کد خبر: ۲۳۸۰۱۰
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۵ - ۰۴ مرداد ۱۳۹۸ - 2019July 26
جرائم و آسیب‌های اجتماعی با افزایش فقر، بیکاری و کاهش رفاه مردم رشد می‌کنند و متاسفانه داریم به سمتی می‌رویم که این جرایم برای ما شهروندان معمولی هم امری عادی جلوه می‌کند و چنین جامعه ای پرخطر و پرریسک است
شفا آنلاین>اجتماعی>عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با انتقاد از اینکه عزم جدی برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی وجود ندارد، گفت: آمار طلاق و اعتیاد با دستورهای دولتی و حاکمیتی کاهش نمی‌یابد بلکه شرایط اجتماعی جامعه باید به سمت کاهش آسیب‌های اجتماعی پیش برود.

به گزارش شفا آنلاین:پروانه سلحشوری  با انتقاد از اینکه اعتیاد و طلاق در جامعه بیداد می‌کند، تصریح کرد:  همه اذعان دارند این آسیب‌ها وجود دارد اما به نظر می‌رسد تمرکز سیاست‌گذران و آنهایی که در این حوزه‌ها فعال هستند بر روی مدیریت آسیب های اجتماعی<Social harm> نیست.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، افزود: نهادهای متولی مانند بهزیستی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید حساسیت لازم را برای کنترل آسیب‌های اجتماعی داشته باشند و بر اساس برنامه ششم توسعه؛ باید تا پایان برنامه کاهش 25 درصدی آسیب های اجتماعی را داشته باشیم اما معتقدم آمار آسیب های اجتماعی مانند طلاق و اعتیاد به هیچ وجه با دستورهای دولتی و حاکمیتی کاهش نمی یابد.

سلحشورى افزود: اگر چه شرایط اجتماعی باید به سمتی برود که اعتیاد کاهش یابد اما متأسفانه به نظر می‌رسد شرایط اجتماعی کشور به گونه‌ای نیست که بتوان در جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی گام برداریم؛ وظیفه مجلس قانونگذاری است و کار دیگری نمی‌تواند انجام دهد اما نه از سوی دولت و نه از طرف نهادهایی که با این گونه آسیب‌ها مرتبط هستند، عزم جدی برای مقابله با آسیب‌ها وجود ندارد و به همین دلیل اعتیاد در کشور بیداد می کند.

وی با یادآوری برخورد پلیس با دختر تهرانی در پارک، گفت: نیروی انتظامی یکی از نهادهای متولی برخورد با اعتیاد است اما به نظر می رسد دستگاه‌ها وظایف اصلی خود را فراموش کرده به مسائل فرعی و جزئی می پردازند؛ بنده به دلیل اینکه گفتم برخورد نیروی انتظامی با آن دختر درست نبود مورد هجمه و تحت فشار قرار گرفتم که چرا این حرف را زدم و گفتند اولویت جامعه را تشخیص نمی‌دهی و نباید چنین اظهاراتی را مطرح کنید؛ در واقع در یک دور باطل از افراد اینچنینی تقدیر می شود و بجای اینکه از زحمت کشان نیروی انتظامی که در دفاع از امنیت کشور با تمام وجود فعالیت می کنند تقدیر شود به سمت قطبی‌سازی جامعه می روند.

سرقت ماشین و خودرو به شدت افزایش یافته است

عضو فراکسیون زنان مجلس دهم با انتقاد از اینکه سرقت خودرو و موبایل به شدت افزایش یافته است، تصریح کرد: سرقت موبایل به یک امر عادی در کشور تبدیل شده در این رابطه طیف‌های زیادی طی هفته‌‌های اخیر برای سرقت موبایل و خودرو به ما مراجعه کرده‌اند، تماس گرفتند و کمک خواستند.

سارقان موبایل و خودرو معلول شرایط اقتصادی هستند

وی با انتقاد از اینکه سارقان معلول شرایط اقتصادی هستند، گفت: معتقدم جز تعداد اندکی سایر افراد از روی ناچاری دزدی می کنند و وظیفه نیروی انتظامی است که این مشکلات را کنترل کند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه دزدی‌های اینترنتی بیداد می‌کند، افزود: پلیس فتا باید با ورودی جدی این معضل را مدیریت کند.

آمار آسیب های اجتماعی واقعی نیست

این نماینده مردم در مجلس دهم، با انتقاد از اینکه آمار آسیب‌های اجتماعی واقعی نیست، تصریح کرد: جرائم و آسیب‌های اجتماعی با افزایش فقر، بیکاری و کاهش رفاه مردم رشد می‌کنند و متاسفانه داریم به سمتی می‌رویم که این جرایم برای ما شهروندان معمولی هم امری عادی جلوه می‌کند و چنین جامعه ای پرخطر و پرریسک است.

عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی یادآور شد: متاسفانه مردم با فقر اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند اما دغدغه‌های جناحی توجه و تمرکز و توجه به مسائل دیگر سبب شده مشکلات مردم شنیده نشود یعنی خود ما هم از شرایط سخت زندگی مردم آن طور که باید و شاید مطلع نیستیم؛ بر اساس اعلام مرکز پژوهش‌ها 40 درصد جمعیت کشور زیر خط فقر هستند و این آمار بسیار زیاد است و نیاز است برای کاهش فقر چاره اندیشی کرد.

به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی فرهنگ بودجه مناسبی اختصاص نمی‌یابد

سلحشوری یادآور شد: تمامی وزارتخانه‌ها بودجه فرهنگی دارند در حالی که به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی فرهنگ بودجه مناسبی اختصاص نمی‌یابد ما در برنامه ششم پیگیر این موضوع بودیم که نهادهای متولی آسیب های اجتماعی یکی شوند تا تنها یک نهاد پاسخگو باشد زیرا اگر نهادهای متولی متعدد باشد هر دستگاهی مسئولیت را به گردن دیگری می‌اندازد و بی شک این موضوع یکی از دلایلی است که ما نتوانستیم در مقابله با آسیب های اجتماعی موفق باشیم اما ما هم به عنوان نهاد قانونگذاری نتوانستیم نهادها را یکی کنیم و هیچ کدام هم زیر بار نمی‌روند تا زیرمجموعه دیگری قرار گیرند.

کمیته امداد باید مددجویان را توانمند و اشتغال زایی ایجاد کند

وی با بیان اینکه کمیته امداد باید مددجویان را توانمند و اشتغال زایی ایجاد کند، گفت: نه اینکه مستمری اندکی را به آنها پرداخت کند که حتی کفاف گذران زندگی شان نشود؛ کمیته امداد برای کاهش فقر مطلق بودجه کلانی می گیرد و باید شفاف سازی شود که این بودجه کجا مصرف می‌شود؟ البته کمیته امداد مراجعه کنندگان بسیاری دارد./خانه ملت
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: