کد خبر: ۲۳۵۹۰۸
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۰ - ۰۹ تير ۱۳۹۸ - 2019June 30
بیشتر افرادی که چاق می‌شوند، می‌دانند هر قدر غذاهای چرب فراوان مصرف کنند، کمتر می‌توانند از آن دست بکشند
شفا آنلاین>سلامت>گروهی از محققان آمریکایی،سوئدی و بریتانیایی، در بررسی موش‌های آزمایشگاهی، سلول‌های خاصی در مغز آنها کشف کرده‌اند که پرخوری را کنترل می‌کنند.

به گزارش شفا آنلاین: تیم تحقیقاتی از سه کشور آمریکا، سوئد و بریتانیا، سلول‌های خاصی در مغز پیدا کرده‌اند که با افزایش نوع رژیم غذایی پرچرب، از فعالیت‌شان در مغز کم می‌شود.

بیشتر افرادی که چاق می‌شوند، می‌دانند هر قدر غذاهای چرب فراوان مصرف کنند، کمتر می‌توانند از آن دست بکشند. در این بررسی، محققان توانستند تا حدی علت این موضوع را کشف کنند.

آنها در آزمایش‌های خود، درون جمجمه‌های موش‌های آزمایشگاهی، حفره و پنجره‌های کوچکی ایجاد کردند که به آنها کمک می‌کرد، با استفاده از میکروسکوپ‌های خاصی، عصب‌های مغزی را شناسایی کنند. آنها سپس به موش‌ها غذاهای پرچرب دادند و پس از مدتی این موش‌ها به تدریج در مسیر چاقی قرار گرفتند.

محققان روی فعالیت مغزی هیپوتالاموس جانبی موش‌ها متمرکز شدند. بنابر تحقیقات گذشته، مشخص شده بود که این بخش از مغز، احساس گرسنگی انسان را کنترل می‌کند.

بررسی‌های این محققان  نشان داده که سلول‌های عصبی گلوتاماترژیک موجود در هیپوتالاموس جانبی، گرسنگی را سرکوب می‌کنند. در واقع وظیفه آنها این است که به موش‌های آزمایشگاهی بگویند، به اندازه کافی غذا خورده‌اند. سلول‌های عصبی گلوتاماترژیک، سلول‌هایی هستند که معمولا باعث افزایش تحریک‌پذیری می‌شوند.

در آزمایش‌های گذشته مشخص شده بود، وقتی سلول‌های عصبی گلوتاماترژیک از کار می‌افتند، موش‌ها پرخورتر می‌شوند. اما تاکنون مشخص نبود که وقتی موش‌ها پرخور می‌شوند، این سلول‌ها چه رفتاری از خود نشان می‌دهند.

محققان می‌گویند، فقط دو هفته رژیم غذایی پرچرب در موش‌ها، باعث فعالیت کمتر سلول‌های عصبی گلوتاماترژیک در موش‌ها شد. این کاهش فعالیت، وقتی موش‌ها به مدت ۱۲ هفته دیگر هم از رژیم غذایی پرچرب پیروی کردند، بیش از پیش رخ داد. این وضعیت نشان می‌دهد که رژیم غذایی پرچرب، ترمز طبیعی پرخوری را حذف کرده و فرد را در معرض چاقی قرار می‌دهد.

محققان می‌گویند، این بررسی در حال حاضر فقط روی موش‌ها انجام شده و باید عملکرد سلول‌های عصبی گلوتاماترژیک هیپوتالاموس در مغز انسان هم بررسی شود. اما در تحقیقات گذشته مشخص شده بود، هیپوتالاموس در تنظیم احساس گرسنگی در انسان هم نقش دارد.

 محققان معتقدند با کنترل عملکرد و فعال نگهداشتن سلول‌های عصبی گلوتاماترژیک موجود در هیپوتالاموس، می‌توان جلوی پرخوری و در نتیجه افزایش چاقی را گرفت.مدیکال‌اکسپرس


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: