به گزارش شفاآنلاین،«رحمتالله حافظی» با اشاره به شیوع کرونا در برخی استانهای کشور اظهارداشت: وزارت بهداشت تحت هر شرایطی موظف است، نسبت به ایجاد محیط مناسب برای بیماران اقدام کند و شرایطی را فراهم کند تا از شیوع بیماری بین مردم قم و انتقال آن به سایر شهرها جلوگیری شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: آمار فوتیهای کرونا رو به افزایش است و انتظار میرود از طریق راههای علمی و پیشگیرانه وزارت بهداشت از توسعه آن جلوگیری کند.
وی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت قرنطینه را اقدامی قرون وسطائی میداند، تصریح کرد: وزارت بهداشت دلیل قرنطینه نکردن را سفر مردم به شمال کشور میداند، اما عجیب است، مسئولانی که در جایگاه علمی و اجرایی بسیار بالا قرار دارند، اینگونه صحبت کرده و اغراق میکنند؟ وزارت بهداشت در حالی قرنطینه را قرون وسطائی میداند که ایتالیا در همین لحظه ۱۲ شهر خود را قرنطینه کرده است.
حافظی ادامه داد: قرنطینه کردن به معنای این است که هیچ شهروندی اجازه ورود و خروج از شهر را ندارد، حتی اجازه جابجایی بین محلات شهر را هم نمیدهند و اینطور صحبت کردن خیلی تعجببرانگیز است. انتظار میرود با روشهای علمی و استفاده از تخصص افراد در این حوزه، وزارت بهداشت برای مهار و جلوگیری از شیوع بیشتر بیماریهای تنفسی اقدام کند، چه این بیماری کرونا یا آنفولانزای فصلی باشد.
مدیرعامل اسبق سازمان تامین اجتماعی کشور با اشاره به برداشتهایی که در کشور در زمینه قرنطینه شهرها وجود دارد، گفت: قرنطینه کردن به معنای تخلیه شهر نیست، در چین اعمال قرنطینه به این معنا است که در هر خانواده تنها یک عضو و آن هم هر سه روز یکبار اجازه خروج و خرید مایحتاج خانه را دارد و این به معنای قرنطینه است، نه چیزی که وزارت بهداشت میگوید و آنها باید در تعاریف خود بازنگری کنند.
او درباره کنترل ورودی مسافران به تهران اظهار داشت: این موضوع فراتر از ظرفیتهای شورای شهر، شهرداری، وزارت بهداشت و حتی وزارت کشور است و قطعا ستادی که تشکیل شده است و معاون اول رئیس جمهور مسئولیت آن را برعهده دارند، باید براساس اطلاعات متقن و نظرات فنی و تخصصی کارشناسان مربوطه و نه براساس نظرات مدیران وزارت بهداشت، تصمیمگیری کنند.
حافظی تاکید کرد: وزارت بهداشت باید متخصصان را به جلسات خود دعوت کند و براساس اطلاعات موجود نظرات کارشناسی را اخذ و تصمیمگیری کنند.باید از نیروهای نظامی و انتظامی کمک گرفته شود و تمهیدات خاصی برای آن منظور در نظر گرفته شود. اصراری بر این نیست که قرنطینه کردن اتفاق افتد، این اتفاق باید مبتنی بر نظرات کارشناسی رخ دهد و قرنطینه به معنای واقعی و نه به آن معنایی که معاون وزیر تعریف کردند، انجام شود.
او با بیان اینکه چینیها در طی ۹ روز توانستند، یک بیمارستان مخصوص آماده کنند، پیشنهاد داد: با توجه به مراوداتی که با چینیها داریم، از آنها بخواهیم که در ایجاد یک بیمارستان صحرائی ویژه در نزدیکی فرودگاه امام که بتوان شرایط پدافند غیرعامل را برای آن پیشبینی کرد، با ما همراهی کنند و برای این منظور تیمی از چین به طور ویژه وارد کشور شود و در مراحل ساخت بیمارستان صحرائی با ما مشارکت کنند. این یک فرصت است که تهدید پیش آمده در کشور را پشت سر بگذاریم.ایلنا