بالا رفتن از پلهها، چون نوعی ورزش شدید است، به نفع وضعیت قلبی و عروقی است و در بلندمدت سلامت قلبی و عروقی را بهبود میبخشد.
شفاآنلاین>سلامت>تحقیقات نشان داده که بالا رفتن از پلهها میتواند خطر ابتلا به سکته مغزی را کاهش دهد.
به گزارش شفاآنلاین، همانطور که میدانید؛ بالا رفتن از پلهها، کالری بیشتری نسبت به دویدن میسوزاند اما حتما در مقابل این را هم شنیده اید که پله می تواند آسیب های جبران ناپذیری به زانوها برساند، اما موضوع دیگری که شاید از آن بی خبر باشید این است که بین از پله بالا رفتن و طول عمر یک رابطه پنهان وجود دارد!
امروز قصد داریم تا اطلاعات شما را پیرامون این موضوع افزایش دهد، پس با ما همراه باشید.
فواید بالا رفتن از پله
بر اساس تحقیقات معلوم شده است که بالا رفتن از پلهها، فوایدی برای سلامتی بدن دارد، البته باید نکاتی را برای انجام صحیح این کار در نظر داشته باشیم. در اینجا چند تا از این فواید را بیان میکنیم.
بالا رفتن از پلهها بیشتر از دویدن، کالری میسوزاند
مطالعات نشان داده است که بالا رفتن از پلهها، کالری بیشتری نسبت به دویدن میسوزاند.
بالا رفتن از پلهها ۸ تا ۹ برابر نشستن و ۷ برابر استفاده از آسانسور، انرژی مصرف میکند.
هر چقدر وزن شما بیشتر باشد، هنگام بالا رفتن از پلهها، کالری بیشتری میسوزانید.
بالا رفتن از پلهها، خطر سکته مغزی را کاهش میدهد
تحقیقات نشان داده که بالا رفتن از پلهها میتواند خطر ابتلا به سکته<Stroke> مغزی را کاهش دهد. برای نمونه، در مردانی که تقریبا ۳ تا ۵ بار در روز از پله بالا میرفتند، کاهش ۲۹ درصدی خطر سکته مغزی در بلندمدت مشاهده شد.
بالا رفتن از پلهها، سلامت قلبی عروقی را افزایش میدهد
بالا رفتن از پلهها، چون نوعی ورزش شدید است، به نفع وضعیت قلبی و عروقی است و در بلندمدت سلامت قلبی و عروقی را بهبود میبخشد.
دهها سال پژوهش نشان داده، ورزش منظم با کمک به حفظ سلامت قلب میتواند از بیماریهای قلبی و عروقی پیشگیری کند.
بالا رفتن از پلهها، ماهیچهها را قوی میکند
فکر میکنید برای بالا رفتن از پلهها به کدام اندامتان بیشتر نیاز دارید؟
تمام عضلات و ماهیچههای کمر و پشت هم درگیر بالا رفتن از پلهها میشوند.
تمام اینها موجب تقویت و سلامت سیستم استخوان<bone>بندی میشوند و از آنجایی که استفاده از عضله اسکلتی به افزایش متابولیسم کمک میکند، حتی میتواند موجب کالری سوزی و کاهش وزن بیشتر در طولانی مدت شود.
همچنین توده عضلانی کمچرب، بیشتر شده و نیروی عضلات افزایش پیدا میکند، تحقیقات نشان داده است، استفاده از عضله اسکلتی تاثیرات فوقالعادهای روی بهبود قند خون دارد که در پیشگیری و کنترل دیابت موثر است.
ضمنا بهبود عمومی سلامت عضلات اسکلتی، میتواند به کاهش درد آرتریت منجر شود، دردی که برای چاقها آزاردهنده است.
بالا رفتن از پلهها، راهی ساده برای مبارزه با زندگی یکجانشینی است
تحقیقات فراوانی به تاثیر سبک زندگی یکجانشینی در دنیای امروز، بهعنوان یک عامل اصلی در فراگیری جهانی چاقی اشاره کردهاند.
استفاده از پلکان، هرجا که ممکن باشد، راهی سریع و ساده برای گریز از سبک زندگی یکجا نشینی و افزودن بر فعالیت بدنی و تحرک به زندگی روزمره است.
حتی افزودن ۱۵ دقیقه فعالیت بدنی هوازی به زندگی یکجا نشینی میتواند موجب افزایش طول عمر به اندازه سه سال شود.
هشدار
تمام فواید بالا در صورتی میسر میشود که شما مشکلی در ستون فقرات یا زانوی خود نداشته باشید.
در غیر این صورت حتماً با پزشک در مورد استفاده از پلهها مشورت کنید.
نکات لازم هنگام استفاده از پله
بالا رفتن از پلهها که یک فعالیت بدنی سخت محسوب میشود و اگر به اصول آن به خصوص در بیماران قلبی توجه نشود، ممکن است آثار زیانباری همراه داشته باشد؛ لذا هنگام استفاده از پله، افراد باید نکاتی را مورد نظر قرار دهند تا سلامتی آنها تامین شده و دچار آسیب نشوند.
اگر ارتفاع پلهها از حالت استاندارد بیشتر باشد، ضرر بیشتری به شما در هنگام بالا و پایین رفتن، خصوصا موقع پایین آمدن از پلهها وارد میشود.
اگر تعداد پلهها زیاد باشد نیز ضرر زیادی به مفصل زانو خواهد رسید.
حتی اگر پلهها استاندارد باشند، توصیه میشود افراد پلهها را یکییکی بالا بروند. به این شکل که ابتدا پای راست روی پله دوم و سپس پای چپ روی پله دوم و به همین ترتیب پلهها را بالا برود. تا طبقه دوم که هنوز خستگی عضلانی به شما فشار نیاورده است، میتوانید به همین روال پلهها را بالا بروید.
اگر شما تندتند پلهها را بالا بروید، باعث سایش زانو در سطح مفصلی زیرین آن خواهید شد و سطح مفصلی را تخریب میکنید. برای همین باید در پاگردها استراحت کنید و دوباره پلهها را یکییکی بالا بروید.
اگر شما به مشکل قلبی دچار هستید، بهتر است در هر پاگرد، یعنی بعد از بالا رفتن از هفت تا هشت پله، استراحت کوتاهی داشته باشید. اگر هم به مشکلات و دردهای کمری و زانودرد مبتلا هستید و در فقدان آسانسور مجبورید از پلهها استفاده کنید، بهتر است پلهها را از پهلو بالا بروید، یعنی به دیوار تکیه داده و به همین شیوه یکییکی پلهها را بالا بروید.
این حالت باید خصوصا در موقع پایین آمدن از پلهها رعایت شود، شما باید به دیوار تکیه کنید، ابتدا یک پا و سپس پای دیگر را روی پله پایینتر قرار دهید.
این مسئله مهم را باید در هنگام پایین آمدن از سطح شیبدار نیز مدنظر قرار بدهید.
استفاده از پله برای چه افرادی مضر است؟
پایین آمدن از پله میتواند برای افرادی که دچار آرتروز زانو، آرتروز مفاصل لگن، فتق دیسک کمر یا پوکی شدید استخوان هستند، تهدید محسوب شود.
این افراد برای بالا رفتن از پله مشکل خاصی ندارند، البته باید احتیاط کنند و با گرفتن نردههای کنار پله به آرامی حرکت کنند تا مفاصل تحریک نشوند.
بیشترین آسیب زمانی است که این افراد بخواهند با سرعت به سمت پایین حرکت کنند، چرا که تردد به این صورت میتواند ضربات سنگینی به مفاصل مچ پا، زانوها، لگن و دیسکهای کمری وارد سازد.
به افرادی که دچار این مشکلات هستند، توصیه میکنیم هنگام پایین آمدن از پله به آرامی و به صورت یک پله یک پله حرکت کنند.
یک پله یک پله حرکت کردن، یعنی اینکه وقتی پای راست را روی یک پله قرار میدهند، پای چپ را نیز کنار پای راست قرار دهند و مکث کنند و دوباره برای پایین رفتن پای راست را روی پله پایینی قرار داده و پای چپ را کنار آن قرار دهند تا از ضربات شدید به مفاصل کاسته شود.
استفاده از نرده برای پایین آمدن از پله مفید است.
با گرفتن نرده بخشی از وزن بدن به نردهها منتقل میشود و فشار وزن روی مفاصل کمتر میشود.
افرادی که دچار پوکی استخوان هستند، هنگام پایین رفتن از پلهها باید احتیاط بیشتری داشته باشند و حتماً از نردهها کمک بگیرند تا تعادل شما به هم نخورد و از زمین خوردن جلوگیری شود، زمین خوردن در این افراد احتمال شکستگی استخوان را افزایش میدهد.
سرعت بالا رفتن از پله چه ارتباطی با طول عمرتان دارد؟
شاید بتوانید پلههای میان هشت پاگرد را در کمتر از یک دقیقه بالا بروید.
اما اگر از عهدهی این تست برنیامدید چه باید کنید؟
میخواهید بدانید چقدر مستعد بیماری قلبی یا سرطان هستید؟
جواب شما میتواند به چند پله بستگی داشته باشد!
مطالعهای جدید که از سوی انجمن کاردیولوژی اروپا انجام شده میگوید یک تست ورزشی که شامل یک حرکت تند است میتواند ریسک مرگ زود هنگام ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی و انکولوژیک را پیش بینی کند.
بیشتر افراد به راحتی میتوانند در خانه بدون نیاز به تجهیزات پزشکی خاصی این تست را انجام دهند.
برای این کار فقط باید پلکان میان هشت پاگرد را بالا بروید و زمان این کار را اندازه بگیرید. یک فرد سالم باید بتواند این تست را در عرض کمتر از یک دقیقه انجام دهد.
این مطالعه تاکیدی بر این عقیده است که ورزش برای جلوگیری از بیماریهای قلبی و عروقی و بیماریهای انکولوژیک مهم است.
سالهای زیادی است که در سنجشهای پیش از عمل قلب از بیمار پرسیده میشود آیا میتواند پلکان بین دوپاگرد را بالا برود؟
این سوال برای این پرسیده میشود که معلوم شود آیا قلب او عمل جراحی را تاب میآورد، توانایی فرد برای بالا رفتن از پلهها شاخص خوبی است که نشان میدهد عمل قلب با موفقیت انجام خواهد شد.
آیا منطقی است که یک حرکت ورزشی بتواند شاخصی در تعیین ریسک فاکتور برای مشکلات قلبی و عروقی باشد، اما چه ارتباطی به سرطان دارد؟
این موضوع را نیز مدتهاست میدانیم که ورزش کمک بزرگی به درمان سرطان و حتی پیشگیری از آن میکند.
اگر تستتان با موفقیت انجام نشد چه باید کنید؟
مشهورترین تاجران به ما یاد دادهاند که شکست، بهترین معلم است. پس نتیجه تست پله میتواند نشان دهد لازم است به پزشک مراجعه کنیم تا بررسیهای پزشکی تشخیصی مناسب انجام شود یا نه.
ببینید: اختراعی ساده برای کمک به سالمندان و افراد ناتوان
بعد از ارزیابی و در صورت ناموفق بودن در تست این را نیز باید در نظر داشته باشید که لازم است وضعیت فیزیکی خود را بهتر کنید و به تناسب اندام برسید. ضمنا فراموش نکنید که شرایطی، چون آرتروز و مشکلات ارتوپدی میتواند توانایی فرد را محدود کند.
از نفس افتادن باید هدفتان باشد
به نظر میرسد معمولا از «به نفس افتادن» اجتناب میکنیم، اما به توصیهی کارشناسان دقیقا باید خلاف آن باشد.
توصیهی استانداردی که به بیماران میشود این است که شما باید هر روز ۳۰ دقیقه در سطحی ورزش کنید که از نفس بیفتید.
نتیجهی این «از نفس افتادنهای روزانه»، یک زندگی سالمتر و طولانیتر بوده و ورزش یکی از بهترین درمانها برای تقریبا هر بیماریست.
برخی از قدرتمندترین ابزارهایی که در اختیار داریم همان چیزهایی هستند که آنها را نادیده میگیریم.
هر روز چقدر تحرک و فعالیت داریم، چگونه تغذیه میکنیم، استرسمان را چطور کنترل میکنیم و چقدر میخوابیم و …yjc