کد خبر: ۲۵۰۷۳۹
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۰ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ - 2020February 02
کاهش ۲۵ درصدی بودجه بیماران خاص در سال ۹۹ در حالی که در بودجه سال گذشته به رغم افزودن چهار بیماری به حوزه بیماران خاص این بودجه افزایشی نیافته بود، یک ظلم بزرگ در حق بیمارانی است که زندگی عادی آنها در گرو دسترسی به دارو و درمان مستمر است
شفا آنلاین>سلامت>سخنگوی کانون هموفیلی ایران، از کاهش ردیف بودجه بیماران خاص در سال ۹۹ به شدت انتقاد کرد.

به گزارش شفا آنلاین، احمد قویدل ضمن انتقاد شدید از کاهش بودجه بیماران خاص، گفت: کاهش ۲۵ درصدی بودجه بیماران خاص در سال ۹۹ در حالی که در بودجه سال گذشته به رغم افزودن چهار بیماری به حوزه بیماران خاص این بودجه افزایشی نیافته بود، یک ظلم بزرگ در حق بیمارانی است که زندگی عادی آنها در گرو دسترسی به دارو و درمان مستمر است.

وی افزود: بر اساس یک رسم نانوشته و اصولی از آنجا که حوزه بهداشت و درمان کشور از حوزه‌های حاکمیتی محسوب می‌شود خط قرمزی وجود داشت که با تمام بحران‌هایی که به کشور به صورت‌های مختلف تحمیل می‌شود، بودجه‌های وزارت بهداشت مصون از تعرض‌هایی با این شکل قرار گیرد.

مدیرعامل کانون هموفیلی ایران، ادامه داد: در سال‌های جنگ تحمیلی هم شاهد این مواظبت از طرف نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مدیران دولتی بودیم. ما نمی‌دانیم کارشناسان با چه تفکری این بودجه را کاهش داده اند.

قویدل با طرح این سوال که آیا سازمان مدیریت و برنامه ریزی به عواقب آن اندیشه است، گفت: متأسفانه ما حساسیت‌ های لازم در نمایندگان مجلس به خصوص کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در حوزه بیماری‌های دیر درمان را ندیده ایم. قاعدتاً آژیر خطر کاهش بودجه بیماران خاص را باید نمایندگان مجلس به صدا در آورند. البته مجلس کارنامه بسیار ضعیفی در دفاع از حقوق حقه بیماران خاص دارد.

وی افزود: مقام معظم رهبری همواره سفارش فرموده اند که بیمار نباید رنجی جز بیماری داشته باشد. بیماران خاص از دردمندترین بیماران دائمی کشور هستند که درمان و دارو بخشی از نیاز روزمره آنها است و مشارکت اجتماعی آنها در جامعه (امنیت شغلی و تحصیلی) در گرو دسترسی مناسب و به موقع به دارو و درمان است.

مدیر عامل کانون هموفیلی ایران، تصریح کرد: یک دانش آموز هموفیلی وقتی دسترسی به دارو و درمان ندارد و یا اختلالی در این حوزه برای او پیش بیاید با دردی درگیر است که اساساً هر تمرکزی را از او می‌گیرد و کوچک‌ترین ثمره آن شکست تحصیلی است که سرنوشت زندگی او را تغییر می‌دهد و در گام‌های بعدی در غلتیدن بیمار هموفیلی به ورطه معلولیت است.

وی افزود: عدم سیاست گذاری اصولی در حوزه بیماری‌های خاص همه آرزوهای والدین این بیماران را برای خوشبختی فرزندانشان بر باد می‌دهد. مخاطرات جانی نیز از جمله عوارض این کاهش بودجه است.

قویدل ادامه داد: متأسفانه انتقال یارانه‌ها به سازمان‌های بیمه گر که هم کارآمدی لازم را ندارد و هم با سیاست‌های انقباضی بدون توجه به اینکه در آینده بیماران با چه مشکلاتی روبرو می‌شوند نیز مشکلی مضاعف بر این کاهش بودجه است.

وی گفت: مجلس شورای اسلامی می‌بایست به عنوان یک ارگان نظارتی ساز و کاری برای قصه تکراری بدهی بیمه‌ها بیاندیشد. این موضوع یک اثر تخریبی جدی بر سیاست گذاری‌های حوزه درمان می‌گذارد. چرخه تولید داخلی را فلج می‌نماید. شاید بازگشت اصولی به روش قبلی و پرداخت یارانه‌های دارویی به وارد کنندگان و تولید کنندگان دارو در شرایط بحرانی کنونی یک عقب نشینی اصولی و شایسته باشد.

سخنگوی کانون هموفیلی ایران ابراز امیدواری کرد نمایندگان مجلس شجاعانه در مقابل این کاهش بودجه حوزه بیماری‌های خاص بایستند و اجازه ندهند بیماران خاص قربانی بی تدبیری شوند که از وظایف حاکمیتی غفلت می‌کند.

وی تصریح کرد: البته علاوه بر ضرورت بودجه کافی برای اداره بیماری‌های خاص، نظارت بر هزینه کرد این بودجه اهمیت بسیار دارد. همه به خاطر دارند در دوره وزارت دکتر هاشمی ۸۳ مرکز درمان بیماران خاص به صورت همزمان در کشور با سر و صدای فراوان افتتاح شد. به اظهار وزیر بهداشت وقت، برای تجهیز آن بودجه اختصاص داده شده بود، اما عملاً تجهیزی صورت نگرفت و وضع مراکز موجود هم به وخامت گذاشت.

قویدل اظهار داشت: برای نمونه مرکز درمان هموفیلی‌ها در اصفهان که همواره در ردیف مراکز درجه یک کشور بود آنچنان گرفتار مشکلات شده بود که از ارائه خدمات ساده فیزیوتراپی و دندانپزشکی عاجز گردیده بود. همچنین در نمونه‌ای دیگر احکام قضائی حقوقی که در سه سال اخیر علیه وزارت بهداشت و سازمان انتقال خون در باقیمانده پرونده‌های قضائی هموفیلی صادر دیده است، در موارد پرداخت از چه محلی تأمین بودجه شده است. سازمان انتقال خون سهم خود از این محکومیت‌ها را هنوز نپرداخته است و این پرداخت را موکول به صدور اجراییه اجرای احکام نموده است. اما وزارت بهداشت از کدام محل مجموعه این پرداخت‌ها را داشته است.

وی افزود: آیا نمایندگان مجلس و سازمان برنامه و بودجه از این حکام قضائی لازم الاجرا مطلع هستند. از مراجع نظارتی مانند سازمان بازرسی کل کشور، مجلس شورای اسلامی و همچنین دفتر بازرسی‌های ویژه ریاست جمهوری می‌خواهیم تحقیق کنند که طی سه سال گذشته خسارات و ضرر و زیان احکام محکومیت وزارت بهداشت در پرونده‌های قضائی هموفیلی از کدام محل بودجه پرداخت شده است. طبق قانون وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی در صورت محکومیت در مراجع قضائی می‌بایست مراتب را گزارش و برای پرداخت دیون خود ردیف بودجه بخواهند. مبادا این پرداخت‌ها از محل بودجه‌های درمانی و دارویی بیماران خاص پرداخت شده باشد که بی انصافی بزرگی در حوزه درمان و داروی بیماران خاص است که با کاهش غیر منطقی و غیر عقلایی بودجه‌ها از یکسو و افزودن چهار بیماری دیگر به حوزه بیماران خاص با آن مواجه هستند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: