افرادی که از فشار خون بالا رنج میبرند و یا مبتلا به دیابت هستند، اگر در طول شبانه روز کمتر از شش ساعت بخوابند، دو برابر افرادی که بیش از شش ساعت میخوابند در معرض ابتلا به سرطان و یا مرگ زودرس هستند
شفاآنلاین>سلامت> ضرر کمخوابی، تنها بیحوصلگی و خستهگی روز بعد نیست. تحقیقات جدید نشان میدهد خوابیدن کمتر از شش ساعت در شب احتمال ابتلا به سرطان و حتی مرگ زودرس را افزایش میدهد.
به گزارش شفاآنلاین،تحقیق جدیدی که در مجله انجمن قلب آمریکا منتشر شده نشان میدهد در افرادی که از دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی رنج میبرند یا پیش از این سکته کردهاند، در صورتیکه شبها کمتر از شش ساعت بخوابند، احتمال ابتلا به سرطان و مرگ زودرس بیش از دیگران است.
بر اساس نتایج این مطالعه، افرادی که از فشار خون<blood pressure> بالا رنج میبرند و یا مبتلا به دیابت هستند، اگر در طول شبانه روز کمتر از شش ساعت بخوابند، دو برابر افرادی که بیش از شش ساعت میخوابند در معرض ابتلا به سرطان و یا مرگ زودرس هستند.
افراد با سابقه بیماری قلبی یا سکته که از کمخوابی رنج میبرند، سه برابر بیشتر از افراد با همان سابقه بیماری اما با میزان خواب معمولی در معرض مرگ از سرطان قرار دارند.
این یافتهها نتیجۀ مطالعاتی است که روی ۱۶۰۰۰ بزرگسال انجام شده است. این بزرگسالان به دو دسته تقسیم شده بودند: گروه اول شامل افرادی با فشار خون بالا یا دیابت نوع ۲ بودند و گروه دوم افراد با سابقۀ سکته یا بیماری قلبی.
میزان خواب شرکت کنندگان بین سالهای ۱۹۹۱ و ۱۹۹۲ در طول یک شب در آزمایشگاه بررسی شد و سپس محققان علت مرگ این افراد را تا سال ۲۰۱۶ پیگیری کردند.
در طول این سالها ۵۱۲ نفر از شرکت کنندگان فوت شدند که یک سوم از آنها به خاطر بیماری قلبی و سکته و یک چهارم آنها از سرطان بوده است.
خولیو فرناندز-مندوزا، استاد دانشگاه و کارشناس روانشناسی خواب در مرکز پزشکی هرشی در ایالت پنسیلوانیا در مصاحبهای با مجله قلب گفت: «مطالعه ما نشان میدهد که داشتن خواب طبیعی ممکن است برای برخی از افراد که دارای این سابقه بیماریها هستند، محافظت کننده باشد.»
این محقق افزود شناسایی افرادی که از مشکلات کم خوابی رنج میبرند، میتواند منجر به در پیش گرفتن شیوه درمانی بهتر شود. یورونیوز