در بعضی از انواع مزاج، خوردن یک غذای نامناسب میتواند عواقب زیادی داشته باشد. پس آزمون مزاج و تشخیص مزاج ما را در سلامتی و زندگی شاد کمک خواهد کرد
شفاآنلاین>سلامت>در
حقیقت مزاج تمامی جنبه های زندگی ما تحت تاثیر طبیعت بدنمان قرار دارد،
نوع غذایی که می خوریم می تواند تاثیرات بسیار مهمی بر تمامی اعضای بدن ما
از مغز و اعصاب گرفته تا قلب و معده و کبد و کلیه ها داشته باشد.
انواع مزاج و خصوصیات آنها
به گزارش شفاآنلاین،
در بعضی از انواع مزاج، خوردن یک غذای نامناسب میتواند عواقب زیادی داشته
باشد. پس آزمون مزاج و تشخیص مزاج ما را در سلامتی و زندگی شاد کمک خواهد
کرد.
بسیار دیده اید که افرادی حتی با خوردن یک خرما بدنشان جوش<Boiling>
میزند، غذای نامناسب با مزاج شما میتواند موجب تغییرات خواب، حالت عصبی،
اختلال حافظه، اختلال هضم، اختلال دفع، عوارض پوستی، نشانههای درگیری کبد
و قلب و اندامهای تناسلی را نشان دهد. نوع نوشیدنی ها، لباس ها، هوای
استنشاقی، استراحت روزانه و چگونگی دفع و حالتهای عصبی و روانی، مستقیما
مرتبط با حالات طبیعی یا مزاجی است، بنابراین برای داشتن زندگی سالم و
طبیعی، و آرامش روحی، همه ما نیازمند به شناخت مزاج یا طبیعت خود هستیم.
صفرا ترشحات کبد است که رنگ آن زرد است، جزء آتش بوده، گرم و خشک است و گرمای زیاد تولید میکند.
۱. مزاج صفراوی:
کسانی
که صفرای زیاد تولید میکنند علائم زیر را دارند: سردرد دارند – شقیقه
آنها نبض میزند – زردی سفیدی چشم – سیاهی رفتن چشم – سرگیجه<Vertigo>
– طعم دهانشان تلخ شده – و همچنین ترش کردن گلو، و وقتی صفرا داخل معده
بیاید – تشنگی – سوزش جگر، زیر دنده راست آنها خیلی گرم شده و حداقل دو
درجه تب دارند _. لبهای آنها دچار خشکی شده – پوست سرشان ترک خورده و
میسوزد و بعنوان شوره و حتی ریشه مژه و دور پلک سوخته و پوسته پوسته
میشود – پوست زبر – رنگ ادرار زرد تیره – ابرو میریزد – علاقه زیاد به آب
یخ و یخ – تند خو و بهانه گیر – موها تک تک میریزد – دیدن خواب هولناک
افتادن از بلندی – جنگ و ستیز و…
علت: غذاهای چرب و شیرین صفرا را زیاد میکند.
غذاهای
مضر برای صفرا مزاجها: پرخوری – بعد از غذای مختصر دوباره غذا خوردن – آش
رشته – ماکارونی سیر (مطلقا ً. نخورید مزاج کبد گرم و تراست و سیر تبدیل
به آتش شده وبیمار حالش بد میشود) – شیرینی
درمان: انار و شاتوت
بهترین دارو است. زرشک – تمشک – زرد آلو – هلو – خیار – کاهو – هویج – روغن
زیتون – کنجد – سیب – گلابی – سوپ جو – کدو خورشتی – خوراک قارچ – کدو
حلوایی – اسفناج – گشنیز – نخود فرنگی – عدس – ماش – جو دو سر و لیمو عمانی
از جمله مواردی هستند که در درمان بیماران صفراوی موثر است.
۲. مزاج سوداوی:
سودا
سرد وخشک از جنس خاک و رسوب خون است و PH = ۶ است و در طحال تولید میشود
وطحال را فعال میکند. ph خون باید بالای ۷ باشد و اگر به ۷ برسد انسان به
حالت اغماء و غش میرود.
اگر سودا زیاد شود طعم دهان شور میشود – دهان بوی عفونت میدهد – کابوس
میبینید و دچار افسردگی و خستگی میشوید – خود خوری – فکر زیاد بدون آنکه
بدانید – لاغری – بی نشاطی – یبوست شدید هفتهای یکبار – مدفوع قیری وسیاه –
سوزش هنگام دفع ادرار – ادرار تیره خاکستری میشود – حالت تهوع – حس
تاریکی چشم و شب کوری – تیرگی رنگ پوست و صورت – سوزش معده – خارش زیاد بدن
وترک خوردن پوست – قلنج معده از جمله علائم بیماری سودا هستند.
علت بیماری سودا: غذاهای مانده و بیا ت. و شور و نمک سود، سودا را زیاد میکند.
غذای
مضر برای سوداوی مزاجها: عدس – نوشابه با غذا – ماهی دودی – غذای مانده و
بیات – نمک سود – خیارشور – گوشت پیر (رنگ قرمز تیره) و پنیر را نباید
بخورند.
درمان سودا: خوردن غذای گرم وتر – ملین – سوپ جو (با پاچه
گوسفند – کمی زنجبیل – زعفران) بعد از سلامتی عسل و قدومه شیرازی را مرتب
استفاده کنید – توت – با آب گرم طهارت کنید – انجیر – خرما – کشمش – هل –
دارچین – زیره – زعفران را نیز مصرف کنید.
۳. مزاج بلغمی:
بدن
علیه خودش انقلاب میکند و رماتیسم مفصلی میآورد. مثل کشک و آب یا سفیده
تخم مرغ است و مربوط به سیستم لنفاوی یا سیستم ایمنی است. از جنس آب است و
سرد وتر است و در کسانی که سردی زیاد بخورند (ماست ترش) بلغم فعال میشود و
عوارضی را به همراه دارد. زیر چشم پف کرده – مزه دهانشان ترش میشود –
پوست شل و ول و سفید و آبکی میشود – پوست مقطعی سفید میشود (برص) و موها
زود سفید میشود – لک قهوهای در سفیدی چشم وسردی دست و پا _. پا درد و
زانو درد – لرزش دست و پا (پارکینسون) دیر هضم شدن غذا – درد معده – تنگی
نفس موقع خوردن غذا – قلنج میکنند و دوست دارند ماساژشان بدهند – درد کمر و
درد بین شانهها و گرفتگی ماهیچه پشت گردن – کسلی و خواب آلودگی – جاری
شدن آب از دهان در خواب – وقتی از خواب بیدار میشوند دچار تپش قلب
میشوند– رقیق بودن آب بینی – ترشح بینی – سرفه زیاد _. فراموشی – دفع
ادرار زیاد همراه با فشار و ضعف مثانه.
علت بلغمی: غذاهای لبنیاتی وترشی و سرکه بلغم را زیاد میکند.
غذاهای
مضر برای بلغمی مزاجها: لبنیات – ترشی – لیته – شور – سیب زمینی – عدس –
قارچ – گوشت گاو و گوساله – گوشت سفید (برای رماتیسمیها بد بوده و درد را
زیاد میکند) – چای – قهوه – نسکافه – میوه ترش و کال – نارنگی – کیوی –
گرمک (سرد است) خیار پوست کنده – لیمو شیرین – سوپ جو با زنجبیل.
درمان:
گوشت (شتر – گوسفند – کبوتر – سار – گنجشک) – ادویه جات (هل – دارچین –
زنجبیل – زیره – زعفران – زنیا – سرنجان – خولنجان – سیر – موسیر – خردل) –
سبزیجات (کرفس – نعناع – ریحان – جعفری – ترخون – مرزه) – کلم – مارچوبه –
هویج – کدو حلوایی – لیمو ترش – گندم – نخود – گردو هندی – قدومه شیرازی.
۴. دموی مزاج:
از
جنس هوا و گرم وتر است و برای رساندن غذا و اکسیژن به سلولها است و اگر
زیاد شود مزه دهان شیرین میشود – سرسنگین شده – چرت زدن – کم حواس – کش
آمدن آب دهان – زبان قرمز میشود مثل آنکه رب انار یا زرشک خورده باشد و
بدن دچار خارش و دمل و جوش ریزشده، بیشتر در ناحیه گردن بین کتف _. از لثه
خون میآید و مضطرب میشود.
علت دموی: پر خوری و خوردن بیش از حد، خون را زیاد میکند.
غذای مضر برای دموی مزاجها: پرخوری – بادنجان – غذای نشاستهای – آب یخ – شیرینی – غذای ممنوعه
درمان:
ناشتا (خاکشیر – بارهنگ – تخم ریحان – قدومه شیرازی – بالنگو – اسفرزه)
یکی از اینها را در آب بریزید، حجمش که زیاد شد، بخورید. حرکات دودی روده
را زیاد کرده و روده به راحتی کار میکند.سلامت دات لایف