کد خبر: ۲۴۱۵۰۹
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۰ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۸ - 2019September 10
مردم کشورمان هرسال در ایام عاشورا استقبال خوبی از اهدای خون می‌کنند؛ به طوری که میزان مراجعه اهداکنندگان در دهه اول محرم به خصوص روز‌های تاسوعا و عاشورا بیشتر از ایام سال است
شفاآنلاین>سلامت>در شب عاشورای حسینی(ع) مردم عزادار اقدام به اهدای خون خود در مراکز انتقال خون سراسر کشور با هدف رفع نیاز بیماران کردند.

به گزارش شفاآنلاین، ماه محرم ماه پیروزی خون بر شمشیر و ایثارگری امام حسین (ع) و خانواده و یاران با وفایش است و اتفاقات روز عاشورا به ما درس ایستادگی، مقاومت، گذشت و بردباری می‌دهد.

هرسال با فرا رسیدن ایام محرم و به خصوص روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی مردم با الگو گرفتن از فداکاری‌ها و از خود گذشتگی‌های سرور و سالار شهیدان و با هدف رفع نیاز بیماران به خون<Blood> و فرآورده‌های خونیف اقدام به اهدای خون خود تحت عنوان نذر خون می‌کنند و این کار خیر را واسطه‌ای قرار می‌دهند تا خداوند حاجاتشان را برآورده به خیر کند.

در شب عاشورای حسینی به مرکز انتقال خون وصال تهران رفتیم تا از حال‌وهوای این مرکز و اهداکنندگان آن جویا شویم.

مردم زیادی با هدف انجام کار خیر و خداپسندانه اهدای خون خود و پلاکت و پلاسما به مرکز انتقال خون وصال مراجعه کرده و ساعت‌ها در نوبت مانده‌اند.

اجرای طرح نذر خون در مراکز انتقال خون سراسر کشور

علی‌اکبر پورفتح‌اللّه مدیرعامل سازمان انتقال خون، اظهار کرد: مردم کشورمان هرسال در ایام عاشورا استقبال خوبی از اهدای خون می‌کنند؛ به طوری که میزان مراجعه اهداکنندگان در دهه اول محرم به خصوص روز‌های تاسوعا و عاشورا بیشتر از ایام سال است.

او ادامه داد: میزان اهدای خون در ایام محرم به برکت خون امام حسین(ع) بسیار افزایش پیدا می‌کند و خوشبختانه با انجام کار‌های فرهنگی، مردم متوجه شدند که به جای انجام کار‌های غیرمتعارف بیایند خون خود را با هدف رفع نیاز بیماران اهدا کنند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون تاکید کرد: برنامه نذر خون از ۳ سال پیش در کشور اجرا می‌شود و این برنامه باعث افزایش میزان اهدای خون در کشور شده است.

پورفتح‌اللّه با اشاره به اینکه طول عمر پلاکت خون کوتاه است و این فرآورده خونی یکی از نیاز‌های بیماران به حساب می‌آید، افزود: در گذشته پلاکت از خون اهدایی مراجعه‌کنندگان به مراکز انتقال خون گرفته می‌شد، اما امروزه اهداکنندگان با روش‌های جدید می‌توانند به صورت مستقیم پلاکت‌های خون خود را به بیماران و نیازمندان اهدا کنند.

او بیان کرد: مراکز انتقال خون در سراسر کشور با تمام توان و ظرفیت خود در ایام محرم و به خصوص روز‌های تاسوعا و عاشورا فعال هستند و در صورت بروز تراکم در مراکز اهدای خون، به مراجعه‌کنندگان نوبت داده می‌شود تا در روز‌های آینده اقدام به این کار خداپسندانه و خیر کنند.

اهدا سه هزار واحد خون در ایام محرم سال گذشته

محمدحسین طباطبایی مدیرکل انتقال خون استان تهران، گفت: هرسال با فرارسیدن ماه محرم میزان مراجعه اهداکنندگان خون به مراکز انتقال خون استان تهران افزایش چشمگیری پیدا می‌کند؛ به طوری که صف‌های طولانی در شب تاسوعا و عاشورای حسینی جهت اهدای خون به نیازمندان و بیماران در مراکز انتقال خون تشکیل می‌شود.

او ادامه داد: مردم ایثارگر خون خود را به بیماران و نیازمندان هدیه می‌دهند تا خداوند نذر آن‌ها را قبول کند و حاجات اهداکنندگان را برآورده به خیر کند.

طباطبایی تاکید کرد: مراکز انتقال خون وصال، شهرری، پارک پلیس، صدر، ستاری از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب پذیرای اهداکنندگان خون و فرآورده‌های خونی است.

مدیرکل انتقال خون استان تهران گفت: در ایام محرم سال گذشته حدود ۳ هزار واحد خون و فرآورده‌های خونی به وسیله افراد مؤمن اهدا شد.

هوشنگ قادریان سوپروایزر مرکز انتقال خون استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: میزان مراجعه مردم جهت اهدا خون در ایام محرم نسبت به روز‌های عادی ۳۰ درصد افزایش داشته است و با توجه به تعطیلات، این میزان مراجعه قابل تحسین است.

او ادامه داد: امروزه یک بیمارستان در تهران به اندازه شش استان مصرف خون و فرآورده‌های خونی دارد و بیش از ۴۰ درصد از مصرف‌کنندگان خون و فرآورده‌های خونی مثل بیماران پیوندی و تالاسمی‌ها در شهرستان‌ها ساکن هستند و بار تامین خون بر دوش تهران است.

قادریان بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود میزان مراجعه جهت اهدای خون تا پایان روز تاسوعا به ۲۰۰۰ نفر برسد.

حسین محمدی یکی از اهداکنندگان خون، گفت: من از اینکه با خونم نیاز بیماران را برطرف می‌کنم بسیار خوشحالم و معتقدم انسان باید به جای انجام اعمال غیرمتعارف مانند قمه‌زنی، خون خود را در راه درست اهدا کند تا نیاز بیماران برطرف شود.

او ادامه داد: الگو گرفتن از ایثار و فداکاری امام حسین(ع) همین اهدای خون است، زیرا بسیاری از بیماران و نیازمندان چشم به راه خون من و امثال من هستند.

علی مقدم اهداکننده خون، گفت: پدرم در تصادف نیاز فوری به خون پیدا کرد که با اهدای مردم خیّر، نیازش سریعاً برطرف شد و من به این نیت به مرکز انتقال خون وصال جهت انتقال خون مراجعه کردم تا بتوانم نیاز بیمار و دردمندی را در شب شهادت امام حسین (ع) برطرف کنم.

او ادامه داد: من یک جوان ۳۰ ساله هستم و به هم سن و سال‌های خود توصیه می‌کنم اقدام به اهدای خون خود کنند، زیرا بنا بر گفته پزشکان این کار باعث پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری‌ها می‌شود و خون ماده‌ای است که در بدن دوباره تامین می‌شود و مردم نباید نگران کم‌خونی خود باشند.

ایرج حسن پور اهداکننده میانسال درباره کار خیر اهدای خون گفت: من در شب عاشورا به نیت شفای بیماران اقدام به اهدا خون خود و ثواب این کار را به شهدای کربلا تقدیم می‌کنم.

او ادامه داد: متاسفانه برخی از افراد اقدام به کار زشت قمه‌زنی می‌کنند که من به این آدم‌ها توصیه می‌کنم به جای قمه زنی، خون خود را اهدا کنند تا نیاز بیماران به فرآورده‌های خونی برطرف شود.yjc
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: