کد خبر: ۲۴۸۴۵۷
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۰ - ۰۶ دی ۱۳۹۸ - 2019December 27
بین ۲۵ تا ۳۵ درصد زنان بالای ۱۸ سال از بی‌اختیاری ادرار رنج می‌برند. بی‌اختیاری استرسی ادرار شایع‌ترین اختلال سلامتی بانوان است
شفا آنلاین>سلامت>نتایج یک کارآزمایی بالینی حاکی از این است که استفاده از سلول‌های حاصل از عضلات خود فرد در زنان مبتلا به بی‌اختیاری استرسی ادرار روشی بی‌خطر و کمتر تهاجمی است اما تاکنون بازدهی درمانی مناسبی نداشته است زیرا دو سال پس از کارآزمایی بالینی این اختلال مجددا در ۵۰ درصد بیمارانی که بهبود یافته بودند مشاهده شد.

به گزارش شفا آنلاین، بین ۲۵ تا ۳۵ درصد زنان بالای ۱۸ سال از بی‌اختیاری ادرار رنج می‌برند. بی‌اختیاری استرسی ادرار شایع‌ترین اختلال سلامتی بانوان است. مبتلایان بر اثر فعالیت‌هایی مانند عطسه، سرفه، خندیدن، ورزش سنگین یا بلند کردن وزنه دچار بی‌اختیاری و نشت ادرار می‌شوند. پیش از این نشان داده شده بود استفاده از سلول‌های حاصل از عضلات خود فرد در مبتلایان به بی‌اختیاری استرسی ادرار بی‌خطر است.

در گام بعدی، به منظور بررسی اثر درمانی سلول‌های حاصل از عضلات خود فرد در درمان زنان مبتلا به بیماری مذکور، دکتر اقدمی، دکتر بهاروند، دکتر فرزانه شریفی اقدس و همکارانشان در پژوهشگاه رویان، بیمارستان شهید لبافی نژاد و دانشگاه علوم پزشکی بوشهر کارآزمایی بالینی را طراحی کردند که طی آن ۲۰ زن مبتلا به بی‌اختیاری استرسی ادرار سلول‌های حاصل از عضلات خود را به صورت تزریق به مجرای ادراری دریافت کردند.

سپس یک، سه، شش، ۹، ۱۲ و ۲۴ ماه پس از تزریق، میزان اختیار در مهار ادرار با روش‌های مختلف مثل پرسشنامه، آزمون پد یک ساعته و روش‌های معمول دیگر ارزیابی شد.

بنا بر اعلام روابط عمومی پژوهشگاه رویان، نتایج این پژوهش که در مجله بین‌المللی به چاپ رسیده است نشان داد، از میان ۱۷ زنی که مراحل کارآزمایی بالینی را تا انتها دنبال کردند، پس از ۱۲ ماه، ۱۰ نفر (۵۹ درصد) بهبودی کامل و دو  نفر(۱۲ درصد) بهبودی نسبی نشان دادند، در حالی که در پنج  نفر(۲۹ درصد) هیچ بهبودی مشاهده نشد. پس از ۲۴ ماه، در پنج نفر از ۱۰ نفر بهبود یافته و هر دو نفری که بهبودی نسبی یافته بودند بازگشت و عود مجدد بیماری مشاهده شد. همچنین در تمام مراحل کارآزمایی بالینی اثر جانبی قابل توجهی مشاهده نشد.

نتایج این کارآزمایی بالینی نشان داد، استفاده از سلول‌های حاصل از عضلات خود فرد در زنان مبتلا به بی‌اختیاری استرسی ادرار روشی بی‌خطر و کمتر تهاجمی است اما تاکنون بازدهی درمانی مناسبی نداشته است، اما برای نتیجه‌گیری نهایی تکرار آزمون به صورت اتفاقی در مراکز درمانی متعدد ضروری است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: