کد خبر: ۲۳۴۶۴۲
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۰ - ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ - 2019June 15
آب انار،آب‌زرشک ،آب‌چغندر، آب‌آلبالو ، آب‌مرکبات، آب‌گریپ‌فروت می‌توانند در کنترل فشارخون کمک‌کننده باشند
شفاآنلاین>سلامت>یک متخصص تغذیه با بیان اینکه «در شرایط عادی توصیه ما این است که افراد روزانه ۵ واحد سبزیجات و میوه‌ها را مصرف کنند که از این میان بهتر است ۳ واحد آن از سبزی‌ها و دو واحد از میوه‌ها باشد» خاطرنشان کرد: افرادی که در معرض بیماری فشارخون بالا هستند باید بیشتر از این مقدار مصرف کنند یعنی میوه و سبزیجات را ۷ تا ۹ واحد مصرف کنند.» 

به گزارش شفاآنلاین،دکتر خدیجه رحمانی درباره میزان مصرف سبزیجات در برنامه غذایی روزانه افراد برای پیشگیری از فشارخون<blood pressure> بالا گفت: «در شرایط عادی توصیه ما این است که روزانه ۵ واحد سبزیجات و میوه‌ها را مصرف کنند که از این میان بهتر است ۳ واحد آن از سبزی‌ها باشد و دو واحد از میوه‌ها باشد. 

هر یک واحد سبزی شامل یک لیوان سالادی است که درشت خرد شده است یا نیم لیوان سالادی که ریز خردشده است مثل سالاد شیرازی یا یک بشقاب میوه‌خوری سبزی خوردن یا نیم لیوان سبزیجات پخته یا بخارپز که به‌عنوان یک واحد محسوب می‌شوند از این سه واحد نصفش سبزی پخته و نصف آن سبزی خام باشد.» 

وی ادامه داد:« دیده شده که فیتوکمیکال‌ها یا ترکیبات شیمیایی گیاهی که در سبزیحات و میوه‌های رنگی وجود دارد رنگدانه‌هایشان بهترین عامل ضداسترس هستند که در کنترل فشارخون کمک‌کننده هستند بنابراین بهتر است که هر وعده غذایی بخشی از سبزیجات به‌صورت پخته و بخشی از آن به‌صورت خام مصرف شود.» 

وی درباره میزان مصرف میوه‌ها در برنامه غذایی روزانه افراد گفت:« افراد بهتر است که میوه‌ها را در میان وعده‌ها مصرف کنند به‌عنوان مثال یک عدد بین صبح تا ظهر و یک عدد هم بین بعدازظهر تا شب مصرف کنند. البته افرادی که در معرض بیماری فشارخون بالا هستند باید بیشتر از این مقدار مصرف کنند یعنی میوه و سبزیجات را ۷ تا ۹ واحد مصرف کنند.» 

وی درباره آبمیوه‌هایی که به کاهش فشارخون کمک می‌کنند، گفت: «آب انار،آب‌زرشک ،آب‌چغندر، آب‌آلبالو ، آب‌مرکبات، آب‌گریپ‌فروت می‌توانند در کنترل فشارخون کمک‌کننده باشند.البته اگر فردی داروی کنترل فشارخون مصرف می‌کند نباید از آب گریپ‌فروت استفاده کند چون با اثرات داروها تداخل دارد.البته مصرف هرازگاهی آن اشکالی ندارد اما اگر به‌صورت روزانه برای کنترل فشارخونشان بخواهند مصرف کنند، ممنوعیت دارد.» 

این کارشناس تغذیه تاکید کرد: «افرادی که در معرض ابتلا به فشارخون هستند و زمینه ژنتیکی ابتلا به این بیماری را دارند و یا افرادی که فشارخونشان لب مرز است یعنی فشار سیستول یا ماکزیمم آنها بالای ۱۲ الی ۱۳ و نه دهم است و فشارمینیمم آنها بین ۸ الی ۸ ونه دهم است و در معرض ابتلا هستند بهتر است از این مواد غذایی و آبمیوه‌ها برای پیشگیری از ابتلا به فشارخون بالا استفاده کنند البته چون آبمیوه‌ها حاوی قند هستند دقت کنند در مصرف آن زیاده‌روی نکنند. اگر روزانه سه واحد میوه مصرف می‌کنند یک واحد آن آبمیوه باشد.» 

وی با بیان اینکه مصرف میوه‌ها بهتر از آبمیوه‌ها است، گفت: «تمام میوه‌ها حاوی مقداری از آفت‌کش‌ها و سموم هستند بنابراین آبمیوه‌ها نسبت به میوه‌ها حاوی میزان بیشتری سموم هستند.» وی از زرشک به‌عنوان یک میوه عالی برای کنترل فشارخون نام برد و گفت: «معمولا مصرف زرشک دربرنامه غذایی مردم مشهدی در کنار غذاهایشان وجود دارد که باید توصیه کنیم تمامی افراد در کنار تمامی غذاها از زرشک استفاده کنند.» 

وی درباره تاثیر بسزای انار در کنترل و کاهش فشارخون گفت: «بیشتر از ۷۰ مطالعه تحقیقاتی درباره این میوه شده که نشان داده مصرف میوه کامل می‌تواند به کنترل فشارخون کمک‌کننده باشد.» 

وی با تاکید بر اهمیت مصرف میوه‌ها و سبزیجات در برنامه غذایی روزانه گفت: «بحث رنگدانه‌هایی که در سبزیجات و میوه‌ها وجود دارد به‌عنوان عامل تغذیه‌ای ضداسترس محسوب می‌شود و میوه‌ها و سبزیجات از دو جهت موثرند هم از جهت کنترل فشارخون و هم از جهت کنترل تغذیه‌ای استرس. استرس هم یکی از عومل بسیار موثر پرفشاری خون است و ممکن است فردی هیچ زمینه ژنتیکی را نداشته باشد ولی دچار فشارخون بالاست که ناشی از استرس است.» 

رحمانی در پایان خاطرنشان کرد: «چون میوه‌ها قند دارند بهتر است مصرف میوه را دو تا ۴ واحد در نظر بگیریم، ولی مصرف سبزیجات بهتر است به‌صورت ۴ تا ۸ واحد در روز مصرف شود. سبزیجات کم‌کالری‌ترین و مفیدترین مواد در گروه غذایی هستند به همین دلیل هم از نظر ویتامین‌ها هم مینرال‌ها و هم از نظر آنتی‌اکسیدان‌ها غنی هستند.البته آنتی‌اکسیدان‌ها از سبزیجایت پخته بهتر جذب می‌شوند.».آرمان 
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: