دمنوش آویشن از بروز مشکلات تنفسی جلوگیری می کند و گل گاوزبان و سنبلالطیب نیز آرامشبخش کننده هستند و از بروز گرفتگی عروق قلب و سکته ای پیشگیری می کند، مصرف انجیر، شربت خاکشیر، آب زرشک و انار نیز با خاصیت ضد یبوست در دفع مواد سمی کمک کننده خواهند بود.
شفاآنلاین>سلامت>یک متخصص طب سنتی اظهار کرد: دمنوش های مختلف به صورت پادزهر و سم زدا عمل خواهند کرد و بدن فرد را از ویروس ها و باکتری های سرما خوردگی پاک سازی می کنند.
به گزارش شفاآنلاین،جعفرغفارزاده متخصص طب سنتی، درباره دمنوش های پادزهر و سم زدا اظهار کرد: افراد در فصول سرما و هنگام آلودگی هوا می توانند به کمک دمنوش های مختلف مانع بیماری های مختلفی شوند، این نوع دمنوش ها به صورت پادزهر و سم زدا عمل خواهند کرد و بدن فرد را از ویروس ها و باکتری های سرما خوردگی پاک سازی می کنند.
وی در ادامه افزود: دمنوش آویشن از بروز مشکلات تنفسی جلوگیری می کند و گل گاوزبان و سنبلالطیب نیز آرامشبخش کننده هستند و از بروز گرفتگی عروق قلب و سکته ای پیشگیری می کند، مصرف انجیر، شربت خاکشیر، آب زرشک و انار نیز با خاصیت ضد یبوست در دفع مواد سمی کمک کننده خواهند بود.
غفارزاده بیان کرد: زنجبیل، دارچین و میخک گیاهان ضد سرماخوردگی هستند و هیچ عوارض جانبی هم ندارند مگر اینکه عوارض سرماخوردگی خواب آلودگی و خستگی باشد. این نوشیدنی گیاهی علاوه بر درمان سرماخوردگی برای گوارش نیز مفید است.
وی گفت: پونه كوهی و آويشن را دم کرده و در فصل زمستان بنوشید. خاصيت ضد عفونی كنندگی داشته و برای سرماخوردگی نيز بسيار مفيد است. اين دمنوش را می توان با مقداری عسل مخلوط نموده و روزانه چند نوبت ميل کنید. خوردن كدو حلوايی هم درمان مناسبی برای سرماخوردگی است كه می تواند به صورت بخار پز به همراه كمی پودر نبات و دارچين مصرف شود. كدو حلوايی منبع مناسب ويتامين E، C و بتاكاروتن است كه همه ی آنها خاصيت آنتی اکسیدانی دارند.
غفارزاده متذکر شد: مصرف ریشه گیاه شیرین بیان یکی از داروهای مناسب برای درمان سرفههای ناشی از سرماخوردگی است. توصیه میشود مقدار اندکی از ریشه شیرین بیان با اندکی آب جوشانده، سپس آن رابا کمی عسل مخلوط کرده و نوشید. البته تعیین میزان مصرف شیرین بیان باید با نظر پزشک انجام شود، زیرا زیاده روی در مصرف گیاه شیرین بیان عوارضی جدی رابه دنبال دارد.
وی در ادامه افزود: از دیگر داروهای گیاهی برای درمان سرماخوردگی، جوشانده گیاهان اسطوخودوس، پونه، نعناع و آویشن میباشد. برای تهیه جوشانده این گیاهان بهتر است میزان مساوی از هر گیاه را در ظرفی ریخته و دو لیوان آب به آن اضافه کنید. پس از جوشیدن آنرا در چندین نوبت بنوشید.
متخصص طب سنتی بیان کرد: مصرف آشهای ساده مثل اسپیدبابرای التیام حال افراد دراین مرحله از سرماخوردگی میتواند مناسب باشد که به راحتی با استفاده از برنج، جعفری و گشنیز، کمی تره و شنبلیله، بال و گردن مرغ، کمی روغن زیتون، مقدار کمی نمک، زردچوبه یا زعفران، زیره ودر صورت تمایل مقداری کدو آماده میشود.
وی یاد آور شد: بهترین پادزهر سیب یا آب سیب است که افراد می توانند حتی به صورت خشک هم از آن استفاده کند. افراد در هنگام سرماخوردگی و آلودگی می توانند سیب خشک شده را با آب جوش دم کرده و بنوشند. yjc