کد خبر: ۲۳۷۷۱۷
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۲ - ۰۱ مرداد ۱۳۹۸ - 2019July 23
مجموعه بیماران خاص شامل مبتلایان به ام اس، هموفیلی، تالاسمی، کلیوی و برخی از بیماران پروانه ای را شامل می شود که هر چند فضاهای مورد نیاز می تواند پاسخگوی برخی نیاز آنان باشد اما ایجاد مراکز جامع خدمات می تواند خدمات رسانی را به شکل مطلوب هدفمند کند
شفا آنلاین>سلامت> معاون مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: طبق برنامه ریزی انجام گرفته مراکز جامع خدمات بیماران خاص با هدف ارائه خدمات مورد نیاز و هدفمند به گروههای هدف در کشور راه اندازی می شود.


به گزارش شفا آنلاین:دکتر جمشید کرمانچی شامگاه دوشنبه در بازدید از انجمن حمایت از بیماران مبتلا به ام اس زنجان افزود: ساخت بنا و ساختمان برای بیماران خاص کافی نیست، بلکه خدمات صحیح باید به آنان ارائه شود.

وی اظهار داشت: مجموعه بیماران خاص شامل مبتلایان به ام اس، هموفیلی، تالاسمی، کلیوی و برخی از بیماران پروانه ای <Butterfly patients>را شامل می شود که هر چند فضاهای مورد نیاز می تواند پاسخگوی برخی نیاز آنان باشد اما ایجاد مراکز جامع خدمات می تواند خدمات رسانی را به شکل مطلوب هدفمند کند.


این مسئول ادامه داد: مرکز جامع خدمات به مکانی گفته می شود که خدمات سرپایی مورد نیاز به بیماران خاص ارائه شود و در این مراکز بخش هایی نظیر داروخانه، پزشک و مشاور مورد نیاز، خدمات فیزیو تراپی و حتی خدمات دندانپزشکی نیز پیش بینی شده است.

وی اضافه کرد: گروهی از بیماران خاص مشکل دریافت خدمات دندانپزشکی در کشور دارند، زیرا باید خدمت مورد نیاز به صورت بیهوشی ارائه شود که در زمان حاضز مراکز معدودی این کار را انجام می دهند.

دکتر کرمانچی افزود: بیماران ای بی در استا، های محروم برای دریافت چنین خدمتی مجبورند با کمک خیرین و با صرف هزینه های بالایی به پایتخت بیایند، ولی در صورت ایجاد مراکز جامع و اعزام متخصص می توان این خدمات را با هزینه های مناسب تری در محل زندگی بیماران ارائه کرد.

معاون مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: این وزارتخانه با راه اندازی چنین مراکزی حمایت هایی از قبیل تجهیزات، امکانات و داروهای خاص بیماران را به شکل هدفمند تری با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی انجام می دهد.

وی اضافه کرد: داروهای بیماران خاص گرانقیمت بوده و با هزینه بالایی خریدار ی می شود و ارائه این داروها در مراکز جامع می تواند علاوه بر کنترل های لازم خدمت مورد نیاز را هدفمند کند.

کرمانچی افزود: امروز قانون مصوب درخصوص رایگان بودن داروهای بیماران خاص در کشور وجود دارد و سالانه برای بیماران ام اس ۷۰ میلیارد تومان از محل منابع دولتی برای یک رقم دارو هزینه می شود.

وی اضافه کرد: مراکز جامع خدمات بیماران خاص ۲ هدف عمده تجمیع خدمت و ارائه خدمات با تعرفه دولتی را دنبال می کند.ایرنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: