کد خبر: ۲۳۴۶۴۹
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۰ - ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ - 2019June 15
استویا گیاهی چند ساله، بوته‌ای و کوتاه قد از خانواده است که بومی نواحی شمالی آمریکای جنوبی بوده و هم اکنون در کشورهای پاراگوئه، اوروگوئه، آمریکای مرکزی، برزیل، تایلند و چین به صورت تجاری کاشته می‌شود
شفا آنلاین>سلامت>عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بر خلاف شکر، مصرف استویا بر روی میزان قند خون تاثیر ندارد و بیماران دیابتی به راحتی می‌توانند از این گیاه استفاده کنند.

به گزارش شفا آنلاین، استویا گیاهی چند ساله، بوته‌ای و کوتاه قد از خانواده (Compositae Asteraceae) است که بومی نواحی شمالی آمریکای جنوبی بوده و هم اکنون در کشورهای پاراگوئه، اوروگوئه، آمریکای مرکزی، برزیل، تایلند و چین به صورت تجاری کاشته می‌شود.

این گیاه از تیره مرکبات علفی، حساس به سرما و دارای برگ‌های کوچک بوده و تولید آن از طریق بذر، نشاءکاری، قلمه و کشت بافت انجام می‌شود. برگ‌های این گیاه حاوی مقدار زیادی ترکیبات شیرین بوده که بدون کالری هستند.

دکتر لیلا میرمقتدایی روز شنبه افزود: مطالعات بالینی زیادی تأثیرات مفید آن را بر فشار خون بالا و دیابت(Diabetes) نوع ۲ نشان داده‌اند. از جمله این تحقیقات دو تحقیق جداگانه توسط محققان چینی است که در هر دو تحقیق کاهش مؤثر فشار سیستولی و دیاستولی را در پایان دوره درمان نشان داده‌اند.

وی به مزایای استفاده از استویا در صنایع غذایی اشاره کرد و گفت: این گیاه کاملاً طبیعی است و بر خلاف شیرین کننده‌های رژیمی شیمیایی (مثل آسپارتام) اثرات مضر جانبی برای مصرف کننده ندارد.

میرمقتدایی با اشاره به اینکه ۲۰۰ تا ۳۰۰ بار از شکر (ساکاروز) شیرین‌تر است، گفت: به دمای بالا مقاوم است (مقاوم در برابر حرارت تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد) و بر خلاف شکر، سوخته و قهوه‌ای نمی‌شود و به راحتی می‌تواند در تولید نان‌های شیرین مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: این گیاه حلالیت بالایی دارد و به راحتی می‌تواند در ترکیباتی با پایه‌های آب یا الکل بکار گرفته شود. همچنین در محلول‌های اسیدی یا بازی و در مقابل نور پایدار است.

میرمقتدایی با اشاره به اینکه طعم ثابت و شیرینی پایدار دارد که می‌تواند در تمامی مراحل تولید حفظ شود، گفت: این گیاه حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله منیزیم، ویتامین B3 (نیاسین)، ریبوفلاوین، روی، کُرُم، سلنیوم، پتاسیم و سدیم است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی(Medical science) شهید بهشتی اضافه کرد: گیاه استویا ضد جرم دندان بوده و خاصیت هضم کنندگی و آنتی اکسیدانی بسیار مؤثری دارد.

وی افزود: مطالعات اولیه انسانی تأثیر درمانی استویا را در ایجاد فشارخون بالا نشان داده‌اند؛ این در حالی است که مطالعات اخیر بر بی اثر بودن آنها بر فشارخون(blood pressure) بالا دلالت داشته‌اند.

میرمقتدایی در پاسخ به اینکه آیا استویا سرطانزا است؟، گفت: "سازمان نظارت بر مواد غذایی اروپا" در جریان آزمایش‌های مختلف به این نتیجه رسیده که گیاه استویا سرطان زا نیست و تأثیر منفی روی تولید مثل ندارد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: