به گزارش شفاآنلاین، مصطفی مقدم مدیر طرح ملی خونهای نادر و رئیس آزمایشگاه ایمنوهماتولوژی سازمان انتقال خون ایران با اعلام این مطلب اظهار داشت: فقط وقتی یک کشور عضو انجمن بین المللی خونهای نادر میتواند لینک اطلاعات خود را روی بانک اطلاعاتی موجود در بریستول انگلیس ذخیره کند که گروههای خونی شناسایی شده در آن کشور از تنوع و کمیابی بیشتری برخوردار باشند و در عین نادر بودن، دسترسی به منابع تأمین کننده آن خون وجود داشته باشد.
وی افزود: اخیراً بانک اطلاعاتی خونهای نادر کشورمان با کسب این ویژگیها موفق شد با بانک بین المللی خونهای نادر مشترک شود و این بدان معنا است که خدمات ما بین المللی میشود و امکان دریافت و ارسال خون نادر مورد نیاز بیماران بین کشورهای عضو میسر خواهد بود.
به گزارش سازمان انتقال خون ایران، مقدم افزود: دریافت و ارسال خون نادر از این بانک 10تا 15 هزار دلار هزینه خواهد داشت که بیشتر صرف حمل و نقل هوایی و آماده سازی و نگهداری خون یاد شده میشود.
وی در مورد نقش بریستول انگلیس گفت: آزمایشگاه رفرانس ایمنوهماتولوژی سازمان جهانی بهداشت و انجمن بین المللی خونهای نادر در این کشور است و اعضای این انجمن در صورتی که نتوانند نمونه ای را در کشور خود شناسایی کنند، میتوانند نمونه را به این آزمایشگاه ارسال کنند و گروه خونی ناشناخته را تشخیص دهند.
مقدم در مورد تنوع گروههای خونی نادر شناسایی شده در ایران خاطرنشان کرد: فراوانی این گروههای خونی از یک در هر صد هزار نفر تا یک در هر 5 میلیون نفر جمعیت است و تاکنون 13 نوع گروه خونی نادر در ایران شناسایی شده است.