کد خبر: ۲۴۷۶۳۲
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۶ - ۲۲ آذر ۱۳۹۸ - 2019December 13
افراد باید در روز‌های آلوده کمتر از فست فود و غذا‌های سرخ کردنی مصرف کنند. مواد غذایی حاوی ویتامین C یکی از بهترین راهکار‌ها برای مقابله با آسیب ناشی از مولکول‌های رادیکال آزاد بر اثر تماس با آلاینده‌های هوا است
شفاآنلاین>سلامت>در روزهای بروز آلودگی هوا افراد می توانند با استفاده از برخی مواد غذایی اثرات نامطلوب هوای آلوده بر بدن را از بین ببرند.

به گزارش شفاآنلاین، هوای آلوده بخودی خود حاوی ترکیباتی اکسید کننده و سمی است و از طرفی بدن همواره به ذراتی که در هوای آلوده وجود دارد واکنش التهابی نشان می‌دهد. اما ترکیبات آنتی‌اکسیدانی از این فعالیت ها ممانعت می کنند.

مواد غذایی مقوی در برابر الودگی 

آلاینده های موجود در هوا با حمله به سلولهای بدن عوارض نامطلوبی را به جا می گذارند. در حالت عادی ، سیستم دفاعی بدن ، سلول ها را از کلیه آسیب های بیرونی محافظت می کند.

 اما عوامل مخرب محیطی مثل اشعه ماوراء بنفش، الکل و آلودگی های محیط باعث می شوند بدن نتواند مبارزه کند،  در نتیجه ساختمان و عمل سلول های بدن توسط مخرب های  رادیکال های آزاد تخریب می شوند . 

در مقابل آنتی اکسیدان ها مولکول هایی هستند که جلوی عمل رادیکال های آزاد را گرفته و مانع از تخریب سلول های حیاتی بدن می شوند. مصرف بیشتر آنتی اکسیدان ها زمینه ای را فراهم می کنند که بدن به راحتی رادیکال های آزاد مضر را از بین ببرد. منابع غذايی آنتی اكسيدانی عبارتند از: ویتامین های C , E،کاروتنوئیدها، ، سلنيوم و پلی فنول ها هستند.

افراد می توانند برای مقابله کردن با آلودگی<Pollution> از مواد غذایی مقوی استفاده کنند که یکی از این نوع مواد  مایعاتی  مانند آب است. البته مصرف شیر کم چرب هم مانع جایگزین شدن سرب در بدن می‌شود. افراد باید در روز‌های آلوده کمتر از فست فود و غذا‌های سرخ کردنی مصرف کنند. مواد غذایی حاوی ویتامین C یکی از بهترین راهکار‌ها برای مقابله با آسیب ناشی از مولکول‌های رادیکال آزاد بر اثر تماس با آلاینده‌های هوا است.

تاثیرات سبزیجات بر آلودگی 

در این بین مکمل‌هایی  حاوی   املاح و ریز مغذی‌ها ،  ویتامین C ، ویتامین D، E، B۱۲، بتاکاروتن، اسید‌های چرب امگا ۳ و منیزیم  برای تقویت بدن مفیدهستند. منابع خوراکی غنی از منیزیم سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند و در تسکین مجاری تنفسی نقش زیادی دارند. بهترین منابع حاوی منیزیم شامل مغز خشکبار، اسفناج، تخم کدو، ماست و حبوبات است.

اسید‌های چرب امگا ۳ سپر دفاعی خوبی در برابر آ‌لاینده‌ها هوا هستند. منابع  خوراکی غنی از این اسید های  مفید شامل مغز‌های روغنی مانند:   گردو، دانه‌هایی مثل تخم کتان، ماهی‌های چرب و روغن ماهی هستند.

اثرات لبنیات در برابر آلودگی

 مقدار قابل توجهی آنتی اکسیدان ها  تاثیر زیادی بر سیستم ایمنی بدن دارند . با تقویت سیستم ایمنی ، بدن در مقابل بیماری های مختلف به ویژه بیماری های فصلی مانند: سرماخوردگی و آنفلوآنزا، اسهال و استفراغ ،  در مواقع آلودگی مقاوم می شود. نوشیدن چای سبز  باعث آرامش، رفع التهاب و حساسیت دستگاه تنفس (بافت های آسیب دیده) می شود.  البته باید توجه داشت نوشیدن چای سبز به طور متعادل مفید است ولی استفاده بیش از حد آن می تواند ضرر داشته باشد. مصرف روزانه شير ومواد لبنی به مقدار كافی، عوارض ناشی از آلودگی هوا را بر دستگاه گوارش کاهش می دهد .yjc
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: