گشنیز تازه گیاه معطری است که در بسیاری از غذاها از آن استفاده میشود؛ از تخم گشنیز هم به صورت تفت داده و پودر به عنوان ادویه استفاده میکنند
شفا آنلاین>سلامت>یک محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: یکی از خواص جالب شربت گشنیز افزایش سوخت و ساز بدن و بهبود چربی سوزی است.
به گزارش شفا آنلاین، گشنیز تازه گیاه معطری است که در بسیاری از غذاها از آن استفاده میشود؛ از تخم گشنیز هم به صورت تفت داده و پودر به عنوان ادویه استفاده میکنند. جالب است بدانید خوردن تخم گشنیز معده را تقویت میکند و مصرف آن به همراه غذا هضم آن را راحت ترمیکند. مصرف این گیاه معده و روده را ضد عفونی میکند.
تخم گشنیز ادرار آور است و بدن را پاکسازی میکند؛ میتوانید برای نرم کردن سینه از جوشانده تخم گشنیز استفاده کنید؛ برای برطرف کرن تب و سرماخوردگی مفید است. برای این منظور یک سوپ رقیق از آب مرغ و گشنیز تازه تهیه کنید تا به سرعت شاهد اثر شگفتانگیز آن باشید.
تخم گشنیز شیرمادران شیرده را زیاد میکند و از جمله مواد نیرو دهنده قلب و نشاط آور است. جوشانده تخم گشنیز یا خوردن تخم گشنیز بو داده، اسهال و بیماریهای عفونی روده مثل تب تیفوئید را بهبود میبخشد؛ حتی میتوانید برای تسکین درد دندان تخم گشنیز بجوید.
حیدر عظمایی، محقق و پژوهشگر طب سنتی(Traditional medicine) اظهار کرد: شربت گشنیز یکی از شربتهای جالب و سنتی در کشورمان است که خواص بسیاری دارد؛ یکی از خواص جالب شربت گشنیز افزایش سوخت وساز بدن و بهبود چربی سوزی است به همین دلیل مصرف آن باعث لاغری شکم و پهلو و تناسب اندام میشود.
وی افزود: استفاده از گشنیز به درمان دردهای رماتیسمی و مفصلی کمک میکند، همچنین استفاده از این شربت موجب تقویت حافظه و پیشگیری از بروز آلزایمر(Alzheimer)، تصفیه خون، رفع بسیاری از سردردها، بهبود کیفیت خواب و حتی کنترل قند، فشار و چربی خون میشود.
عظمایی با اشاره به تاثیر آن در کمک به کودکان در حال رشد گفت: از خواص جالب شربت گشنیز میتوان به تقویت و استحکام استخوانها، تقویت دندانها و پیشگیری از بروز پوکی استخوان اشاره کرد، این شربت به دلیل منیزیم و فسفر موجود در آن تاثیر چشم گیری بر حفظ سلامت بدن دارد؛ شربت گشنیز باعث تقویت دستگاه گوارش، کاهش نفخ، بهبود هضم غذا و جذب بهتر آن میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف شربت گشنیز منجر به ایجاد آرامش در قلب و اعصاب، دفع سنگ کلیه و کنترل صفرا موجود در بدن میشود؛ این شربت خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و از بدن در برابر انواع بیماریها از جمله سرطان محافظت میکند.
وی تصریح کرد: جالب است بدانید استفاده از این شربت باعث رفع مشکلات تنفسی، بهبود سرماخوردگی، آسم(Asthma)، سرفه و سینوزیت میشود؛ مصرف گشنیز باعث رفع دردهای قاعدگی میشود همچنین این شربت میتواند به افرادی که قصد ترک سیگار یا قلیان را دارند هم کمک کند.
عظمایی تاکید کرد: توجه داشته باشید که مصرف این شربت برای زنان باردار ممنوع است و میتواند باعث برای آنها خطرساز باشد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی مقدار مناسب مصرف این شربت را ۳ تا ۴ لیوان در روز دانست و گفت: برای تهیه این شربت به نیم لیتر عرق گشنیز، نیم لیتر عرق زنیان، نیم لیتر عرق زیره، نیم لیتر عرق رازیانه، ۸۰ گرم تخم گشنیز، و نیم کیلو عسل احتیاج دارید.
وی تشریح کرد: برای تهیه این شربت ابتدا تمام عرقیجات شامل را با هم ترکیب کنید و تخم گشنیز نیم کوب کرده را به عرقیجات اضافه کنید؛ پس از گذشت ۴ تا ۵ ساعت، محلول به دست آمده را در حرارت ملایم به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بجوشانید و هنگامی که حرارت به حدود ۵۰ درجه سانتیگراد رسید، آن را صاف کنید و عسل را اضافه کنید.