کد خبر: ۲۳۴۵۲۰
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۰ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۸ - 2019June 13
فشار خون، هم یک بیماری است و هم موجب بروز بسیاری از بیماری‌ها می‌شود
شا آنلاین>سلامت>مشاور عالی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اجرای پویش ملی کنترل فشار خون بالا در کشور گفت: سال گذشته حدود ۹۷ هزار نفر فقط به خاطر فشار خون در کشور فوت کردند و 20 برابر همین رقم به دلیل ابتلا به این بیماری، ناتوان شدند.

به گزارش شفا آنلاین، "دکتر محمد اسماعیل اکبری" روز پنجشنبه در نشستی با خادمان سلامت استان یزد با بیان اینکه یک پنجم مرگ و میرها در دنیا ناشی از فشار خون است افزود: فشار خون، هم یک بیماری است و هم موجب بروز بسیاری از بیماری‌ها می‌شود.

وی با اشاره به اینکه فشار خون(blood pressure)، قابل درمان نیست اما با دارو و رژیم غذایی قابل کنترل است اظهار داشت: سال‌ها تحت نظر قرار دادن بیماران فشار خونی، کار بسیار دشواری است، اما نباید بعد از ابتلا به فشار خون بالا، آن را رها کرد، فشار خون از ایجاد خستگی تا بیماری‌های قلبی و سکته را سبب می‌شود و باید مردم را برای کنترل آن تشویق کرد.

وی خاطر نشان کرد: کنترل فشار خون افراد موجب افزایش طول عمر می‌شود و فرد را در میانسالی ناتوان نمی کند بنابراین مراقبان سلامت، افراد دارای فشار خون را رها نکنند.

دکتر اکبری با بیان اینکه مردم به حوزه سلامت به وزارت بهداشت اعتماد دارند افزود: اعتماد مردم به این وزارتخانه در پویش ملی کنترل فشار خون بسیار اهمیت دارد از ابتدای امسال نزدیک به ۶۰۰ مورد سرخک(Measles) در آمریکا و ۸۸۰ مورد در اروپا پیدا شد و همه به مردم التماس می‌کنند که واکسن بزنند و کسی توجهی نمی‌کند، اما در ایران مردم همکاری خوبی با وزارت بهداشت دارند.

نمک، عامل ایجاد فشارخون / ‏‬ مصرف پایین میوه و سبزی
مشاور وزیر بهداشت با بیان اینکه نمک یکی از مواردی است که در ایجاد بیماری فشار خون بالا موثر است افزود: اکنون هیچ غذای فرآوری شده در بازار نیست که نمک بیش از حد نداشته باشد، نمک در غذای رستوران ها بیش از حد بالاست.

مشاور وزیر بهداشت گفت: تقریباً یک سوم مصرف سبزی و میوه نسبت به نیاز طبیعی بدن توسط افراد مصرف می شود و این رقم بسیار پایین است.

وی خاطر نشان کرد: برای برخی خانواده به علت گران بودن قیمت سبزی و میوه امکان تهیه برای آنها وجود ندارد، ساختار حاکمیتی باید شرایطی فراهم کند تا سبزی و میوه در سبد خانوارها قرار گیرد.

اکبری اظهار داشت: مردم کمتر از حد نیاز از حبوباتی مثل ماش، عدس، لوبیا و غیره استفاده می‌کنند و این در حالی است که مصرف حبوبات می‌تواند بیماری‌های قلبی و عروقی را کنترل کند.

سبوس را از نان جدا نکنید
وی با بیان اینکه ایرانیان روزانه ۳۳۰ گرم غلات استفاده می‌کنند افزود: امروز مشاهده می شود که سبوس را از نان جدا می کنند که این برای سلامتی افراد مضر است؛ جدا کردن سبوس از نان به این علت صورت می گیرد که نان سفید شود و این در شرایطی است که نان با سبوس بهتر است.

وی در ادامه گفت: اکنون میزان مصرف سیگار در کشور از ۱۱ درصد به ۱۵ درصد رسیده است همچنین میزان مصرف سیگار در بانوان در حال افزایش است و این رقم از ۱.۵ به چهار درصد رسیده است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: