فشار بیش از حد روی لوزالمعده برای حفظ قند خون در حد متعادل ممکن است موجب سرطان لوزالمعده شود
شفا آنلاین>سلامت>بنابه گفته محققان بیمارستان کانگبوک سامسونگ در سئول، قند خون بالا میتواند خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را افزایش میدهد.
به گزارش شفا آنلاین:در بررسی محققان کره جنوبی روی ۲۵ میلیون نفر مشخص شد، سرطان کشنده لوزالمعده بیشتر در افراد مبتلا به هیپرگلیسمی (قند خون بالا) دیده میشود. قند خون بالا در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ و نوع۲ دیده میشود. همچنین افرادی که به سکته مغزی مبتلا شدهاند یا با نوعی بیماری عفونی دست و پنجه نرم میکنند هم ممکن است به قند خون بالا مبتلا شوند.
هیپرگلیسمی، لوزالمعده را وادار به ترشح مقدار بسیار زیاد و ناهنجار انسولین nsulin>میکند. انسولین سطح گلوکز خون را کاهش میدهد. فشار بیش از حد روی لوزالمعده برای حفظ قند خون در حد متعادل ممکن است موجب سرطان لوزالمعده شود.
محققان کره جنوبی در بررسیهای خود دریافتند، افزایش گلوکز خون میتواند نرخ ابتلا به سرطان لوزالمعده را افزایش دهد. این احتمال در افراد مبتلا به دیابت یا کسانی که در مرحله پیشدیابت قرار دارند هم وجود دارد.
بنابر نظر محققان میوکلینیک (Mayo Clinic) در آمریکا، قند خون ناشتای کمتر از ۱۰۰ میلیگرم در دسیلیتر، نرمال است. اما اگر این مقدار بین ۱۰۰ و ۱۲۵ میلیگرم در دسیلیتر افزایش یابد، فرد در مرحله پیشدیابت قرار گرفته است. چنانچه قند خون فرد در دو یا چند آزمایش، ۱۲۵ میلیگرم در دسیلیتر باشد، او به دیابت مبتلا شده است.
دیابت نوع۱، نوعی بیماری خودایمنی است که سیستم ایمنی بدن به اشتباه، به سلولهای تولیدکننده انسولین حمله میکند.
دیابت نوع هم زمانی رخ میدهد که بدن، توانایی خود را در پاسخ دادن به انسولین از دست میدهد. این نوع دیابت معمولا در افراد مبتلا به اضافهوزن ایجاد میشود.
سرطان لوزالمعده، یکی از کشندهترین شکلهای بیماری لوزالمعده است و متاسفانه به دلیل اینکه در مراحل اولیه ابتلا، علایم خاصی ندارد، بسیار دیر تشخیص داده میشود. همچنین برخی از علایم این بیماری مانند کاهش وزن و دردهای شکمی به اشتباه به بیماریهای دیگری ارتباط داده میشوند. درضمن، لوزالمعده پشت شکم قرار میگیرد و پزشک به راحتی نمیتواند آن را معاینه کند.
هنگام تشخیص این بیماری، جراحی تنها راه درمان حدود ۱۵ درصد از افراد مبتلاست. متاسفانه این سرطان به سرعت به اندامهای کناری لوزالمعده، مانند روده، مجرای صفراوی و رگهای اصلی خون را گسترش مییابد. همچنین وقتی تومور وارد رگهای اصلی خون شود، پاکسازی آن به طور کلی ممکن نیست.
جراحی سرطان لوزالمعده و برداشتن این اندام از بدن، وضعیت دیابت فرد را بدتر میکند، زیرا منبع تولید انسولین در بدن به طور کامل از میان میرود.
افراد مبتلا به قند خون بالا، باید تاجایی که میتوانند دیابت خود را کنترل کرده تا به سرطان لوزالمعده مبتلا نشوند.