کد خبر: ۲۴۰۷۸۶
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۹ - ۰۹ شهريور ۱۳۹۸ - 2019August 31
تعداد تخت بیمارستانی کشور نسبت به نرم‌های منطقه‌ای و کشورهای پیشرفته پایین است البته طی سال‌های اخیر تحولی در میزان تخت‌ها ایجاد و 20 هزار تخت به تخت‌های بیمارستانی افزوده شد
شفا آنلاین>سلامت>عضو کمیسیون بهداشت مجلس توجه به سطح‌بندی خدمات و جلب مشارکت بخش خصوصی را راهکار رفع مشکل کمبود تخت بیمارستانی دانست و گفت: بخش خصوصی نباید سوداگرانه به این مقوله ورود کند.

به گزارش شفا آنلاین، محمد نعیم امینی‌فرد در مورد کمبود تخت بیمارستانی در کشور، گفت: تعداد تخت بیمارستانی کشور نسبت به نرم‌های منطقه‌ای و کشورهای پیشرفته پایین است البته طی سال‌های اخیر تحولی در میزان تخت‌ها ایجاد و 20 هزار تخت به تخت‌های  بیمارستانی افزوده شد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه به ازای هر 1000 ایرانی 1.8 تخت وجود دارد، افزود: آمار تخت را نباید با کشورهای 500 هزار نفری حاشیه خلیج فارس مقایسه بلکه باید با کشورهای همسنگ مقایسه کرد.

بی‌توجهی نسبت به سرمایه‌گذاری مناسب برای تامین تخت بیمارستانی

وی با انتقاد از اینکه سرمایه‌گذاری مناسب برای تامین تخت بیمارستانی(Hospital bed) صورت نگرفته است، ادامه داد: مهمترین سرمایه‌گذاری طی چند سال اخیر بوده و پیش از این سرمایه‌گذاری مناسبی در این راستا نداشتیم.

نماینده مردم ایرانشهر در مجلس دهم، یادآور شد: توزیع متوازن تخت بر اساس سرانه نیست به گونه‌ای که در برخی مناطق سرانه چندین برابر متوسط کشوری و در برخی مناطق بسیار پایین‌تر از متوسط کشوری و در واقع در استان سیستان و بلوچستان حدود 1.2 است.

نماینده مردم ایرانشهر در مجلس شورای اسلامی، افزود: به طور قطع تا زمانی که سیستم ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در سطوح مختلف اجرا نشود افزایش تخت بیمارستانی چاره‌ساز نخواهد بود و باید سطح خدمات یک، دو و سه را به طور متوازن از سطح کشور تعریف کنیم تا با کمبود تخت مواجه نشویم.

هزینه تقریبی تامین و راه‌اندازی هر تخت بیمارستانی یک میلیارد تومان است

امینی‌فرد با یادآوری اینکه برای تامین تخت بیمارستانی باید مشارکت بخش خصوصی را داشته باشیم، گفت: البته بخش خصوصی که سوداگرانه به این مقوله ورود نکند؛ با توجه به اینکه هزینه تخت بیمارستانی بسیار بالا و به طور تقریبی یک میلیارد تومان است بنابراین باید تفکیک کرد که کجا به لحاظ اعمال حاکمیت دولت باید انجام وظیفه و کجا بخش خصوصی و تعاونی ورود کند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، افزود: بخش‌های خصوصی و تعاونی نیز باید مورد حمایت قرار گیرند و به نحوی انجام شود که پرداخت‌ها از جیب مردم افزایش پیدا نکند؛ باید خرید خدمات از بخش خصوصی و تعاونی را مورد توجه قرار داد زیرا صرفه‌جویی منابع و کاهش بهای تمام شده برای دولت را به همراه دارد.

توجه به سطح‌بندی خدمات و جلب مشارکت بخش خصوصی راهکار کوتاه مدت رفع مشکل کمبود تخت

وی ادامه داد: اگر خدمات انبوه و کاربردی را خرید خدمت کنیم ممکن است قیمت تمام شده در بخش خصوصی کمتر از بخش دولتی باشد؛ به طور قطع تا زمانی که سطح‌بندی خدمات و جلب مشارکت بخش خصوصی را نداشته باشیم مشکل کمبود تخت بیمارستانی در زمان‌های طولانی‌تری قابل حل است و اگر به دنبال تامین تخت در زمان کوتاه‌تری هستیم باید راهکارهای مورد نظر را در کانون توجه قرار داد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: