پیتزا نه تنها به افزایش سایز شکم تان خواهد انجامید، بلکه سلامت تان را هم به خطر میاندازد. هر تکه از پیتزا به طور میانگین حاوی ۷۰۰ میلی گرم، سدیم است
شفاآنلاین>سلامت>خوراکیهایی که برای جلوگیری از ابتلا به فشار خون بالا باید از خوردن آنها پرهیز کنید را بشناسید.
به گزارش شفاآنلاین ،فشار خون<blood pressure> بالا یکی از مشکلاتی است که امروزه حتی در جوانان هم دیده میشود. اگرچه برای این بیماری زمینههای ژنتیکی هم برشمرده شده، اما نمیتوان سبک زندگی مدرن را در ابتلا به این عارضه بی تاثیر دانست. وجود مشغله و نیاز به وجود سرعت در زندگی کنونی سبب شده که بیشتر افراد مجبور شوند از بسیاری از شیوه های درست موجود در دوره های پیشین فاصله بگیرند.
یکی از نتایج نامطلوب سرعت بخشیدن به زندگی، مصرف خوراکی ها، غذاهای آماده و فست فودهاست که اغلب هم مقادیر قابل توجهی سدیم در آنها وجود دارد. از آنجایی که فشار خون بالا، از ریسک فاکتورهای اصلی ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، سکتهها و حملات قلبی است، باید جدیتر گرفته شود.
اگر شما هم در گروه افرادی قرار دارید که فشار خون بالایی دارید یا سابقه خانوادگی به این بیماری را در اطرافیان نزدیک خود مشاهده می کنید، حتما در روند زندگی خود تغییراتی را به وجود آورید. در ادامه این مطلب برخی از مواد غذایی که مصرف آنها احتمال ابتلا به فشار خون بالا را افزایش می دهند آشنا می شویم.
نان
بسته به نوع و میزان نانی که مصرف میکنید، هر تکه نان حدود ۲۳۰ میلی گرم سدیم دارد. این مقدار تقریبا ۱۵ درصد از کل سدیم ۱۵۰۰ میلی گرمی را شامل می شود که هر فرد مبتلا به فشار خون بالا مجاز به مصرف روزانه آن است. دکتر مارتا گولاتی، از متخصصان قلب دانشگاه آریزونا، توصیه میکند که همه افراد در هر وعده غذایی، میزان مصرف سدیم موجود در نان را به ۱۴۰ میلی گرم کاهش دهند. وی در میان نان ها، انواعی که غلات بیشتری دارند را توصیه میکند.
انواع سوسیس و کالباس
انواع کالباس و هات داگ دارای مقادیر قابل توجهی سدیم است. به گفته دکتر گولاتی، بیشتر مردم تصور میکنند که این نوع مواد غذایی، دارای چرب کمی هستند که هرگز این طور نیست. همچنین بالا بودن میزان سدیم موجود در آنها سبب میشود که فشار خون افزایش یابد. اگر قادر به تهیه انواع کم نمک این خوردنی پرطرفدار نیستید، حتما نوع دیگری از ساندویچ را میل کنید. پزشکان ساندویچ مرغ و کره بادام زمینی طبیعی را به عنوان جایگزین مناسب تری برای انواع سوسیس و کالباس پیشنهاد میدهند.
مرغ
انواع یخی و مزه دار شده مرغ دارای مقادیر قابل توجهی نمک است، اما گاه در مرغهای تازه هم، نگهدارندههایی وجود دارد. به گفته محققان دانشگاه آریزونا، برای نگهداری بهتر مرغ، آن را در آب شور قرار میدهند تا حجم آن افزایش و ظاهر بهتری پیدا کند. در صورتی که مبتلا به فشار خون بالا هستید حتما به این نکته توجه کنید.
پیتزا
پیتزا نه تنها به افزایش سایز شکم تان خواهد انجامید، بلکه سلامت تان را هم به خطر میاندازد. هر تکه از پیتزا به طور میانگین حاوی ۷۰۰ میلی گرم، سدیم است.
توصیه میشود انواع سبزیجات با پنیر کمتر خریداری یا انواع خانگی پیتزا تهیه شود. هنگامی که نوع خانگی پیتزا را تهیه میکنید، روی موادی که اضافه میکنید نمک اضافه نکنید. در انتها هم اندکی پنیر روی آن بریزید.
سوپ
تصور رایج این است که سوپ، غذای بسیار سلامتی به شمار میآید، اما به گفته محققان تغذیه تنها یک فنجان سوپ آماده، حاوی ۱۰۰۰ میلی گرم سدیم است؛ بنابراین حتما برچسب انواع آماده و نیمه آماده سوپ را مطالعه کنید و مقدار مصرف آنها را به حداقل برسانید. البته بهترین گزینه این است که انواع خانگی سوپ را تهیه کنید.
خیارشور
شاید زمانی که در کنار ظرف غذای شما چند عدد خیار شور گذاشته میشود، توجه چندانی به این نداشته باشید که در حدود ۳۰۰ میلی گرم سدیم را میل میکنید. زمانی هم که آن را در داخل ساندویچ تان قرار میدهید، مقادیر فراوانی سدیم به آن میافزایید.
سُسهای سالاد
از آنجایی که بیشتر انواع سُسهای سالاد محتوی مقادیر فراوانی سدیم هستند، توصیه میشود که به جای آنها از ترکیب روغن زیتون و سرکه استفاده شود. میتوانید برای بهتر کردن مزه از خردل، سیر و سبزیجات هم استفاده کنید.
هر آنچه در رستورانها میل میکنید
افزودن مقادیر قابل توجهی نمک به غذا سبب مزه بهتر آن میشود و مشتریان را راضیتر نگه میدارد. به همین دلیل بیشتر آنچه در رستورانها میل میکنید منجر به افزایش فشار خون میشود. yjc