شفا آنلاین>سلامت>مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: سالانه ۱۵۰۰ میلیارد تومان هزینه بیماران خاص در کشور است که بیمه سلامت نسبت به تأمین و پرداخت آن در کشور اقدام میکند.
به گزارش
شفا آنلاین، طاهر موهبتی در نشست با اصحاب رسانه در اردبیل اظهار کرد: ما ۷۰ هزار بیمار خاص در کشور داریم که تحت پوشش بیمه سلامت
(Health insurance) هستند که در ارائه خدمات به آنها در همه استانها برنامهریزیها و اقدامات خوبی انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: در استان اردبیل یک هزار و ۴۰۰ بیمار خاص تحت پوشش سازمان بیمه سلامت است که سالانه ۱۴ میلیارد تومان هزینه برای درمان و سلامت آنها پرداخت میشود.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در مورد پوشش بیمهای زندانیان و خانوادههای آنها نیز گفت: براساس تفاهمنامهای که با سازمان زندانها منعقد خواهد شد ما در قالب بیمه سلامت تلاش میکنیم تا زندانیان و خانوادهها آنها را تحت پوشش خدمات بیمهای ببریم.
موهبتی ارائه خدمات به مددجویان کمیته امداد را یادآور شد و بیان کرد: با توجه به برخی مشکلاتی که در ارائه خدمات برای دفترچههای مددجویان کمیته امداد بود ما با بیمهگذاری کمیته امداد نسبت به پوشش مددجویان کمیته امداد اقدام کردیم تا ارائه خدمات به آنها با سهولت و شرایط مطلوبتر انجام شود.
وی افزود: قراردادهای ما با رویکرد جلب رضایت مردم و ارائه خدمات در حوزه سلامت براساس منافع مردم انجام میشود به طوری که ما با ۹۰ درصد مراکز ارائه کننده خدمات سلامت و بهداشت طرف قرارداد هستیم و انتظار داریم ارائه خدمات به بیمه شدگان با شرایط مطلوبتری انجام شود.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت به اجرای طرح مراقبت در منزل با هدف کاهش هزینهها برای بیماران اشاره کرد و گفت: به صورت پایلوت در ۶ استان این طرح اجرا میشود که استان اردبیل نیز پایلوت اجرای این طرح است تا براساس آن بیمارانی که مدت طولانی را در آیسییو بستری میشوند امکان ارائه خدمات به آنها در منزل با نظام پرستاری(Health insurance) مطلوب فراهم آید.
موهبتی ضرورت مدیریت منابع را در بخش تجویز دارو، آزمایش، امآرآی، سیتیاسکن و سایر بخشها یادآور شد و اظهار کرد: اگر زمانی در این کشور تعداد زیادی دارو در منازل وجود داشت این شرایط امروز به سبدسبد دارو در منازل تبدیل شده به طوری که در هر منزل زیر ۱۰۰ هزار تومان داروهای متنوع وجود ندارد که امیدواریم با اصلاح این رویه هزینهها را در این بخش کاهش دهیم.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت سرانه داروهای نوشته شده در هر نسخه را ۳.۲ قلم دارو اعلام و خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش قیمت دارو و محدودیت تولید آن به نظر میرسد هر قدر پزشکان در تجویز دارو صرفهجوئی کنند و مردم نیز در خرید دارو رعایت موارد را در نظر داشته باشند به همان نسبت کاهش هزینهها روی میدهد.
موهبتی گفت: ما در برخی از استانها نسخهنویسی الکترونیکی را آغاز کردیم که امیدواریم در کلیه مراکز قواعد بیمهگری و شرایط تشخیص و ارجاع به راحتی انجام شود تا هزینههای مازادی را در بخشهای غیرضرور دارویی و درمانی شاهد نباشیم.
وی گفت: ما براساس اسناد بالادستی و چشمانداز توسعه نظام باید در بخش سلامت نیز از ظرفیت آیتی و رویکردهای متناسب با آن استفاده کنیم به گونهای که همچون بسیاری از کشورها در نسخه نویسی به سمت الکترونیکی کردن کارها و هدفمندی بیمهها و کاهش هزینهها در این حوزه اقدامی جدی را انجام دهیم.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت افزود: نباید بیماران را به درآمدهای نفتی مرتبط کنیم بلکه از طریق مالیات بر ارزش افزوده که هم اکنون یک درصد آن صرف حوزه سلامت میشود پوشش جمعیتی را با خدمات ارائه شده از سوی بیمهها نظارهگر باشیم.
موهبتی منطقی کردن هزینهها را در بخش سلامت و صیانت از سلامت مردم ضروری دانست و تصریح کرد: ما به اصلاحات و تغییر رفتار در حوزه سلامت نیاز جدی داریم.
وی ادامه داد: ما اگر بتوانیم سلامتمحوری را در کنار ارتقای شرایط کیفی در ارائه خدمات مدنظر قرار دهیم قطعاً به اثربخشی بیشتری دست پیدا میکنیم به طوری که در حوزه سلامت باید درآمدها پایدار و سرمایهگذاریها بهینه انجام شود.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت به راهاندازی سامانه ۱۶۶۶ در پاسخگویی به مردم اشاره کرد و گفت: روزانه بیش از ۸۰۰ تماس با این سامانه انجام میشود که ما خودمان گاه در پاسخگویی به مردم در پای این سامانه مینشینیم و درددلهای مردم میشنویم.
موهبتی در مورد طرح تحول سلامت و برخی ایرادات و اشکالات آن خاطرنشان کرد: هر چند در بسیاری از استانهای محروم اجرای این طرح رضایتمندی مردم را به همراه داشته اما در دو بسته بیمه و درمان این طرح خوب اجرا نشد هر چند که هر طرحی ایرادات و اشکالات خاص خود را دارد.
وی بیان کرد: هر چند اجرای این طرح هزینههایی را برای کشور به همراه داشت اما عظمت آن در ایجاد رضایتمندی مردم به ویژه در مناطق محروم به حدی بود که شرایط مطلوبی را به وجود آورد هر چند که ایرادات و اشکالات آن نیز کاملاً مشهود و مبرهن بوده است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت به ضعف سازمانهای بیمهگر در حوزه آموزش و بخش ترویج و اطلاعرسانی برای بیمهگذاران اشاره و اظهار کرد: در این زمینه باید ایرادات و اشکالات را به نحو اساسی برطرف کنیم.