براساس آمار سازمان جهانی بهداشت، ایران در اجرای کنوانسیون کاهش مصرف دخانیات، جزو کشورهای موفق محسوب میشود
شفا آنلاین>سلامت>رییسی گفت: طبق آمار مردان ۲۳ و زنان ۳.۵ درصد تنباکو مصرف میکنند.
به گزارش شفا آنلاین:نظارت بر سفرخانه و رستوران ها در زمینه مصرف قلیان ها/۲۳ دزصد از مردان مصرف کننده تنباکو هستند مراسم بررسی وضعیت دخانیات <Tobacco status check>در ایران که در ساختمان مرکزی وزارت بهداشت برگزار شد.
در این مراسم علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت کنترل مصرف دخانیات و مالیات بر سیگار گفت: براساس آمار سازمان جهانی بهداشت، ایران در اجرای کنوانسیون کاهش مصرف دخانیات، جزو کشورهای موفق محسوب میشود.
وی افزود: ما در سال ۹۳ مدلی ارائه کردیم که اگر ارائه مالیات براساس آن شکل میگرفت و اجرایی می شد؛ سالی ۱۴ درصد مصرف دخانیات کم میشد و بر اساس آن مدل مالیات از ۲۰۰۰ میلیارد به ۱۲ هزار میلیارد تومان می رسید .
رئیسی بیان کرد: طبق آمار در ایران، مردان ۲۳ و زنان ۳.۵ درصد تنباکو مصرف میکنند؛ همچنین مصرف سیگار در مردان ۱۳ درصد و در زنان کمتر از یک درصد است .
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: نظارت بر سفرهخانه و رستوران ها به خوبی اجرا شده است و در این زمینه همکاری خوبی بین وزارت بهداشت با قوه قضائیه انجام گرفته است. بحث آموزش و اطلاع رسانی در سطح کشور داریم به طوریکه در بین ۲۶ هزار مرکز، راهنماهای بالینی اجرایی می شود و پیام های بهداشتی بر روی پاکت های سیگار نوشته می شود.
رئیسی با اشاره به تبیین مالیات بر هر نخ سیگار گفت: افزایش ۱۵۰ درصدی قیمت سیگار کار خوبی است ولی باید بیشتر افزایش پیدا کند. بر این اسا سقفی برای افزایش مالیات بر سیگارهای وارداتی و تولید داخل گذاشته شده است.
وی افزود: مراکز عرضه سیگار باید مجوز دریافت کنند و هزینه های سنگینی بر قاچاق سیگار برند گذاشته شده است؛ همچنین باید از حضور صنعتگران در تولید سیگار ممانعت شود. به همین منظور لیست کالاهای آسیب رسان جهت اخذ عوارض تهیه کرده ایم .افزایش مالیات بر سیگار سبب افزایش قاچاق دخانیات در کشور
در ادامه مراسم جمالی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: کاهش آسیب درمان و جلوگیری از محدودیت های پیش پای مردم از جمله کارهای انجام گرفته در حوزه مصرف دخانیات است که بخشی از بودجه سازمان، به این کارها اختصاص پیدا کرده است.
جمالی گفت: با افزایش مالیات بر سیگار، قاچاق افزایش پیدا میکند، در حالیکه ما به دنبال کاهش میزان قاچاق هستیم.
تلاش وزارت بهداشت برای کاهش مصرف دخانیات در کشور
تقوی نژاد، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت اظهار کرد: اخیرا کمیته ای در زمینه دخانیات تشکیل شد تا موضوع مالیات بر سیگار مشخص شود.
وی افزود: وزارت بهداشت تلاش دارد که میزان مصرف دخانیات در کشور کاهش پیدا کند و نمایندگان دیوان محاسبات به عنوان نهاد نظارتی و ابزار نظارتی مجلس در این زمینه همکاری میکنند.
تقوی نژاد بیان کرد: برخی از نمایندگان در تنظیم قوانین و اجرای قانون نقش دارند تا وظایف بخش صنعت در حوزه دخانیات در پرداخت مالیات ها مشخص شود.
وی ادامه داد: جلب نظر نمایندگان در تصویب قانون مبنی بر پرداخت مالیات ارزش بر افزوده اجرا شده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت بیان کرد: قانون مالیات بر ارزش افزوده در موضوع دخانیات ۵ سال به طور پایلوت اجرا و سپس این قانون در کمیسیون اقتصاد بررسی شده است و ۱۵ درصد مالیات از عمده فروشی سیگار وثول می شود .
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت بیان کرد: قانون مالیات مجدد به کمیسیون برگشت داده شد و لایحه مالیات آماده چاپ است. ظرف دو ماه آینده در مجلس مطرح و به عنوان موضوع اولویت دار به وسیله رئیس مجلس مطرح شده است.
افزایش ۲۵ درصدی نرخ مالیات سیگار و تنباکوی تولید داخل
تقوی نژاد افزود: نرخ سالانه مالیات سیگار و تنباکوی تولید داخل به میزان ۲۵ درصد و سیگار با نشان خارجی ۴۰ درصد و سیگار وارداتی ۶۵ درصد و توتون خارجی ۳۵ درصد افزایش پیدا میکند.
وی گفت: مالیات در ایران از مراحل تولید و واردکننده اخذ می شود و امکان طرح پیشنهادهایی از سوی کمیسیون بهداشت وجود دارد و قانونگذار اجازه طرح مالیات را در مجلس داده است.
تقوی نژاد بیان کرد: نمایندگان مجلس در زمینه موضوع مالیات همکاری های خوبی با ما دارند و قرار است از شهریور امسال فرایند تدوین قانون مالیات آغاز می شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت در پایان گفت: بخشی از مالیات بر کالاهای آسیب رسان برای بهبود کیفیت آموزش و وزارت جورزش و جوانان قرار میگیرد و وزارت بهداشت به موضوع مالیات بر دخانیات به شکل یک بودجه نگاه نمیکند .