کد خبر: ۲۳۷۶۴۸
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۰ - ۳۱ تير ۱۳۹۸ - 2019July 22
هر سیستمی که نتواند به نیازهای جامعه پاسخ بدهد خواه نا خواه مورد انتقاد قرار می‌گیرد، از طرفی سیستم بهداشت و درمان با گذشت 40 سال از انقلاب اسلامی علی رغم قوانین بسیار خوب، در اجرا باعث نارضایتی مردم شده است
شفا آنلاین>سلامت>عضو کمیسیون بهداشت مجلس،با بیان اینکه تاکنون پزشکان، تصمیم گیرنده اصلی در وزارت بهداشت ودرمان بوده‌اند، گفت: اگر اشکالی در فرآیند و سیستم درمانی کشور وجود دارد، پرشکان <physicians>باید پاسخگو باشند که چرا تصمیماتشان در مسیر رفع مشکلات جامعه نبوده است.

به گزارش شفا آنلاین:حیدر علی عابدی با اشاره به هجمه‌های اخیر علیه پزشکان، گفت: هر سیستمی که نتواند به نیازهای جامعه پاسخ بدهد خواه نا خواه مورد انتقاد قرار می‌گیرد، از طرفی سیستم بهداشت و درمان با گذشت 40 سال از انقلاب اسلامی علی رغم قوانین بسیار خوب، در اجرا باعث نارضایتی مردم شده است.

ازدحام جمعیت در مطب‌ها یکی از معضلات سیستم درمانی کشور است
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ازدحام جمعیت در مطب‌ها را یکی از معضلات سیستم درمانی کشور، دانست و گفت: متاسفانه به دلیل کمبود پزشک متخصص مردم به ناچار برای ویزیت ساعت‌ها در مطب منتظر می‌مانند، از طرفی زمانی که فردی در بیمارستان‌ بستری می‌شود، به دلیل کمبود کادر پرستاری و درمانی از خانواده بیمار درخواست می‌شود برای مراقبت بیشتر در کنار بیمار بماند، این موارد بخشی از مشکلاتی است که در سیستم بهداشت و درمان وجود دارد و از نظر مردم پسندیده نیست.

این نماینده مردم در مجلس دهم، بیان کرد: راه حل بسیاری از مشکلات سیستم درمانی کشور، همان صحبت‌هایی است که بارها در مناظره‌ها و گفت‌وگو‌های تلویزیونی مطرح شده است، از طرفی بنده معتقدم زمانی‌ که فردی به عنوان پزشک و مسئول در مناظره‌ای شرکت می‌کند باید به سوالات و شبهات به نحوی پاسخ دهد که ذهن مردم اقناع شود.  

بدنه متعهد پزشکی امتحان خودش را در شرایط سخت کشور پس داده است
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با اشاره به اینکه بهترین پزشکان متخصص خاورمیانه در ایران هستند، تصریح کرد: بخشی از جامعه که بنده به آن "بدنه متعهد پزشکی" می‌گویم، امتحان خودش را در دوران جنگ و دفاع از سرزمین و  هنگام حوادث طبیعی پس داده است. اما مردم انتظار دارند همه اعضای جامعه پزشکی همانند این اقلیت دلسوز و متعهد به فکر آلام و درد‌های مردم باشند.

وی با اعلام اینکه افراد محدودی در سیستم بهداشت و درمان باعث تخریب چهره پزشکان شده‌اند، ادامه داد: مشکلات اخیر در حوزه دارو کشور و عدم استفاده از کارتخوان توسط برخی از پزشکان، باعث تخریب چهره این قشر از جامعه شده است. اما سوال اینجاست که این اقلیت کوچکی که خارج از بدنه متعهد پزشکی قرار دارند، چرا باید تا این اندازه قدرت عمل داشته باشد؟

این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه ضعف‌هایی در ساماندهی پزشکان و برآورد نیروی انسانی در کشور وجود دارد، تصریح کرد: هنگامی که فردی در مناظره و یا گفت‌وگوی تلویزیونی ادعا می‌کند با کمبود پزشک متخصص در مناطق محروم مواجه هستیم، چه کسی‌ باید پاسخگوی این وضعیت باشد؟ وزیر سابق نیز بارها اعلام کرده که با کمبود 200 هزار پرستار در کشور مواجه هستیم، اما چه کسی باید آنها را تربیت می‌کرد؟ چرا از امکانات موجود به درستی استفاده نشده است؟

وزارت بهداشت در تربیت پزشک و پرستار اهتمام کافی نداشته است
عابدی اظهار کرد: وزارت علوم و تحقیقات در حالی با استفاده از دانشگاه‌های غیرانتفاعی مشکلات مربوط به نیروی انسانی خود را حل کرد که وزارت بهداشت و درمان حتی مجوز احداث دانشگاه‌های غیرانتفاعی که کاملاً در چهار چوب مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی بود را نداد و از طرفی وزارت بهداشت در تربیت پزشک و پرستار نیز اهتمام کافی نداشته و همین موضوع باعث شده است که امروز با کمبود نیروی انسانی و پزشک متخصص در کشور رو برو شویم.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود: در اوایل انقلاب با کمبود نیروی پزشک در مناطق محروم مواجه بودیم و اکنون هم با همین مشکل دست و پنجه نرم می‌کنیم، مسئولان مربوطه چرا در طول این مدت برای تربیت پزشک متخصص و اعزام به مناطق محروم برنامه‌ریزی نکرده‌اند؟ از این رو سوال‌های زیادی وجود دارد که جامعه باید از برنامه‌ریزان نظام بهداشت و درمان و آموزش پزشکی بپرسد و آنها نیز باید در سعه صدر پاسخگو باشند، از طرفی باید برای جبران و حل مشکلات فعلی برنامه ارائه کنند.

 آیا نظام سلامت کشور به سمت پزشک سالاری سوق پیدا کرده است؟
عابدی در پاسخ به این سوال که آیا نظام سلامت کشور به سمت پزشک سالاری سوق پیدا کرده است، تصریح کرد: امسال برای اولین بار فردی غیرپزشک مسئول وزارت بهداشت و درمان شده است، بنابراین تاکنون پزشکان، تصمیم گیرنده اصلی بودند و اگر اشکالی در فرآیند و سیستم درمانی کشور وجود دارد، پزشکان باید پاسخگو باشند که چرا تصمیماتشان در مسیر رفع مشکلات جامعه نبوده است.

آموزش پزشکی باید پاسخگوی تامین نیازهای جامعه باشد/ ضرورت تفکیک آموزش پزشکی از وزارت بهداشت و درمان
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، راه حل کمبود پزشک متخصص در کشور را تفکیک آموزش پزشکی از وزارت  بهداشت و درمان دانست و خاطرنشان کرد: آموزش پزشکی باید پاسخگوی تامین نیازهای جامعه باشد و وزارت بهداشت نیز باید پاسخگوی نیازهای درمانی و بهداشتی مردم باشد، اما در حال حاضر عرضه و تقاضا در اختیار وزارت بهداشت و درمان است، بنابراین برای رسیدن پزشک عمومی به تخصص، محدودیت شدیدی قرار می‌دهد تا بازارش برهم نخورد.

این نماینده مردم در مجلس دهم، افزود: اگر آموزش پزشکی از وزارت بهداشت و درمان جدا بود، تلاش می‌کرد همانند وزارت علوم و تحقیقات نیروی متخصص پرورش دهد و نیازهای جامعه را تامین کند، البته برای حل مشکل کمبود نیروی متخصص راه حل‌های مختلفی وجود دارد که باید مورد تجزیه و تحلیل قرار بگیرد. اما مهم این است که نمی‌توانیم مشکلات موجود را انکار کنیم  چرا که مردم برای درمانشان با مشکلات مختلفی روبه رو هستند و باید در یک نظام عادلانه به پزشک متخصص دسترسی داشته باشند./خانه ملت
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: