ابلاغیه سازمان امور مالیاتی مبنی بر نصب کارتخوان یا پایانه فروشگاهی از سوی پزشکان با درنظرگرفتن شروطی که در آن لحاظ شده، دارای جنبه های قابل تامل حقوقی و قانونی است
شفا آنلاین>سلامت> دبیر شورای عالی نظام پزشکی با بیان اینکه جامعه پزشکی جزو شناسنامه دارترین اقشار در همه حوزه ها از جمله امور مالیاتی بوده و مقررات را رعایت می کنند، گفت: برخی با بزرگنمایی و ایجاد شائبه بین اذهان مردم سعی در خدشه دار کردن حیثیت جامعه پزشکی دارند.
به گزارش شفا آنلاین:به نقل از سازمان نظام پزشکی، محسن مصلحی با اشاره به مشکلاتی که اخیرا در حوزه مالیاتی برای جامعه پزشکی<Medical Society> ایجاد شده است، افزود: ابلاغیه سازمان امور مالیاتی مبنی بر نصب کارتخوان یا پایانه فروشگاهی از سوی پزشکان با درنظرگرفتن شروطی که در آن لحاظ شده، دارای جنبه های قابل تامل حقوقی و قانونی است.
وی با اشاره به چهار شرطی که در ابلاغیه سازمان امور مالیاتی مشاهده می شود، افزود: الزام به نصب کارتخوان، اتصال دستگاه کارتخوان به سامانه مالیاتی، تعیین ضرب الاجل تا ۲۳ مرداد و لحاظ کردن جریمه برای کسانی که تا این تاریخ اقدام به نصب کارتخوان نکنند، از جمله موضوعاتی است که جامعه پزشکی نسبت به آن گلایه مند است.
وی ادامه داد: الزام پزشکان در قانون بودجه سال ۹۸ مبنی بر نصب کارتخوان در مطب ها، دستاویزی شد تا مکاتباتی با سازمان های نظام پزشکی انجام و ابلاغیه هایی در این زمینه صادر شود که روحیه وهن آلود و تبعیض آمیز است و در وهله اول اعتراض جامعه پزشکی را برانگیخت زیرا پزشکان جزو شناسنامه دارترین اقشار بوده که خود را ملزم به رعایت قانون می دانند.
به گفته دبیر شورای عالی نظام پزشکی اگر طبق قانون، نصب دستگاه کارتخوان، اجباری شده باید با رعایت شأن و جایگاه هر حرفه این مساله پیگیری شود و طبق گفته مقام معظم رهبری مشکلات به سطح جامعه و رسانه ها کشانده نشده و در سطح مسئولان و با نقطه نظرات کارشناسی مرتفع شود.
مصلحی ضمن ابراز تاسف از این که موضوع نصب کارتخوان به سطح جامعه کشیده شده و رسانه ها طوری به آن پرداخته اند که ظاهرا مردم با یک قشر قانون گریز و متخلف در ارتباط هستند، تصریح کرد: با رواج این شائبه در اذهان عمومی، رابطه بین بیمار و پزشک مخدوش شده و حیثیت جامعه پزشکی زیر سوال می رود در حالی که مهمترین دغدغه پزشکان قبل از هر چیز بیماران هستند.
وی ادامه داد: قانون باید برای همه اجرا شود و تعیین ضرب الاجل در شرایطی که خود ادارات مالیاتی برای اجرای این مسئله کلاس های آموزشی تا اواخر مرداد برای پرسنل خود برگزار کرده اند، جای تعجب دارد. چطور جامعه پزشکی که ماهیت شغلش با خرید و فروش و بنگاه اقتصادی قابل مقایسه نیست، برای انجام آن تحت فشار قرار گرفته است.
مصلحی با تاکید بر اینکه جامعه پزشکی برای رفاه حال بیماران از هیچ کوششی دریغ نمی کند؛ افزود: سازمان نظام پزشکی برای رفاه حال مردم توصیه موکد به جامعه پزشکی کرده است تا از دستگاه کارتخوان استفاده کنند.
دبیر شورای عالی نظام پزشکی با اشاره به جلسه هیات رئیسه شورای عالی با نمایندگان کمیسیون تخصصی مشورتی مالیات و عوارض، مشاور امور مالیاتی سازمان نظام پزشکی و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در خصوص مباحث مالیاتی پزشکان خاطرنشان کرد: پس از بحث و بررسی های لازم، مقرر شد مسائل قانونی و حقوقی این موضوع از طریق مراجع ذیربط از جمله دیوان عدالت اداری پیگیری و مجددا مشکلات قانونی و اجرایی آن به سازمان امور مالیاتی منعکس شود.
وی گفت: همچنین مقرر شد با استفاده از نقطه نظرات کارشناسان جلسه ای با رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، رئیس سازمان امور مالیاتی و ارکان سازمان نظام پزشکی برگزار و با توجه به خطیر بودن حوزه سلامت و پیچیدگی های شغل پزشکی، در سیاست گذاری ها و تصمیم گیری ها شاهد اخذ نظرات ارائه کنندگان خدمات باشیم که طی چند سال اخیر به این مهم توجه نشده و نمونه آن هم طرح دوفوریتی افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان رشته پزشکی در روزهای اخیر است.
مصلحی با بیان این که در جلسه فوق الذکر توصیه شد تمامی همکاران نسبت به استفاده از کارتخوان اقدام کنند، اظهار کرد: با توجه به مشکلات عدیده و فضای روحی و روانی ایجاد شده علیه جامعه پزشکی باید در اسرع وقت نسبت به بازنگری تصمیمات ابلاغی اقدام شود.
وی یادآور شد: اگر عده قلیلی هنوز کارتخوان نصب نکرده اند، با مراجعه به بانک های عامل این کار را انجام دهند تا در روزهای آتی نتیجه اقدامات و پیگیری های انجام شده به اطلاع آنها برسد.ایرنا