کد خبر: ۲۴۷۴۰۸
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۵ - ۱۸ آذر ۱۳۹۸ - 2019December 09
در حال حاضر گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حاکی از آن است که حدود چهار هزار نفر در بیمارستان های سراسر کشور بر اثر ابتلا به آنفلوآنزا بستری هستند و استان های کرمان، گلستان، مازندران، خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد بیشترین موارد فوتی را در این زمینه دارند
شفا آنلاین>سلامت>این روزها همه نگران سلامت خود به دلیل شیوع آنفلوآنزا هستند. تاکنون ۵۶ نفر بر اساس گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر اثر این بیماری فوت کرده اند؛ اما با رعایت راه های پیشگیری از این بیماری می توان فصل سرما را با خیالی آسوده سپری کرد.

به گزارش شفا آنلاین، در حال حاضر گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حاکی از آن است که حدود چهار هزار نفر در بیمارستان های سراسر کشور بر اثر ابتلا به آنفلوآنزا بستری هستند و استان های کرمان، گلستان، مازندران، خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد بیشترین موارد فوتی را در این زمینه دارند.

سردی هوا در پاییز و زمستان همراه با سرماخوردگی و آنفلوآنزا است اما آنفلوآنزا برخلاف سرماخوردگی که به تدریج علایمش پدیدار می شود، سریعتر خود را نشان می دهد. وقتی ناگهان درجه حرارت بدن بالا رفت یا با لرز، گلودرد یا درد عضلانی روبرو شدید، مبتلا به آنفلوآنزا شده اید.

والدین اغلب نگران سلامت فرزندان خود هستند به خصوص در فصل پاییز و زمستان که احتمال بیماری بیشتر است و سپری کردن زمان بیشتر در فضاهای بسته امکان انتقال میکروب ها بین افراد را بیشتر می کند.

در چند سال اخیر واکسن های موثری برای پیشگیری از آنفلوآنزا در دسترس هستند. ولی اغلب افراد به این دلیل که تصور می کنند به این بیماری مبتلا نخواهد شد، واکسن نمی زنند و برخی به این دلیل که تصور می کنند خود واکسن باعث ابتلای آن ها به آنفلوآنزا خواهد شد، از آن دوری می کنند. ولی این درست نیست. واکسن آنفلوآنزا از ویروس های غیرفعال (کشته شده) آنفلوآنزا ساخته شده اند؛ بنابراین امکان ابتلای شما به بیماری در اثر واکسن وجود ندارد.

رضا احمدی متخصص داخلی در این زمینه می گوید: اساسی ترین و موثرترین نکته برای سالم نگه داشتن خود، شستشوی مناسب دست ها است. اهمیت شستن دست ها قبل از خوردن غذا یا خوراکی بسیار ضروری بوده و کودکان و نوجوانان در تمام طول روز در معرض انوع باکتری ها و ویروس ها هستند و معمولا بهداشت را به درستی رعایت نمی کنند.

وی با بیان اینکه برای پیشگیری از آنفلوآنزا و سرماخوردگی آب زیاد بنوشید، اظهار می دارد: نوشیدن آب برای سلامت بسیار مهم است. بدنی که بهتر آبرسانی شود، برای دفع بیماری و مبارزه با آن مجهزتر بوده، اگر فردی مبتلا به  آنفلوآنزا است، نوشیدن آب در جلوگیری از کمبود آب بدن و بهبود سریعتر بیماری کمک می کند و  نوشیدن آب همچنین به رقیق نگه داشتن مخاط کمک می کند و تنفس راحت تر می شود.

رعایت رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری از آنفلوآنزا

این پزشک ادامه می دهد: مواد غذایی ضد بیماری و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن از جمله پروتئین ها شامل  حبوبات، تخم مرغ، آجیل ها، ماهی و مرغ است. پروتئین بخشی از بنیاد ساختمانی تولید گلبول های سفید در بدن است که با بیماری مقابله می کنند.

احمدی، خوراکی های سرشار از آنتی اکسیدان شامل مرکبات، میوه ها و سبزیجات را برای فرد مبتلا به آنفلوآنزا مفید می داند و می گوید: ماست سرشار از پروبیوتیک های تقویت کننده روده است. روده سالم به سلامت بدن و تقویت سیستم ایمنی کمک می کند و تا حدود زیادی افراد را از ابتلا به آنفلوآنزای معده ایمن می کند.

وی تصریح می کند: نوشیدن روزانه یک لیوان آب عسل گرم به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و باعث می شود کمتر به آنفلوآنزا و سرماخوردگی دچار شد یا در صورت ابتلا سریعتر بهبود یافت.

این متخصص داخلی، با بیان اینکه استرس بیش از حد می تواند تاثیر منفی بر سلامتی بگذارد، می افزاید: بسیاری از کودکان و خانواده ها با عوامل مزمن استرس روبرو هستند اما پیاده روی و کتاب خواندن می تواند فواید شگفت انگیزی برای سلامت خانواده داشته باشد.

داشتن خواب مناسب و سر وقت برای پیشگیری از آنفلوآنزا

احمدی می گوید: خواب کافی شبانه برای سالم ماندن بسیار مهم است خواب کافی برای بزرگسالان حداقل  هفت ساعت در شب و برای کودکان در سنین مدرسه ۱۰ ساعت در شب است. خواب کافی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و حفظ سلامت کلی می شود.

وی اظهار می دارد: تمیز نگه داشتن خانه به خصوص هر چیزی که کودکان زیاد به آن ها دست می زنند نیز بسیار مهم است و با این کار میزان میکروب های موجود در خانه کاهش می یابد.

احمدی توصیه می کند: ۴۵ دقیقه فعالیت متوسط چند بار در هفته می تواند احتمال ابتلا به بیماری آنفلوآنزا را کاهش دهد و باید از مصرف زیاد شیرینی ها پرهیز کرد.

وی با بیان اینکه شکر سیستم ایمنی را سرکوب می کند، می گوید: قند گلبول های سفید معروف به فاگوسیتوز را مهار می کند. فاگوسیتوزها، باکتری ها و ویروس ها را در بدن می بلعند. اثر سرکوب کنندگی شکر بر سیستم ایمنی ۳۰ دقیقه بعد از مصرف شروع می شود و ممکن است تا ۵ ساعت ادامه پیدا کند. این مدت طولانی به خصوص اگر قصد ورود به مکان های عمومی که مسلما میکروب بیشتری دارند، خطرناک است.

آنتی بیوتیک بیش از حد مصرف نشود

وی در پایان تاکید می کند: حد امکان از مصرف آنتی بیوتیک پرهیز شود. مگر در مواردی که مطمئن باشید برای درمان عفونت باکتریایی که به بدنتان حمله کرده است، مجبور به استفاده از آنتی بیوتیک هستید. آنتی بیوتیک فلور طبیعی موجود در روده را مختل می کند و منجر به مشکلات احتمالی سلامتی و ضعف سیستم ایمنی می شود.

مسئولان وزارت بهداشت با اعلام اینکه امسال موج شیوع آنفلوآنزا یک ماه زودتر از سال‌های گذشته در ایران آغاز شده است، گفته اند موج این بیماری تنها خاص ایران نیست و گزارش‌ها نشان می‌دهد در کشورهای مدیترانه شرقی و غرب آسیا نیز این پدیده وجود دارد.

بر اساس آمار وزارت بهداشت، سالانه ۵۰۰ هزار نفر در جهان به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا جان خود را از دست می‌دهند ولی خوشبختانه آمار مرگ‌ و میر در ایران نسبت به میانگین جهانی پایین‌تر است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: