به گزارش شفا آنلاين،همانطور که میدانید خداوند متعال در قرآن کریم به میوه زیتون قسم خورده است و این نشانهای برای ما انسانهاست که به راحتی از کنار این میوه قرآنی گذر نکنیم.در ادامه این گزارش مطالبی مفید در رابطه با زیتون و فواید آن در اختیار شما قرار میدهیم.
زیتون سبز با سیاه فرقی نمیکند
زیتون سبز و سیاه تفاوت چندانی با هم ندارند. هر دوی این زیتونها، با وجود تفاوت رنگی که دارند، با هم یکسان هستند.اما نکته قابل ذکر در مقایسه زیتون سیاه و سبز این است که زیتونهای سیاه کمی روغنیتر هستند و از آنجا که بخش عمدهای از ارزش غذایی زیتون مربوط به روغن آن است، میتوان گفت زیتونهای تیره از این نظر غنیتر هستند. به طور كلی، روغن زیتون یکی از روغنهای بسیار مطلوب است و عنصر تعیینكنندهای در درجهبندی زیتونها به شمار میآید.البته بخشی از ترکیبات زیتون به صورت محلول در آب هستند و خواص آنتیاکسیدانی، ضد باکتریایی و ضد میکروبی دارند. مسلما زیتون تیره به دلیل خاستگاهش ظاهر و شاید کمی طعم متفاوتی با زیتون سبز داشته باشد اما از لحاظ ارزش غذایی، غیر از مقداری کاروتنوئید که نسبت به زیتون سبز بیشتر دارد، تفاوت قابل ذکری ندارد. پس مصرفکنندگان بسته به ذائقه خود، میتوانند هر نوع زیتونی که دوست دارند، میل کنند.
چگونه زیتون سیاه میشود؟
زیتون رنگهای متفاوتی چون سبز، زرد، قرمز، بنفش و سیاه دارد كه مهمترین نوع رنگی آن زیتون سبز و سیاه است.زیتون سبز و سیاه دو نوع متفاوتند و بر خلاف تصور عامه زیتون سیاه از رسیدگی كامل زیتون سبز به دست نمیآید.زیتون سیاه به دلیل ظاهر زیبا و بازارپسندی مطلوب، قیمت بالایی داشته، در مقایسه با زیتون سبز حاوی مواد مغذی و روغن بیشتری بوده و هر عدد آن حاوی هفت كالری انرژی است.این زیتون به دلیل نیاز به شرایط آب و هوایی خاص و نوع خاك در كشور ما قابلیت رشد خوبی ندارد و كشورهایی چون اسپانیا و ایتالیا تولیدكنندگان اصلی آن هستند.به دلیل آن كه واردات زیتون سیاه اصل از كشورهای مذكور پرهزینه و فاقد صرفه اقتصادی است، برخی سودجویان با خرید زیتون سبز معمولی و فرآوری آن با تركیبات آهنداری چون سولفات آهن، گلوكینات یا لاكتات آهن و گاهی براده آهن محصول را سیاه كرده و با قیمت بالایی در بازارهای كشور به فروش میرسانند.متاسفانه تشخیص اصل یا تقلبی بودن این محصول توسط افراد عادی تقریبا غیرممكن است و تنها افراد متخصص با انجام آزمایشهای مربوطه قادر به شناسایی خواهند بود. بنابراین توصیه میشود از خرید زیتونهای سیاه فاقد مجوز بهداشتی و فلهای خودداری كنید.
زیتون سبز مطمئنتر است
رنگ میوهها به صورت طبیعی مربوط به فلاونوئیدها و رنگدانههایی است که همگی خاصیت آنتیاکسیدانی دارند و رنگهای مختلف زرد و نارنجی، سبز و قرمز، بنفش و سیاه و... سبزیهایی مثل فلفل دلمهای که رنگهای مختلفی دارد، نمیتوانیم بگوییم که هیچکدام برتری خاصی نسبت به دیگری دارد.در واقع این رنگها ترکیبات کاروتنوئیدی مختلفی هستند که خاصیت آنتیاکسیدانیشان نسبت به یکدیگر به مقدار بسیار ناچیزی متفاوت است. از آنجا که تغذیه علم تنوع است، بهتر است انواع مختلفی از مواد متفاوت در برنامه غذایی افراد استفاده شود. زیتون هم مثل همان فلفل دلمهای است و سبز و سیاهش تفاوت تغذیهای چندانی با هم ندارند و به شرطی که رنگ سیاه زیتون بهدلیل دستکاریهای صنعتی و غیرمجاز نباشد، میتوان گفت زیتون سیاه و سبز هیچ تفاوت محسوسی با هم ندارند؛ اما چون حرف و حدیثها و تردیدهایی درباره زیتونهای سیاه شنیده شده شاید بهتر باشد از رنگی كه مطمئنیم دستكاری نشده، استفاده كنیم.قسمت رنگشده زیتون نه تنها خواص تغذیهای خود را تا حد زیادی از دست داده، که این نوع زیتون ممکن است برای گروههای آسیبپذیر (کودکان، سالمندان، زنان باردار و شیرده، مبتلایان به بیماریهای خاص) سمی و خطرآفرین باشد.