مدت طولانی ایستادن و در همان حین غذا خوردن موجب بروز استرس فیزیکی شده و جوانه های چشایی را خاموش می کند
شفاآنلاین>سلامت>مطالعات نشان می دهد وضعیت غذاخوردن بر درک طعم غذا تاثیر می گذارد بطوریکه در حالت نشسته، طعم غذا به مراتب بهتر است.
به گزارش
شفاآنلاین ، محققان دانشگاه ساوت فلوریدا دریافتند مدت طولانی ایستادن و در همان حین غذا خوردن موجب بروز استرس فیزیکی شده و جوانه های چشایی را خاموش می کند.
محققان در این مطالعه به بررسی این موضوع پرداختند که چگونه سیستم وستیبولار که مسئول حفظ تعادل و جهت یابی مکانی است، با سیستم حس چشایی که بر طعم و مزه تاثیر می گذارد، در تعامل هستند.
«دیپایان بیسواس»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «براساس این یافته ها می توان به این نتیجه رسید والدین زمانیکه می خواهند مواد خوراکی سالم و بدطعم یا داروهای بدطعم به کودک شان بدهند بهتر است در حالت ایستاده آن را به کودک شان بخورانند.»
تیم تحقیق دریافت نیروی جاذبه موجب می شود خون به قسمت های تحتانی بدن کشیده شود در نتیجه قلب برای پمپاژ خون<Blood> به سمت قسمت های فوقانی بدن، سخت تر فعالیت می کند و ضربان قلب افزایش می یابد.
همین شرایط موجب فعال شدن محور آدرنال هیپوتالاموس-هیپوفیز شده و غلظت هورمون استرس موسوم به کورتیزول را افزایش می دهد.
این واکنش زنجیره ای موجب کاهش حساسیت حسی شده که بر ارزیابی طعم و مزه غذا و نوشیدنی، درک دمای غذا و حجم کلی مصرف تاثیر می گذارد.
به گفته محققان، زمانیکه فردی احساس ناراحتی می کند غذای که در حالت عادی طعم خوبی دارد برایش خوشایند و خوش طعم نیست.مهر