سینه مرغ، سبزیجات سبز و نخود است.

این رژیم شناس با بیان اینکه مصرف پروتئین به عنوان درشت مغذی می‌تواند در تقویت سیستم ایمنی نقش مهمی داشته باشد، ابراز داشت: از دیرباز ویتامین C به عنوان منبع تقویت سیستم ایمنی معرفی شده بود که در مرکبات، آناناس، کیوی، گوجه فرنگی، انواع فلفل و پیاز یافت می‌شود؛ مصرف مکمل‌های ویتامین C به طور افراطی نه تنها نقش مثبتی برای ابتلاء به بیماری کرونا ندارد بلکه می‌تواند وضعیت را وخیم کند.

وی افزود: مصرف مایعات کافی نقش بسزایی در سلامت عمومی بدن و به ویژه در ایام کرونا دارد. توصیه می‌شود افرادی که به بیماری کووید ۱۹ مبتلا می‌شوند روزانه ۸ لیوان آب، آب میوه جات و سبزیجات، شیر و انواع سوپ بدن را تغذیه کنند.

اهمیت خواب با کیفیت و حداقل ۶ الی ۸ ساعت در شبانه روز

اولیایی با تاکید بر خواب با کیفیت و حداقل ۶ الی ۸ ساعت در شبانه روز، بیان داشت: توصیه می‌شود از استرس به شدت پرهیز شود؛ استرس با ضعف سیستم ایمنی احتمال ابتلاء به کووید ۱۹ را افزایش می‌دهد.

وی اشاره‌ای هم به دوران قرنطینه خانگی در ایام کرونا داشت و گفت: در اکثر افراد فعالیت‌های ورزشی و بدنی محدود می‌شود؛ توصیه می‌شود حداقل ورزش سبک روزانه به مدت ۳۰ دقیقه در منزل انجام شود.

این رژیم شناس با تاکید بر اینکه در دوران قرنطینه خانگی به کیفیت غذا بیش از کمیت توجه کنید، ابراز داشت: در این ایام با دقت بر کیفیت غذا از منابع غذایی متنوع استفاده کنید که سیستم ایمنی بدن نسبت به این ویروس شرایط مطلوبی را پیدا کند؛ هیچ گاه دو اصل تعادل و تنوع را در برنامه غذایی فراموش نکنید.

وی افزود: تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن است و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در شش گروه اصلی غذایی نان و غلات، سبزی‌ها، میوه‌ها، شیر و فرآورده‌های آن، گوشت و تخم مرغ و مغز دانه‌ها قرار دارند.مهر
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: