تاکنون ۸۰ مرکز جامع بیماران خاص افتتاح شده است و بیماران خاص تحت پوشش طرح تحول هستند. از طرفی اکثر داروهای موثر بیماران خاص در کشور تولید میشوند
شفا آنلاین>اجتماعی>سلامت>برنامه وزارت بهداشت برای توزیع نیروهای متخصص به مناطق محروم در سال جاری، ممنوعیت تبلیغ دارو و خدمات پزشکی در فضای مجازی و وظیفه نظام پزشکی در رسیدگی به این تبلیغات و ... از جمله مباحثی بود که در نشست خبری وزیر بهداشت و معاونان وی مطرح شد.
به گزارش شفا آنلاین:دکتر قاسم جان بابایی - معاون درمان وزیر بهداشت در نشست خبری وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره واگذاری مراکز درمانی دولتی به بخش خصوصی، گفت: در این واگذاریها همچنان با تعرفه دولتی ارائه خدمات را انجام میدهیم. بنابراین همه مراکزی که به بخش خصوصی واگذار میشوند، با نرخ دولتی خدمت میدهند. وی در پاسخ به سوال دیگری درباره داروهای بیماران خاص، <
Specific drug medications>گفت: تاکنون ۸۰ مرکز جامع بیماران خاص افتتاح شده است و بیماران خاص تحت پوشش طرح تحول هستند. از طرفی اکثر داروهای موثر بیماران خاص در کشور تولید میشوند. همچنین نسل سوم داروهای تالاسمی را هم در کشور تولید میکنیم.
وی افزود: داروی بیماران انعقاد خون و ام اس نیز در داخل تولید میشود. در عین حال ما بیماران اسکلتی _ عضلانی را شناسایی کردیم و آن دسته از این بیماران که به دارو پاسخ میدهند، تحت پوشش وزارت بهداشت قرار گرفتهاند. حال بخشی از این بیماران که به درمان دارویی پاسخ نمیدهند باید مورد توانبخشی قرار گیرند. در این زمینه بسته توانبخشی تدوین کردهایم که این بسته در شورای عالی به تصویب میرسد.
توزیع ۱۰۰۰ متخصص در مناطق محروم طی امسال
جان بابایی در ادامه درباره وضعیت توزیع پزشک در کشور گفت: یکی از برنامههای وزارت بهداشت که آن را با کمک مجلس پیش میبریم، بحث عدالت آموزشی تخصصی است که بر اساس آن در سال گذشته ۶۰۰ نیروی متخصص را برای مناطق محروم اعزام کردیم و امسال هم ۱۰۰۰ نیروی متخصص با سهمیه عدالت آموزشی توزیع میشوند. با ادامه این روند طی دو تا سه سال آینده بحث استقرار پزشک، اسکان و پرداختهایشان در ۲۳۰ شهر کم برخوردار به کمترین نگرانی ما بدل میشود.
تبلیغ دارو و خدمات پزشکی ممنوع است
، در ادامه این نشست دکتر ایرج حریرچی_ معاون کل وزیر بهداشت درباره بحث تبلیغات بیرویه پزشکی، گفت: طبق بند "ب" ماده سه قانون تشکیل نظام پزشکی اختیار تبلیغات پزشکی با این سازمان است. در عین حال بر اساس آیین نامه این سازمان اعلام شده که هر گونه تبلیغ دارو و خدمات پزشکی در فضای عمومی ممنوع و کاملا غیرقانونی است. همچنین در هیچ کشوری نمیبینیم که در فضای مجازی برای تبلیغ پزشکی بدن بیمار که مورد جراحی قرار گرفته، نشان داده شود و طبق قانون رسیدگی به این موضوع نیز در اختیار نظام پزشکی است.
وی در پاسخ به سوالی درباره آنچه که آنتن فروشی رسانه ملی به پزشکان مطرح میشود نیز گفت: مسوولان صداوسیما چندین بار این موضوع را تکذیب کردهاند، اما ادعاهایی از سوی ارائه دهندگان خدمات در این زمینه وجود دارد. از نظر ما و نظام پزشکی این اقدام تخلف است.
حریرچی تاکید کرد: در عین حال نمیتوانگفت که هرکس با صداوسیما در حوزه پزشکی مصاحبه کرد، فردی سطح بالاست و میتوان به او مراجعه کرد. به هر حال اگر چنین مباحثی وجود داشته باشد، صدا و سیما میتواند آن را کنترل کند.
وی درباره قاچاق تجهیزات پزشکی و امکان ورود تجهیزات قاچاق به کشور نیز اظهار کرد: تجهیزات پزشکی در بیمارستانهای دولتی با کد IRC مشخص وارد و خارج میشوند. همچنین از اردیبهشت ماه سال گذشته این روند در بیمارستانهای خصوصی و... نیز اجباری شد. آنچه درباره ورود تجهیزات پزشکی قاچاق مطرح شده بیشتر مربوط به مطبها و داروخانههاست که البته ما این موضوع را هم پیگیری میکنیم.ایسنا