سرگیجه، احساس حرکت محیط یا دوران شخص است، به عبارت دیگر میتوان گفت که سرگیجه، توهم حرکت است
شفاآنلاین>سلامت>اگر سرگیجه فرد شدید است یا شغل او، مشاغلی، مانند رانندگی، کار در ارتفاع و یا با دستگاههای ظریف یا خطرناک باشد نیز باید بیمار در نخستین فرصت، به پزشک مراجعه کند.
به گزارش شفاآنلاین، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، علل به وجود آمدن سرگیجه واقعی را گوش و یا مخچه دانست و افزود: عفونتهای گوش و مشکلات سیستم تعادلی یا برهم خوردن نظم مایعات داخلی دراین عضو میتواند علت سرگیجه باشد.
ابوالفضل قبادی جراح و متخصص گوش و حلق و بینی اظهار کرد: سرگیجه<Vertigo>، احساس حرکت محیط یا دوران شخص است، به عبارت دیگر میتوان گفت که سرگیجه، توهم حرکت است.
وی در مورد علائم سرگیجه اعلام کرد: عدم تعادل بیمار میتواند همراه با علائم دیگری، مانند تهوع، استفراغ، اختلال در راه رفتن و تنفس، تعریق و تپش قلب باشد.
قبادی، ادامه داد: عفونتهای گوش و مشکلات سیستم تعادلی یا برهم خوردن نظم مایعات داخلی در این عضو و همچنین ضایعات مغزی مانند نقص خونسازی تومورها، MS و هر بیماری درگیر کننده مخچه فرد، میتواندعلت سرگیجه باشد.
مهمترین نکته در سرگیجه
وی با بیان اینکه درمان سرگیجه، به طور عمده، دارویی است و به ندرت نیاز به عمل جراحی دارد، خاطرنشان کرد: مهمترین نکته در سرگیجه، پیگیری علت یا علتها است و برای درمان، بیشتر از داروهای کاهندهحساسیت سیستم تعادلی و آرامبخش، استفاده میشود ولی در پیشگیری آن معاینه کامل گوش و حلق و بینی و اعصاب با کمک نوار گوش بررسی و MRI نیز الزامی است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین درباره اینکه چه مواقعی، بیمار باید به پزشک مراجعه کند، گفت: اگر حملات سرگیجه تکرار شونده باشد و در زندگی روزمره فرد، اختلال ایجاد کند، موضوع باید پیگیریشود.
وی با تاکید به اینکه اگر سرگیجه فرد شدید است یا شغل او، مشاغلی، مانند رانندگی، کار در ارتفاع و یا با دستگاههای ظریف یا خطرناک باشد نیز باید بیمار در نخستین فرصت، به پزشک مراجعه کند.
به گفته قبادی، بیماران در مشاغل گفته شده تا بهبودی کامل، فعالیت نکنند و علاوه بر اینکه داروها را مرتب مصرف میکنند، دستورات پزشک را جدی گرفته و برای بهبودی عجله نکنند.ایسنا