کد خبر: ۲۳۴۱۱۵
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۰ - ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ - 2019June 08
رهبری سازمان غذا و دارو باید به دو حوزه غذا و آرایشی توجه ویژه داشته باشد، زیرا تأثیر آن بر سلامت مردم بیشتر از دارو است و نباید مغفول واقع شود
شفاآنلاین>سلامت> معاون وزیر بهداشت گفت: رهبری سازمان غذا و دارو باید به دو حوزه غذا و آرایشی توجه ویژه داشته باشد، زیرا تأثیر آن بر سلامت مردم بیشتر از دارو است و نباید مغفول واقع شود.

به گزارش شفاآنلاین، ایرج حریرچی روز شنبه در مراسم تکریم و معارفه سرپرست سازمان غذا و دارو افزود: تا سال ۲۰۰۸ سازمان بهداشت جهانی و مراکز علمی سلامت جهان، ۳ هدف برای نظام سلامت متصور بودند. افزایش سلامت مردم (طول عمر و کیفیت زندگی)، کاهش مخاطرات مالی ناشی از بیماری‌ها و افزایش رضایت مردم و پاسخگویی به نیازهای بهداشتی و درمانی از جمله این اهداف بودند که پس ‌از آن کارایی نیز به ‌عنوان هدف چهارم مطرح شد.

وی ادامه داد: کاهش هزینه‌های بیماری‌ها  آن‌قدر مهم است که از اهداف اصلی نظام سلامت برشمرده می‌شود. در حوزه سلامت متوسط پرداخت از جیب مردم در دنیا ۲۴ درصد و در آمریکا ۱۸ درصد است. این عدد در کشور ما ۵ سال قبل از اجرای طرح تحول سلامت ۵۴ درصد بود که در حال حاضر به ۳۵ درصد رسیده است؛ در حالی‌که در کشوری که پرداخت از جیب بالای ۲۰ درصد باشد، رسیدن به اهداف کاهش هزینه‌ها غیرممکن می‌شود. در اهداف تعیین‌شده در جدول مندرج در ماده ۷۴ قانون برنامه توسعه ششم، باید میزان پرداخت از جیب مردم به ۲۵ درصد برسد.

معاون وزیر بهداشت گفت: سهم دارو از پرداختی جیب مردم در گذشته ۱۶ الی ۱۹ درصد بود که این رقم در ۱۰ سال گذشته به بالای ۳۰ درصد رسیده است.

واردات داروی تولید داخل خط قرمز وزارت بهداشت(Health) است

معاون کل وزارت بهداشت بیان کرد: واردات داروی مشابه تولید داخل، خط قرمز وزارت بهداشت است. واردات دارویی که در داخل تولید می‌شود و توانایی تامین بازار داخلی را دارد، ممنوع است. وزارت بهداشت با دقت بازار دارو را کنترل می‌کند تا مانند بازار خودرو نشود. به‌طوری‌ که اگر داروهای تولید داخل کیفیت لازم را نداشته باشند از دسترس خارج و مجوز واردات آن صادر می‌شود. بنابراین از گزینه واردات به‌ عنوان اهرم کنترل بازار استفاده می‌کنیم، دارو باید با قیمت مناسب و با کیفیت باشد، زیرا هدف ما سلامت مردم است.

وظیفه حوزه سلامت در شرایط تحریم سنگین تر است

وی با اشاره به شرایط جنگ اقتصادی در کشور گفت: در این شرایط سخت، وظیفه حوزه سلامت سنگین‌تر می‌شود، زیرا وقتی معیشت مردم دچار مشکل می‌شود اولین چیزی که از سبد خانوار کم می‌شود، موضوع بهداشت و درمان است.

معاون کل وزارت بهداشت افزود: با وجود ادعای دروغ آمریکایی‌ها مبنی بر عدم تحریم دارو و تجهیزات، با ایجاد محدودیت‌های ارزی و مشکل انتقال پول عملاً دارو و تجهیزات مشمول تحریم‌ها هستند.

کمبود شدید دارویی نداریم

حریرچی بیان کرد: در حال حاضر با کمبود شدید دارویی مواجه نشده‌ایم. وزیر بهداشت شرایط قرارگاهی را برای سازمان غذا و دارو پیش‌بینی کردند، وقتی رئیس‌ جمهوری می‌گوید شرایط سخت‌تر از جنگ است، باید باور کنیم در برخی زمینه‌ها از جمله اقتصاد، با جنگ تمام‌عیار مواجه هستیم و باید سیستم را بر مبنای شیوه‌های جهادی اداره کنیم، بنابراین وزیر بهداشت در کنار دکتر شانه ساز با اختیارات کامل فعالیت خواهند کرد، اعضای هیات اجرایی قرارگاه حوزه غذا و دارو  نیز با حکم وزیر بهداشت مشخص شدند.

وی با اشاره به تأکید وزیر بهداشت در راستای حمایت از تولید داخل اظهار داشت: بخش اصلی ناشی از این رویکرد دیدگاهی بود که از گذشته در زمینه تولید وجود داشت و بخشی دیگر نیز به دلیل شرایط سخت دسترسی ارزی و شرایط اقتصادی است.

معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به اینکه اولویت اصلی وزارت بهداشت تامین دارو (medicine)و لوازم مصرفی گفت: ایجاد اطلاعات شفاف و داشبوردی مناسب در مورد اطلاعات دارویی و استقرار سیستم HIC مناسب باید در این زمینه موردتوجه قرار گیرد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: