کد خبر: ۲۵۴۳۳
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۷ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۳ - 2014June 20
شفا آنلاین: رییس انجمن حمایت از بیماران کلیوی ایران از گسترش روز افزون بیماران دیالیزی در کشور خبر داد.

به گزارش شفا آنلاین،مصطفی قاسمی رییس انجمن حمایت از بیماران کلیوی ایران با بیان اینکه مشکل فعلی بیماران کلیوی در کشور عدم همسان سازی سازمان های بیمه گر است، گفت: یکسان نبودن پرداخت سازمان های بیمه گر باعث شده تا بیماری داروی خود را رایگان و بیمار دیگر با 30 درصد هزینه همان دارو را تهیه کند.

 

وی افزود: به جز همسان نبودن سازمان های بیمه گر، این موضوع که تعداد اقلام داروهای تحت پوشش بیمه کاهش و یا نوع و جنس آن تغییر کند نیز بیماران کلیوی را می ترساند چرا که وقتی بیمار به نوع خاصی از دارو وابسته می شود سازمان های بیمه گر با در نظر گرفتن اینکه داروی دیگری ارزان تر بوده آن را جایگزین داروی بیمار می کنند و قطعا نتیجه و بازده خوبی به همراه نخواهد داشت مخصوصا بیماران پیوند کلیه که شرایط بسیار حساسی را نسبت به بقیه بیماران دارند.

 

قاسمی از گسترش روز افزون بیماران دیالیزی ابراز نگرانی کرد و گفت: عدم آموزش صحیح و پیشگیری منجر به افزایش آمار بیماران دیالیزی شده و هزینه های هنگفتی را برای دولت و کشور به بار آورده زیرا به تبع آن نیاز به دستگاه های جدید، فضای بیمارستانی و آموزش و ... بیشتر می شود.

 

قاسمي با بیان اینکه در سال های اخیر تعداد عمل های پیوند کلیه به 2500 رسیده و روند مثبتی را در پیش گرفته بود، خاطرنشان کرد: به علت افزایش بیماران دیالیزی پیوند های کلیه نیز سیر نزولی پیدا کرده زیرا ورودی بسیار بیشتر از خروجی بوده و کلیه های اهدایی کفاف این همه بیمار دیالیزی را نمی دهد.

 

وي  تصریح کرد: آمار مرگ و میر در بیماران دیالیز بالا رفته زیرا امکان دسترسی به دارو و درمان برای بسیاری از بیماران مهیا نبوده و اصطلاحا به درمان نمی رسند.

 

وی به ضعف آموزش و پیشگیری در مقوله ی ابتلا به بیماری کلیه تاکید کرد و افزود: 40 درصد از بیماران دیالیزی قبلا دچار دیابت بوده و به خاطر اینکه آموزش و کنترلی بر رفتار ها و رژیم غذایی بیمار دیابتی وجود نداشته به تخت دیالیز سوق داده شده است.

 

قاسمی افزود: در بسیاری از کشورها بیماران دیابتی به چکاب سالی دو بار مجبور شده اند اما در کشور ما با وجود اینکه چکاب اینگونه بیماران رایگان است به دنبال پیشگیری و کنترل بیماری نرفته و وضعیت شان وخیم تر می شود.

 

رئیس هيات مديره انجمن بيماران كليوي ایران با بیان اینکه وزارت بهداشت متولی امر سلامت و درمان است، ادامه داد: وزارت بهداشت با تحکیم و گسترش همکاری های بین بخشی با وزارت کار و رفاه اجتماعی و سازمان های بیمه گر می تواند امر اطلاع رسانی، آموزش، پیشگیری و تجهیز دستگاه درمانی را جدی تر دنبال کرده و کشور را از گسترش مهیب آمار دیالیز نجات دهد.

طبنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: