کد خبر: ۲۳۶۸۴۷
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۰ - ۲۱ تير ۱۳۹۸ - 2019July 12
فرد مبتلا به وسواس لاغری، دائماً احساس بی‌اشتهایی دارد؛ حتی زمانی که گرسنه است و احساس ضعف اجازه نمی‌دهد اندام‌های بینایی‌اش به درستی کار کنند
شفا آنلاین>سلامت>یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: وسواس لاغری یا Anorexia نوعی بیماری روانی است که عمدتاً در جوامع پیشرفته دیده می‌شود. این بیماری، یک مرض ساده نیست و می‌تواند منجر به مرگ بیمار شود.

به گزارش شفا آنلاین:دکتر فاطمه میرزائی با بیان این مطلب افزود: شاید بهتر بود این مطلب را با این حجم از صراحت آغاز نکنیم، اما لازم دیدم بدانید با یک بیماری جدی روبرو هستید؛ نه چیزی شبیه وسواس تقارن. البته قصد نداریم اینجا وسواس تقارن را یک بیماری کوچک برشماریم؛ تنها می‌گوییم تا به حال موردی گزارش نشده است که فردی در اثر وسواس تقارن جانش را از دست داده باشد.


وی اضافه کرد: تا به حال شده به هر دلیلی احساس بی‌اشتهایی داشته باشید؟ این حس برای شما چقدر به درازا انجامیده است؟ احساس ضعف از سر گرسنگی را بعد از چه مدتی تجربه کرده‌اید؟

میرزائی تصریح کرد: فرد مبتلا به وسواس لاغری، دائماً احساس بی‌اشتهایی دارد؛ حتی زمانی که گرسنه است و احساس ضعف اجازه نمی‌دهد اندام‌های بینایی‌اش به درستی کار کنند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: فرد مبتلا به وسواس لاغری، از غذا خوردن بیزار است. میزان غذایی که این افراد می‌خورند، هیچ تناسبی با سن و ابعاد بدنشان ندارد. خیلی از این افراد، حتی پس از خوردن غذا اقدام به بالا آوردن آن می‌کنند؛ زیرا می‌ترسند در اثر خوردن غذا، چاق شوند!

وی تاکید کرد: این بیماری معمولاً در افرادی آغاز می‌شود که یک رژیم ساده را آغاز می‌کنند و در مدتی کوتاه، حس می‌کنند به اندازه کافی لاغر نشده‌اند. متاسفانه باید اعتراف کنیم شیوع این بیماری کاملاً زاییده عصر مدرن است. معرفی الگوهای اشتباه و ایجاد این باور که «تنها در صورت لاغری مانند یک سوپرمدل می‌توانید زیبا باشید»، باعث شده این بیماری به سرعت رشد کند و شیوع آن افزایش پیدا کند.

میرزائی با اشاره به علائم وسواس لاغری توضیح داد: مهم‌ترین نشانه ابتلا به این بیماری، ترس شدید از چاقی است. بیمار مبتلا به وسواس لاغری، در روز چندین بار خود را وزن می‌کند و حتی در اثر یک افزایش وزن بسیار ناچیز هم دچار افسردگی می‌شود. برای فرار از این احساس، افراد دچار وسواس لاغری از غذا خوردن دست می‌کشند.

نه برای یک وعده، که برای چندین روز! این افراد ممکن است در هفته تنها چند قاشق غذا بخورند و در بازه‌های زمانی طولانی هم هیچ وعده کاملی نداشته باشند. این بی‌اشتهایی معمولاً به یبوست‌های مزمن می‌انجامد. چربی زیر پوست تحلیل می‌رود و مقاومت فرد بیمار در برابر سرما بسیار کمتر از سایرین می‌شود. بدن فرد بیمار کارکرد صحیح خود را از دست می‌دهد و در برخی موارد، در زنان مبتلا به وسواس لاغری، قاعدگی با اختلالات جدی مواجه می‌شود.طبنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: