کد خبر: ۲۴۶۹۴۹
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۰ - ۱۰ آذر ۱۳۹۸ - 2019December 01
همه گیر شدن آموزش‌های بهداشتی در سطح کشور به عنوان یکی از اهداف نظام سلامت مورد توجه بوده است و متولیان این حوزه در حال عملیاتی کردن طرحی با عنوان «هر خانه یک پایگاه سلامت» در جهت تحقق فراگیر شدن موضوع پیشگیری و رعایت بهداشت قبل از بیمار شدن افراد هستند
شفا آنلاین>سلامت>معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به جزئیات اجرای طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت»، گفت: در مجموع در 20 میلیون خانوار ایرانی یک نفر به عنوان سفیر سلامت آموزش‌های لازم را فرا می گیرد.

به گزارش شفا آنلاین، همه گیر شدن آموزش‌های بهداشتی در سطح کشور به عنوان یکی از اهداف نظام سلامت مورد توجه بوده است و متولیان این حوزه  در حال عملیاتی کردن  طرحی با عنوان «هر خانه یک پایگاه سلامت» در جهت تحقق فراگیر شدن موضوع پیشگیری و رعایت بهداشت قبل از بیمار شدن افراد هستند.

علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت در پاسخ به این پرسش که «طرح هر خانه یک پایگاه سلامت چگونه اجرا می‌شود؟»،‌اظهار داشت:‌ یکی از کارهایی که در حوزه سلامت باید انجام شود؛ به ویژه با توجه به تغییر الگوی بیماری‌ها از سمت بیماری‌های واگیر به غیرواگیر، توجه به سلامت عمومی است؛ با توجه به اینکه شعار سازمان بهداشت جهانی «سلامت برای همه و توسط همه است.»

وی ادامه داد:‌ بدون مشارکت مردم در حوزه سلامت نمی‌توانیم سلامت مردم را تضمین کنیم؛ به همین دلیل طرحی که اجرا می‌شود، طرحی است که 20 میلیون خانوار ایرانی در آن شرکت کرده؛ به شکلی که از درون هر خانواده یک نفر انتخاب می‌شود.

معاون بهداشت وزیر بهداشت اضافه کرد: شرایط فرد انتخاب شده به این شکل است که باید حداقل سواد لازم را داشته باشد؛ فردی باشد که بتواند در خانواده تاثیرگذار بوده و پایه‌دار باشد؛ یعنی فردی نباشد که در یک سال آینده از این خانواده جدا شود؛البته ترجیح ما این است که مادر خانواده در این طرح شرکت کند.

رئیسی با اشاره به آموزش‌های مختلف به افراد انتخاب شده در خانواده‌ها، خاطرنشان کرد:‌ آموزش‌هایی در حوزه پیشگیری و درمان‌های اولیه مانند کمک‌های اولیه به آنها ارائه می‌شود؛ مانند اینکه اگر مسمومیت یا سرماخوردگیدر خانه وجود داشته باشد و یا کنترل فشار خون، این افراد بدانند چگونه با آنها برخورد کنند.

وی حیطه سوم آموزش‌های ارائه شده به سفیران سلامت در خانواده را توانبخشی عنوان کرد و گفت: در این حوزه کار به این شکل است که اگر در خانواده‌ای بیمار مزمنی وجود دارد، این فرد چه کمکی می‌تواند به وی کند. مثلا اگر فردی  در خانه دچار بیماری شد، مراقب زخم بستر وی بوده یا در صورت نیاز فرد به حرکت کردن، به وی کمک کند.  

معاون بهداشت وزیر بهداشت ابراز داشت: اکنون این طرح را در سه استان سمنان، اصفهان (کاشان) و استان قزوین شروع کرده‌ایم و تا اسفند ماه نیز نتایج این طرح احصا می‌شود و بنا داریم سال آینده کل کشور را پوشش دهیم.

رئیسی درباره اینکه «افراد انتخاب شده از خانواده‌ها چگونه آموزش‌های لازم را فرا می‌گیرند؟»،‌گفت: این آموزش‌ها مقدمات زیادی دارد؛ اینکه چه چیزهایی باید به این افراد آموزش داده شود، در 20 عنوان در سه حوزه یاد شده مشخص شده و این افراد این آموزه‌ها را از طریق مختلف کسب می‌کنند.

وی اضافه کرد: افراد یاد شده توسط مراقبین سلامت انتخاب شده و در مرکز از طریق مولتی مدیا آموزش داده می‌شوند؛ ضمن اینکه قرار است از شبکه‌های استانی و شبکه‌های اجتماعی برای آموزش این افراد استفاده کنیم.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: