بیماری آلزایمر به مرور باعث از بین رفتن سلولهای عصبی میشود. با پیشرفت بیماری و از دست رفتن نورونها، درمان بسیار مشکل است و نمیتوان مانع از پیشرفت بیماری شد
شفا آنلاین>سلامت>محققان دانشگاه MIT موفق به شناسایی مناطقی از مغز شدهاند که پلاکهای سمی بتا آمیلوئید در شروع بیماری، در آنان تجمع مییابند. این پلاکها عامل اصلی بروز آلزایمر هستند.به گزارش شفا آنلاین، بیماری آلزایمر(Alzheimer) به مرور باعث از بین رفتن سلولهای عصبی میشود. با پیشرفت بیماری و از دست رفتن نورونها، درمان بسیار مشکل است و نمیتوان مانع از پیشرفت بیماری شد. تجمع پلاکهای سمی بتا آمیلوئید در مغز از مهمترین دلایل این بیماری است. این پلاکها بسیار قبل از بروز علائم بیماری تشکیل میشوند و در صورت تشخیص آن میتوان بیماری را قبل از گسترش، کنترل کرد.
محققان دانشگاه MIT موفق به شناسایی مناطقی از مغز شدهاند که پلاکهای سمی در شروع بیماری در آنان تجمع مییابند.
در مطالعات قبلی با استفاده از روشهایی مانند توموگرافی انتشار پوزیترون (PET) یا کالبدشکافی مغز اجساد پلاکهای بتا آمیلوئید تاحدی ردیابی شدند.
در مطالعات جدید از یک مدل موش به نام ۵XFAD استفاده میشود و نگاهی کلی به مغز دارد. این مدل که در موشهای آزمایشگاهی مورداستفاده قرار گرفته، مغز موشها را از اوایل تولد و در یک ماهگی بررسی میکند. بر اساس این مطالعه پلاکهای آمیلویید سفر خود را از نواحی بسیار عمیق مغز آغاز میکنند تا به مدارهای خاصی برسند و سپس وارد هیپوکامپ و کورتکس شوند که به ترتیب مسئول حافظه و شناخت هستند.
در ادامه محققان از یک فناوری به نام SWITCH بهرهبردند تا پلاکهای آمیلوئید را نشانهگذاری کنند تا در سنین مختلف موش قابل ردیابی و مشاهده باشد. این مطالعه به بهترین شکل میتواند محل شروع تجمع پلاکها را در مغز شناسایی کند و منجر به روش های درمانی موثری شود.
بر اساس آمار مرکز بینالمللی آلزایمر، در حال حاضر ۴۶.۸ میلیون نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا هستند و این تعداد تا سال ۲۰۵۰ میلادی، به ۱۳۱.۵ میلیون نفر به ویژه در کشورهای در حال توسعه میرسد. در حال حاضر بیش از ۵.۷ میلیون نفر در آمریکا به آلزایمر مبتلا هستند و این عارضه ششمین علت مرگ و میر در آمریکا محسوب میشود. تا امروز هیچ درمان موثری برای کاهش پیشرفت این بیماری کشف نشده است.
محققان دانشگاه کالیفرنیا در سان فرانسیسکو؛ چاقی، باریک شدن شریان کاروتید، افسردگی، سطح پایین تحصیلات، افسردگی، فشار خون بالا، عدم تحرک، استعمال دخانیات، سطح بالای اسید آمینه و دیابت نوع ۲ را به عنوان مهمترین عوامل خطر آلزایمر برشمردهاند.