کد خبر: ۲۴۲۴۸۲
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۰ - ۰۱ مهر ۱۳۹۸ - 2019September 23
متاسفانه بسیاری از افراد در همه گروههای سنی به کیفیت مواد غذایی توجهی زیادی نمیکنند و فقط به دنبال سیرشدن و گرسنه نماندن هستند، در حالی که سلامت بدن را به خطر می اندازند
شفا آنلاین>سلامت>قائم مقام انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران گفت: ۸۰ درصد مردم سوءتغذیه دارند به این معنا که با وجود سیری، دچار کمبودهای آهن، روی و منیزیم هستند.

به گزارش شفا آنلاین:سید ضیا مظهری افزود: متاسفانه بسیاری از افراد در همه گروههای سنی به کیفیت مواد غذایی توجهی زیادی نمیکنند و فقط به دنبال سیرشدن و گرسنه نماندن هستند، در حالی که سلامت بدن<
body health> را به خطر می اندازند.

وی با بیان اینکه صبحانه مهمترین وعده غذایی است و نباید به ویژه در دانش آموزان حذف شود، گفت: در طول مدت خواب، ذخیره انرژی افراد بویژه دانش آموزان تامین شده و اگر صبحانه نخورند توان یادگیری و یادآوری از دست می رود.

مظهری تاکید کرد: حذف وعده صبحانه در دانش آموزان بسیار شایع است و با عواقب نامطلوبی از قبیل اضافه وزن و چاقی، کاهش تمرکز و عملکرد درسی ضعیف و دریافت ناکافی مواد مغذی به خصوص کلسیم همراه است.

وی گفت: دانش آموزانی که یک وعده غذایی خود را حذف می کنند، در پاسخ به گرسنگی اغلب از میان وعده هایی استفاده می کنند که از لحاظ ویتامین، مواد معدنی و فیبر پایین هستند و سرشار از چربی، شکر و نمک است.

مظهری ادامه داد:  مصرف چیپس و فرآورده های غذایی کاذب، به خصوص قبل از وعده های غذایی، به دلیل ایجاد سیری کاذب دانش آموزان را از خوردن غذاهای اصلی که باید مواد مغذی مورد نیاز رشد را تامین کنند، باز می دارد.

این متخصص تغذیه اضافه کرد: در حال حاضر مصرف زیاد غذاهای چرب و سرخ شده، انواع فست فودها و نیز مصرف زیاد نمک از جمله مشکلاتی است که در الگوی غذایی دانش آموزان وجود دارد. مصرف زیاد نمک زمینه را برای فشار خون بالا در بزرگسالی فراهم می کند. مصرف زیاد روغن و چربی علاوه بر بالا بردن چربی خون و بیماری های قلبی و عروقی، به دلیل دریافت کالری زیاد سبب اضافه وزن و چاقی نیز می شود.

مظهری تاکید کرد: کودکان سنین مدرسه علاوه بر سه وعده غذایی اصلی به میان وعده نیز نیاز دارند. در این سنین، کودکان باید هر ۴ تا ۶ ساعت برای نگهداشتن غلظت قندخون در حد طبیعی، غذا بخورند تا فعالیت سیستم عصبی و عملکرد مغز در حد مطلوب باقی بماند. در کودکان این سنین، کبد که مسؤل ذخیره گلوکز به صورت گلیکوژن و آزادسازی آن به خون در صورت نیاز است و  تنها برای حدود ۴ ساعت گلیکوژن ذخیره می کند، بنابراین دانش آموزان در این سنین به خوردن غذا در وعده های بیشتر نیاز دارند و باید بین صبح تا ظهر و نیز بین ظهر تا شب میان وعده مصرف کنند.

به گفته وی، برای پیشگیری از فشار خون بالا و بیماری های قلبی و عروقی و اضافه وزن و چاقی در بزرگسالی، میان وعده دانش آموزان باید شامل مواد غذایی باشد که علاوه بر تامین نیازهای تغذی های، کم نمک و کم روغن و کم شیرین نیز باشند، به این دلیل موادی چون چیپس، چوب شور، فرآورده های غلات حجیم شده و سایر تنقلات چرب و شور و شیرین میان وعده های مناسبی نیستند.

این متخصص تغذیه افزود: میان وعده ها باید علاوه بر دارا بودن ارزش غذایی، از یک یا چند گروه اصلی غذایی تهیه شده باشند. ، استفاده از انجیر خشک، توت خشک، نخود چی، کشمش، انواع مغزهای بو نداده و بدون نمک، برگه زردآلو و انواع میوه ها مانند سیب، پرتقال، نارنگی، هلو، زردآلو، لیمو شیرین و غیره سبزیجاتی از جمله  هویج، کاهو، خیار و ساندویچ هایی مانند نان و پنیر و سبزی، انواع کوکو و کتلت، نان و حلوا شکری، نان و پنیر کم نمک و خرما می تواند به عنوان میان وعده در برنامه غذایی دانش آموزان قرار گیرد.

مظهری اظهار داشت: ساندویچ هایی که در منزل تهیه می شود، علاوه بر ارزش غذایی بالا، کم هزینه بوده و به راحتی در دسترس اکثریت خانواده ها قرار دارد.

وی افزود: متاسفانه برخی از تنقلات تجاری مثل انواع فرآورده های غلات حجیم شده به طور بی رویه توسط کودکان و دانش آموزان مصرف می شوند، خوردن این مواد  به خصوص قبل از وعده های غذایی، به دلیل ایجاد سیری کاذب دانش آموزان را از خوردن غذاهای اصلی که باید مواد مغذی مورد نیاز رشد را تامین کنند، باز می دارد.

قائم مقام انجمن پیشگیری و درمان چاقی تصریح کرد: اگر چه چربی ها در برنامه غذایی دانش آموزان به علت تولید انرژی بالا و خاصیت سیر کنندگی و طعم دهندگی حائز اهمیت هستند و چربی های مفیدی مثل امگا ۳ را که برای سلامت بسیار ضروری است تامین می کنند، اما برخی از مواد غذایی حاوی چربی های نامطلوب هستند و به همین دلیل نباید زیاد استفاده شوند. امروز بسیاری از مواد غذایی موجود در بازار به خصوص مواد غذایی فرآوری شده (آماده یا نیمه آماده) حاوی مقادیر زیادی روغن و چربی های مضر هستند.  

مظهری گفت: انواع فست فودها (مثل سوسیس، کالباس، پیتزا، همبرگر و سیب زمینی سرخ شده) دارای چربی اشباع شده و نمک زیاد هستند که تنگی، انسداد عروق و بروز بیماری های قلبی عروقی را به دنبال دارند.ایرنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: