کلسترول فاکتور خطرزا در بروز سکته ایسکمیک است و نقش جو در کاهش کلسترول میتواند تاثیر بلندمدت بر کاهش خطر سکته ایسکمیک داشته باشد
شفاآنلاین>سلامت>متخصصان تغذیه میگویند: افرادی که در وعده صبحانه بلغور جو دوسر را جایگزین تخممرغ و نان سفید میکنند کمتر در معرض سکته مغزی قرار دارند.
به گزارش شفاآنلاین، نتایج بررسی انجام شده توسط این متخصصان در دانمارک حاکی از آن است که جایگزین کردن بلغور جو دوسر با تخممرغ و نان سفید در وعده صبحانه میتواند خطر ابتلا به سکته مغزی را کاهش دهد.
به گفته متخصصان، مصرف روزانه صبحانه و به طور خاص گنجاندن بلغور جو دوسر در این وعده غذایی با کاهش خطر سکته مغزی مرتبط است.
در این بررسی محققان اطلاعات تغذیهای حدود ۵۵ هزار بزرگسال را که به طور میانگین ۵۶ ساله بوده و سابقه سکته مغزی نداشتند مورد مطالعه قرار دادند. در شروع مطالعه شرکتکنندگان هر هفته به طور میانگین ۲.۱ وعده تخممرغ، سه وعده نان سفید، یک وعده ماست و تنها ۰.۱ وعده بلغور جو دوسر مصرف کردند.
محققان نیمی از این افراد را برای مدت ۱۳.۴ سال تحت کنترل قرار دادند. در این مدت ۲۲۶۰ نفر از آنان دچار سکته<Stroke> مغزی شدند. محققان با استفاده از مدلهای آماری به این نتیجه دست پیدا کردند افرادی که یک وعده تخم مرغ یا نان سفید را با بلغور جو دوسر جایگزین کنند چهار درصد کمتر در معرض ابتلا به سکته مغزی هستند.
متخصصان دانمارکی همچنین تاکید کردند: یافتههای ما نشان میدهد ترغیب افراد به مصرف جو دوسر به جای نان سفید و تخممرغ میتواند در پیشگیری از سکته مغزی گزینه عاقلانهای باشد اما ممکن است فاکتورهای مهمتر دیگری نیز وجود داشته باشد.
به گزارش ژاپن تودی، به گفته آنها درحالیکه این مطالعه به گونهای طراحی نشده تا نشان دهد چگونه بلغور جو دوسر خطر سکته مغزی را کاهش میدهد اما مصرف جو میتواند به کاهش کلسترول کمک کند. کلسترول فاکتور خطرزا در بروز سکته ایسکمیک است و نقش جو در کاهش کلسترول میتواند تاثیر بلندمدت بر کاهش خطر سکته ایسکمیک داشته باشد. ایسنا