وی افزود :ایران از نظر بهداشتی در بین کشورهای منطقه و جهان نمونه است و کشورها باید از مراقبت های اولیه سلامت و پوشش همگانی سلامت، درس بگیرند. البته همیشه جای پیشرفت وجود دارد و سازمان جهانی بهداشت آماده هر نوع کمکی به ایران است.
دبیر کل سازمان جهانی بهداشت تصریح کرد: جمعیت ایران در حال سالمند شدن است و سازمان جهانی بهداشت مصمم است که به پایداری و توسعه بهداشت به ایران کمک کند، اما منطقه با چالش های زیادی روبرو است و براساس گزارش های سازمان جهانی بهداشت، از سال 2000 تا 2050 هزینه های بهداشتی افزایش پیدا می کند و پرداختی از جیب به 40 درصد خواهد رسید.
دکتر تدروس اضافه کرد: امروز در اجلاس بین المللی شرکت می کنم و در هفته جاری نیز قطعنامه بهداشت عمومی تصویب می شود، اما نقش نمایندگان مجلس در بهبود وضعیت سلامت عمومی بسیار مهم و اساسی است.
وی گفت: اگرچه نرخ مرگ و میر در جهان در 30 سال گذشته کاهش قابل توجهی یافته است، اما در منطقه مدیترانه شرقی، دومین منطقه از نظر مرگ و میر بوده که نیازمند اقدامات عملی و حمایت از سلامت مادران و نوزادان است و باید اطمینان دهیم که کودکان بیشتری برای ادامه زندگی در سلامت زندگی می کنند و بدون وجود بهیاران و پرستاران، دستیابی به این اهداف، امکان پذیر نیست.
دبیر کل سازمان جهانی بهداشت ضمن تاکید بر لزوم گسترش شبکه پرستاری در منطقه مدیترانه شرقی، گفت: برای احترام به ماماها و پرستاران، سال 2020 از سوی سازمان جهانی بهداشت به عنوان سال ماماها و پرستاران نامگذاری شده و امسال نیز دویستمین سالگرد بهیاران و پرستاران و ماماها را جشن می گیریم و پیشنهاد می کنیم که در اجلاس سال آینده، هر کشور یک ماما و یک پرستار را به اجلاس سالیانه اعزام کند تا با یکدیگر تبادل نظر کنند.
دکتر تدروس با بیان اینکه تمام نظام های سلامت نیازمند بیمارستان ها و مراکز بهداشتی و درمانی مجهز و پیشرفته هستند، تصریح کرد: بیماری های غیرواگیر در این منطقه، منجر به مرگ و میرهای زیادی می شود و باعث می شود که به اهداف توسعه پایدار نرسیم.
وی افزود: بیانیه تهران در خصوص سبک
زندگی بهداشتی سالم و اهمیت پیشگیری از بیماری های غیرواگیر را نشان می
دهد. افزون بر این، به موضوع مبارزه با مصرف مواد مخدر نیز پرداخته و در
خصوص آن تاکید زیادی شده است.