کد خبر: ۲۵۳۳۰۰
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۹ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ - 2020March 15
آگاهی بخشی به جامعه، تبلیغات، مدل‌سازی و الگوسازی نیز از اقدامات موثر رفتاری در جامعه محسوب می شود که حضور مشاوران در هر یک از این زمینه‌ها به طور حتم اثربخشی را افزایش می‌دهد
شفاآنلاین>سلامت>یک روانشناس و استاد دانشگاه با تاکید بر اهمیت مشارکت روانشناسان در ستاد مقابله با کرونا گفت: کارشناسان باید در ساختارهای رفتاری جامعه با پیشنهاد طرح‌های کاربردی مشارکت داشته باشند.

به گزارش شفاآنلاین،دکتر مجید صفاری‌نیا روز یکشنبه در خصوص نقش روانشناسان در مدیریت بحران کرونا افزود: مشارکت به منظور پیشگیری از شیوع بیماری کرونا در کشور به ۲ دسته ساختاری و رفتاری طبقه بندی می شود.

وی افزود: اقدامات ساختاری که به مداخله حاکمیت اشاره می کند؛ به برخی از محدودیت‌ها نظیر قرنطینه شهرها، اعمال جریمه برای ترددهای غیرضروری و همچنین احداث بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی – درمانی در کشور تعبیر میشود.

صفاری نیا ادامه داد: آگاهی بخشی به جامعه، تبلیغات، مدل‌سازی و الگوسازی نیز از اقدامات موثر رفتاری در جامعه محسوب می شود که حضور مشاوران در هر یک از این زمینه‌ها به طور حتم اثربخشی را افزایش می‌دهد.

وی تاکید کرد: به عنوان مثال مشارکت روانشناسان در ستاد مقابله با کرونا با تغییر رفتار اجتماعی از جمله آموزش تکنیک های بازخورد،  تقویت تعهد و مدل‌سازی خطر ابتلاء به بیماری را کاهش می دهد.

به عقیده این روانشناس اجتماعی حضور مشاوران در هر یک از سیاست گذاری‌ها که با هدف تغییر رفتار اجتماعی از جمله احترام به حقوق شهروندی،  انجام می شود؛ بی شک اثرگذاری را تقویت می کند.

این استاد دانشگاه یادآور شد: یکی دیگر از مهمترین اقدامات روانشناسان به هنگام بروز یک بحران در جامعه نظیر وقوع سیل، زلزله و شیوع یک بیماری ارائه خدمات مشاوره‌ای است.

صفاری نیا افزود: اضطراب و افسردگی ناشی از بروز یک بحران آسیب‌های روحی را در جامعه افزایش می دهد و این مساله مستلزم مداخله متخصصین روانشناسی است.

وی گفت: به عنوان مثال قرنطینه خانگی گاه میزان سازگاری زوجین را کاهش می دهد و مشاوران و رونشناسان با تغییر سبک زندگی، نقش موثری در آرامش‌بخشی و مقابله با این آسیب‌ها ایفا می کنند.ایرنا 
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: