کد خبر: ۲۴۲۸۵۹
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۹ - ۰۶ مهر ۱۳۹۸ - 2019September 28
امروزه در بسیاری از نوشیدنی های رایج ، از جمله قهوه و چای ، به دلیل اثرات مفید و منفی آن بر سلامت انسان شناخته شده است
شفا آنلاین>تغذیه>قهوه و چای از محبوب ترین نوشیدنی های جهان به شمار می روند که چای سیاه بیشترین میزان مورد نیاز به حساب می آید و 78٪ از کل تولید و مصرف چای را تشکیل می دهد.در حالی که این دو مزایای سلامتی مشابهی دارند ، اما اختلافاتی دارند.

کافئین

کافئین <Caffeine>بیشترین ماده محرک و مورد مطالعه در جهان است .

به گزارش شفا آنلاین:امروزه در بسیاری از نوشیدنی های رایج ، از جمله قهوه و چای ، به دلیل اثرات مفید و منفی آن بر سلامت انسان شناخته شده است.

در حالی که میزان کافئین بسته به زمان دم کردن ، اندازه و یا روش تهیه آن می تواند متفاوت باشد ، قهوه به راحتی می تواند دو برابر کافئین را به عنوان یک وعده برابر چای داشته باشد.


مقدار کافئین لازم که برای مصرف انسان در نظر گرفته شده است ، 400 میلی گرم در روز است. یک فنجان 8 اونسی (240 میلی لیتر) قهوه دم کرده حاوی 95 میلی گرم کافئین است ، در مقایسه با 47 میلی گرم در همان وعده چای سیاه.

اگرچه دانشمندان در درجه اول هنگام تحقیق درباره تأثیرات مثبت کافئین روی قهوه متمرکز شده اند ، هر دو نوشیدنی - با وجود داشتن مقادیر متفاوت این ماده - می توانند مزایای سلامتی آن را ارائه دهند.

مصرف کافئین ممکن است خطر ابتلا به برخی بیماریهای مزمن را کاهش داده و عملکرد ورزشی ، روحیه و هوشیاری را بهبود بخشد.کافئین به عنوان یک محرک قدرتمند برای سیستم عصبی مرکزی شما عمل می کند ، به همین دلیل یک ماده تقویت کننده عملکرد در ورزش محسوب می شود

با یک بررسی از 40 مطالعه ، مشخص شد که مصرف کافئین در مقایسه با دارو12٪ نتایج ورزش استقامتی را بهبود داده است .

در مورد تأثیر کافئین بر هوشیاری ، تحقیقات نشان می دهد که عملکرد را در هر دو کار ساده و پیچیده بهبود می بخشد.

یک مطالعه در 48 نفری که نوشیدنی حاوی 75 یا 150 میلی گرم کافئین به آنها داده شده است ، در زمان واکنش ، حافظه و پردازش اطلاعات بهبود یافته است ، در مقایسه با گروه دیگر.

مطالعات دیگر نشان می دهد که کافئین با بهبود حساسیت به انسولین ، می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد

بررسی 9 مطالعه در 193.473 نفر نشان داد که نوشیدن مرتب قهوه خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد .

علاوه بر این ، مصرف کافئین متوسط ​​با اثرات محافظتی در برابر زوال عقل ، بیماری آلزایمر ، سندرم متابولیک و بیماری کبد چرب غیر الکلی همراه است.

در نتیجه:

کافئین یک محرک قدرتمند است که با اثرات محافظتی در برابر برخی از بیماریهای مزمن همراه است. قهوه حاوی کافئین بیشتری در هر وعده نسبت به چای سیاه است ، اما هر دو نوشیدنی ممکن است مزایای مرتبط با آن باشد.
سرشار از آنتی اکسیدان است

آنتی اکسیدان ها بدن شما را در برابر آسیب رادیکال آزاد محافظت می کنند ، که ممکن است به جلوگیری از بروز برخی بیماری های مزمن کمک کند.

چای و قهوه هر دو حاوی آنتی اکسیدان ها ، و در درجه اول پلی فنول ها هستند ، که به عطر و طعم مشخصه و خاصیت های سلامتی آنها کمک می کند .بسیاری از گروه های پلی فنول در چای و قهوه وجود دارند.

یک مطالعه جدید آزمایشگاهی نشان داد که تافلاوین ها و تاروبیوین ها از رشد سلول های سرطانی ریه و روده بزرگ جلوگیری می کنند و در نهایت آنها را به قتل می رسانند.

مطالعات انجام شده در سلولهای لوسمی نتایج مشابهی را نشان داد ، که نشان می دهد چای سیاه ممکن است دارای خاصیت محافظتی در برابر سرطان باشد ، اگرچه تحقیقات بیشتری لازم است .

از طرف دیگر ، مطالعات آزمایشگاهی در مورد خواص ضد سرطانی قهوه نشان داده است که میزان CGA آن به عنوان یک مهار کننده رشد سلولهای سرطانی عمل می کند و در برابر سرطان دستگاه گوارش و کبد محافظت می کند .

مطالعات طولانی مدت در انسان و تحقیقات بیشتر که شواهد بیشتری از شواهد را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده اند نشان می دهد که قهوه و چای ممکن است در برابر سایر سرطان ها مانند سرطان سینه ، روده بزرگ ، مثانه و روده نیز محافظت کنند .

گذشته از فعالیت های آنتی اکسیدانی ، پلی فنول ها با کاهش میزان بیماری قلبی مرتبط هستند.

آنها از طریق مکانیسم های مختلف محافظ عروق خونی ، از جمله:

انبساط رگ ها. باعث آرامش رگهای خونی می شوند که این امر در موارد فشار خون بالا کمک می کند.

اثر ضد رگ زایی.قهوه و چای تشکیل عروق خونی جدید را که ممکن است سلولهای سرطانی را تغذیه کند ، مسدود می کند.

اثر ضد آتروژنیک. آنها از تشکیل پلاک در رگ های خونی ، کاهش حمله قلبی و خطر سکته جلوگیری می کنند .

یک مطالعه 10 ساله در 74.961 فرد سالم مشخص کرد که نوشیدن 4 فنجان (960 میلی لیتر) یا بیشتر چای سیاه در روز با 21٪ خطر سکته مغزی در مقایسه با افراد غیر الکلی را کاهش می دهد.

یک مطالعه 10 ساله دیگر در 34،670 زن سالم نشان داد که نوشیدن 5 فنجان (1.2 لیتر) یا بیشتر قهوه در روز ، خطر سکته مغزی را 23٪ کاهش داده است ، در مقایسه با افراد غیر الکلی

در نتیجه:

هر دو قهوه و چای حاوی انواع مختلفی از پلی فنول ها هستند ، که آنتی اکسیدان های قدرتمندی هستند که از بیماری های قلبی و سرطان محافظت می کنند.
سطح انرژی را افزایش دهند

هم قهوه و هم چای می توانند به شما انرژی بیشتری بدهند - اما به روشهای مختلف.
تأثیر انرژی قهوه

کافئین موجود در قهوه باعث افزایش سطح انرژی شما می شود.

کافئین با افزایش سطح دوپامین و انسداد آدنوزین ، هوشیاری را افزایش داده و خستگی را کاهش می دهد ، زیرا ضربان قلب شما را افزایش می دهد. همچنین بر سیستم مغز شما تأثیر می گذارد و این به خواص اعتیاد آور قهوه می افزاید.

از طرف دیگر ، آدنوزین خاصیت خواب آور دارد. بنابراین ، با مسدود کردن آن ، کافئین احساس خستگی شما را کاهش می دهد.

علاوه بر این ، تأثیر قهوه در سطح انرژی شما تقریباً بلافاصله اتفاق می افتد.

پس از مصرف ، بدن شما در مدت 45 دقیقه 99٪ کافئین خود را جذب می کند ، اما غلظت اوج خون تا 15 دقیقه پس از مصرف ظاهر می شود .

به همین دلیل است که بسیاری از افراد هنگامی که نیاز به تقویت فوری انرژی دارند ، یک فنجان قهوه را ترجیح می دهند.
تأثیر چای بر انرژی

اگرچه چای از کافئین پایین تر است ، اما سرشار از L-theanine ، یک آنتی اکسیدان قدرتمند است که مغز شما را نیز تحریک می کند

بر خلاف کافئین ، L-theanine ممکن است با افزایش امواج آلفا مغز شما اثرات ضد استرس ایجاد کند ، این به شما در آرامش شماکمک می کند .

این اثرات تحریک کننده کافئین را خنثی می کند و بدون احساس خواب آلودگی حالت روحی آرام اما هوشیار به شما می دهد.

مطالعات نشان داده اند که مصرف L-theanine به همراه کافئین - مانند چای - ممکن است به شما کمک کند هوشیاری ، تمرکز ، توجه و وضوح خود را حفظ کنید .

این ترکیب شاید به همین دلیل باشد که چای باعث تقویت انرژی آرامتر از قهوه می شود.

در نتیجه:

هم قهوه و هم چای سطح انرژی شما را افزایش می دهند. با این حال ، قهوه یک انرژی فوری به شما می دهد ، در حالی که چای انرژی کمتری را ارائه می دهد.
موجب کاهش وزن است

به دلیل غلظت زیاد کافئین ، قهوه ممکن است به شما در کاهش وزن کمک کند .

کافئین ممکن است تعداد کالری هایی که می سوزانید را 3-13٪ افزایش داده و این تأثیر را به مدت 3 ساعت پس از مصرف حفظ کنید ، این امر به 79-150 کالری اضافی سوزانده شده تبدیل می شود.

همچنین قهوه با مهار تولید سلولهای چربی با خاصیت چربی سوزی در ارتباط است. برخی مطالعات این اثر را به محتوای اسید کلروژنیک آن نسبت داده اند .

یک مطالعه در 455 نفر گزارش داد که مصرف منظم قهوه با بافت چربی بدن ارتباط دارد. نتایج مشابه در یک بررسی از 12 مطالعه به دست آمد ، نشان می دهد که اسید کلروژنیک به کاهش وزن و متابولیسم چربی در موشها کمک می کند.

از طرف دیگر ، به نظر می رسد پلی فنول های چای مانند تافلاوین نیز در کاهش وزن نقش دارند.

مطالعات انجام شده در موش صحرایی نشان می دهد که پلی فنول های چای ممکن است غلظت چربی خون را کاهش داده و باعث کاهش وزن شوند - حتی وقتی حیوانات رژیم غذایی پرچرب مصرف کنند .

به نظر می رسد پلی فنول های چای سیاه تنوع میکروبیوتای روده یا باکتری های سالم موجود در روده شما را تغییر می دهد و این ممکن است بر مدیریت وزن تأثیر بگذارد.

با این حال ، برای تأیید این نتایج ، تحقیقات بیشتر انسانی لازم است.

در نتیجه:

کافئین موجود در قهوه و پلی فنول موجود در چای ممکن است در کاهش وزن به شما کمک کند ، اما برای تأیید این تأثیرات ، مطالعات بیشتری در مورد انسان لازم است.

کلام آخر

قهوه و چای سیاه از طریق فرآیندهای مختلف متابولیکی به کاهش وزن کمک کرده و از برخی بیماریهای مزمن محافظت می کنند.

به علاوه ، مقدار زیاد کافئین قهوه ممکن است باعث افزایش سریع انرژی شود ، در حالی که ترکیب کافئین و L-theanine در چای سیاه باعث افزایش تدریجی انرژی می شود.

هر دو نوشیدنی از نظر اعتدال سالم و بی خطر هستند.
سلام نو
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: