با مصرف مشروبات الکلی، متانول در بدن متابولیزه میشود و مواد سمی تولید می کند که باعث اختلالات چشمی، کوری، اسید دوز متابولیک، اختلالات الکترولیتی در بدن، تشنج، نارسایی کلیه و در نهایت بر روی کل بدن تاثیر میگذارد و حتی موجب مرگ میشود
شفاآنلاین>سلامت>رئیس دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: پنجشنبه ۲۴ مرداد چهارنفر بر اثر مشروب الکلی در شیراز مسموم شدند که با احتساب این تعداد طی چهارماه گذشته ۱۴ نفر دچار مسمومیت با الکل شدهاند.
به گزارش شفاآنلاین، رامین افشاری جمعه ۲۵ مرداد در جمع خبرنگاران گفت: از چهار نفری که پنجشنبه دچار مسمومیت<Poisoning> با مشروب دست ساز شده بودند یک نفر نابینا شده و چهارنفر هم در مرز آسیب جدی قرار داشتند که بعد درمان از بیمارستان مرخص شدند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در روز گذشته چهارنفر به علت دلیل مسمومیت به متانول به بیمارستان تخصصی علی اصغر(ع) ارجاع داده شدند، افزود: از آنجایی که مراکز درمانی فقط وظیفه خدمات رسانی به بیماران مسمومیتهای الکلی را دارد ضروری است این نوع بیماران در صورت مسمومیت با مشروبات الکلی به این مرکز یا دیگر مراکز درمانی مراجعه کنند، زیرا در صورت تاخیر یاعدم مراجعه به مراکز درمانی فرد به تاری دید، کوری ، نارسایی کلیه وکبد مبتلا وحتی ممکن است فرد فوت کند.
افشاری با بیان اینکه اکثر مراجعان با مسمومیت متانول، بین گروههای سنی ۲۰ تا ۳۵ ساله قرار دارند، گفت: متانول یا همان الکل چوب که در صنعت کاربرد دارد با الکل طبی که ماده اصلی مشروبات الکلی است در یک خانواده شیمیایی قرار دارد، در تولید الکل دست ساز، مقادیر غیرمجاز آن منجر به عوارض یاد شده میشود.
رئیس دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز خاطرنشان کرد: متانول از نظر رنگ، بو و مزه شبیه اتانول به نظر میرسد، اما مصرف مقدار کمی از آن نیز میتواند موجب آسیبهای جدی شود یا فرد را به کام مرگ فرو ببرد.
افشاری اظهار کرد: امروزه بر اساس آمارها مصرف انواع الکل و ماریجوآنا در بین برخی از دانشجویان و نسل جوان همه گیر شده و یافتهها نشان میدهد شیوع مصرف الکل در مردان، گروه سنی ۲۰ تا ۲۹ ساله، مجرد، دارای تحصیلات متوسطه یا بالاتر، افراد شاغل، ساکن شهر و دارای وضعیت اقتصادی-اجتماعی بالاتر، بیشتر دیده شده است.
وی ادامه داد: با مصرف مشروبات الکلی، متانول در بدن متابولیزه میشود و مواد سمی تولید می کند که باعث اختلالات چشمی، کوری، اسید دوز متابولیک، اختلالات الکترولیتی در بدن، تشنج، نارسایی کلیه<Kidney> و در نهایت بر روی کل بدن تاثیر میگذارد و حتی موجب مرگ میشود.
سرپرست بیمارستان علی اصغر(ع) یادآور شد: در صورت مصرف خوراکی مشروبات الکلی تقلبی و غیر مجاز، بین ۶ تا ۲۴ ساعت علائم مخرب آن در بدن ظاهر و در صورت عدم درمان باعث مرگ مصرف کننده میشود. ایسنا