مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده اعلام کرده که بیشتر مرگ و میرها ناشی از مسمومیتهای غذایی مرتبط با باکتریهایی از قبیل سالمونلا، توکسوپلاسما، لیستریا و نوروویروس است
شفا آنلاین>سلامت>هوای گرم تابستان، مهمترین عامل تکثیر باکتریها در بسیاری از مواد غذایی و بروز مسمومیت است.به گزارش شفا آنلاین، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده اعلام کرده که بیشتر مرگ و میرها ناشی از مسمومیتهای غذایی مرتبط با باکتریهایی از قبیل سالمونلا، توکسوپلاسما، لیستریا و نوروویروس است. اما خطر مسمومیت غذایی(food poisoning) در تابستان، با مصرف کدام خوراکیها بیشتر میشود؟گوشت نیمه پخته به سرعت با باکتری E. Coli آلوده میشود. تمام انواع گوشت باید حداقل در دمای ۱۶۰ درجه فارنهایت (۷۱ درجه سلسیوس) به طور کامل طبخ شوند تا خطر آلودگی آنها با این باکتری به حداقل برسد.جوانهها نیز از آنجا که برای رشد نیاز به شرایط گرم و مرطوب دارند، برای رشد باکتریهایی مانند سالمونلا، لیستریا و E. Coli، محیط مناسبی هستند. حتی جوانههای خانگی که در شرایط بهداشتی پرورش مییابند، میتوانند باکتریهای مضر تولید کنند.تخممرغ از دیگر گزینههای غذایی است که خطر ابتلا به مسمومیت غذایی را افزایش میدهد؛ البته اگر خوب پخته نشود. فراموش نکنید که در تماس با پوست تخممرغ، دستهای خود را با آب گرم و صابون بشویید. پوست تخممرغ میتواند آلوده به باکتری سالمونلا باشد.مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده در مورد خطر مسمومیت(Poisoning) با سبزیجات تیره رنگ مانند اسفناج، کاهو و کلم نیز هشدار داده است. اسفناج آلوده میتواند در خود نورو ویروس داشته باشد و باعث ایجاد اسهال و حالت تهوع در مصرفکننده شود.صدف خام را با احتیاط مصرف کنید چون ممکن است آلوده به دو نوع باکتری Vibrio parahaemolyticus و Vibrio vulnificus باشد. هر دو باکتری سبب ایجاد اسهال، استفراغ و درد شکم در افراد سالم میشوند. باکتری Vibrio vulnificus در مبتلایان به بیماری کبد، دیابتیها، مبتلایان به سرطان(Cancer)، مبتلایان به اختلالات معده و کسانی که دچار بیماریهای خودایمنی هستند، بسیار خطرناک است.خربزه، سالاد ماکارونی، گوشت مرغ نیمه پخته و گوجه فرنگی خام نیز خطر ابتلا به مسمومیتهای غذایی در تابستان را افزایش میدهند.