ویتامین E. به طور عمده در کبد ذخیره میشود قبل از اینکه توسط جریان خون برای استفاده آزاد شود
شفا آنلاین>سلامت>بدن برای عملکرد درست نیاز به ویتامین E. که یک ویتامین ضروریست دارد. این ویتامین محلول در چربی است به این معنی که نیاز به جذب چربی<Fat absorption> از رژیم غذایی دارد.
به گزارش شفا آنلاین:بدن برای عملکرد درست نیاز به ویتامین E. که یک ویتامین ضروریست دارد. این ویتامین محلول در چربی است به این معنی که نیاز به جذب چربی از رژیم غذایی دارد. ویتامین E. به طور عمده در کبد ذخیره میشود قبل از اینکه توسط جریان خون برای استفاده آزاد شود. کمبود آن زیاد رایج نیست و معمولا نتیجه یک وضعیت اساسی است. برخی از نوزادان نارس نیز دچار کمبود این ویتامین هستند.
با یک آزمایش خون، پزشک میتواند سطح این ویتامین را در بدن اندازه گیری کند. سطح طبیعی معمولا با محدوده ۵.۵ تا ۱۷ میلی گرم در لیتر تعیین میشود. محدوده طبیعی میتواند برای نوزادان نارس و کودکان زیر ۱۷ سال متفاوت باشد.اگر یک فرد بزرگسال ویتامین E. در خونش به میزان کمتر از ۴ میلی گرم در لیتر باشد، آنها معمولا نیاز به مکمل دارند.علائم و نشانههای کمبود ویتامین E. کمبود ویتامین E. ممکن است موجب تخریب و ضعف بینایی شود. از جمله میتوان به مشکلات زیر اشاره کرد:ضعف ماهیچه: ویتامین E. برای سیستم عصبی مرکزی ضروری است. این یکی از آنتی اکسیدانهای اصلی بدن است و کمبودش باعث استرس اکسیداتیو میشود که منجر به ضعف عضلانی خواهد شد.مشکلات تعادل و قدم زدن: کمبود این ویتامین میتواند باعث ایجاد نورونهای خاصی شود و سیگنالهای تعادل را از بین ببرد.خستگی و سوزش: آسیب به فیبرهای عصبی میتواند موجب بروز این احساسات شده که نوروپاتی محیطی نیز نامیده میشود.وخامت دید: کمبود ویتامین E. میتواند گیرندههای نور را در شبکیه و سایر سلولهای چشم تضعیف کند. این میتواند به کاهش بینایی در طول زمان منجر شود.مشکلات سیستم ایمنی: برخی تحقیقات نشان میدهند که کمبود ویتامین E. میتواند سلولهای ایمنی را مهار کند. به خصوص سالمندان بیشتر در این مورد در معرض خطر هستند.ضعف عضلانی و مشکلات هماهنگی بدن، علائم عصبی است که نشان دهنده سیستم عصبی مرکزی و محیطیست. سیستم محیطی شبکه عصبی در خارج از مغز و نخاع است. سیستم عصبی مرکزی بین مغز و نخاع ارتباط برقرار میکند. غلافهای نورون عمدتا از چربی تشکیل شده اند. هنگامی که بدن دارای ویتامین E. کمی باشد، آنتی اکسیدانهای کمتری دارد که این چربیها را محافظت کند و عملکرد سیستم عصبی شکسته میشود.علل کمبود ویتامین Eژنتیککمبود ویتامین E. اغلب در خانوادهها به صورت ارثی وجود دارد. آگاهی درباره تاریخچه خانوادگی میتواند تشخیص برخی از بیماریهای نادر و ارثی را آسانتر کند.شرایط پزشکیکمبود ویتامین E. همچنین میتواند از بیماریهایی که به شدت جذب چربی را کاهش میدهند، حاصل شود. این به این دلیل است که بدن نیاز به چربی دارد تا ویتامین E. را به درستی جذب کند.برخی از این بیماریها عبارتند از:پانکراتیت مزمنبیماری سلیاکبیماری کبدی کلستاتیکفیبروز کیستیککمبود آن نیز در نوزادان نارس و نوزادانی که وزن کمتری دارند و چربی ندارند رایج است. نوزادان نارس در معرض خطر خاصی هستند، زیرا دستگاه گوارش نابالغ میتواند با عدم جذب چربی و ویتامین E. مواجه شود. کمبود ویتامین E. در این نوزادان همچنین میتواند به کم خونی همولیتیک منجر شود که گلبولهای قرمز را از بین میبرد.چه زمانی باید نزد پزشک بروید؟هنگامی که این بیماری به صورت ژنتیکی در خانواده فرد وجود ندارد، اما آن فرد علائم کمبود این ویتامین را تجربه میکند باید به پزشک مراجعه نماید.سطح بسیار پایین ویتامین E. در خون میتواند یک مساله بهداشتی باشد. آزمایشهای بعدی را انجام دهید تا علل آن را پیدا کرده و راههای درمان آن را در پیش بگیرید.راههای درمانمکمل ویتامین E. اغلب میتواند راهکار موثری باشد.نوزادان و کودکان نارسمکمل ویتامین E. را از طریق یک لوله وارد معده میکنند. در صورت لزوم میتوان آن را به صورت داخل وریدی تزریق کرد. دوز مورد نیاز را باید حتما پزشک تشخیص دهد.کودکان و بزرگسالانکودکان و بزرگسالان مبتلا به کمبود ناشی از شرایط ارثی نیاز به مکملهای ویتامین E. با دوز بالا دارند. مکمل میتواند پیشرفت این بیماری را متوقف کند. اگر این کمبود در مراحل اولیه تشخیص داده شود، ممکن است نشانههای عصبی از بین برود.ویتامین E. در رژیم غذاییبعید است که یک فرد ویتامین E. کمی داشته باشد مگر اینکه بیماری مزمن، بیماری ژنتیکی یا رژیم غذایی کم چرب داشته باشد. برای افراد دیگر معمولا مصرف مکمل ضروری نیست. ویتامین E. در انواع مختلف غذا وجود دارد. بدن نمیتواند خود به خود آن را تولید کند بنابراین باید از رژیم غذایی یا مکملها به دست آید.غذاهای حاوی ویتامین E. عبارتند از:روغنهای گیاهی مانند روغن آفتابگردان، روغن بادام زمینی و روغن زیتونآجیلهادانههاغلات کاملشیراکثر سبزیجات از جمله بروکلی، اسفناج، فلفل قرمز و آووکادوکیویمیگو و فیله ماهی قزل آلاویتامین E. عوارض جانبیمصرف بیش از حد مکملهای محلول در چربی میتواند خطرناک باشد. هر فرد نباید مکملهای زیادی از ویتامینهای محلول در چربی از جمله ویتامین E، D، A. و K. مصرف کند.سطح بیش از حد ویتامین E، میتواند باعث خونریزی غیر طبیعی، درد عضلانی، اسهال و استفراغ شود. خونریزی میتواند خطر سکته مغزی و مرگ زودرس را افزایش دهد. مقدار بیش از حد این ویتامین میتواند با رقیق کننده خون یعنی وارفارین و برخی دیگر از داروهای شیمیایی تداخل ایجاد کند. باید از میزان مصرف تمام مکملها و ویتامینهایی که به طور منظم مصرف میکنید اطلاع داشته باشید. از میزان توصیه شده تجاوز نکنید مگر اینکه با مشورت پزشک باشد.دانشجو