کد خبر: ۲۳۳۳۰۶
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۰ - ۰۸ خرداد ۱۳۹۸ - 2019May 29
زخم‌پوش‌های مبتنی بر نانوالیاف سلولز باکتریایی از جمله محصولات مرتبط با حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی است که در حال حاضر نمونه ایرانی ندارد
شفا آنلاین>سلامت>محققان کشور موفق به تولید زخم‌پوشی شدند که در کمترین زمان ممکن زخم دیابت و سوختگی را التیام می بخشد.

به گزارش شفا آنلاین:علی رسولی یکی از محققان طرح پانسمان نانو و کارشناسی ارشد مهندسی شیمی – بیوتکنولوژی اظهار کرد: ما موفق شدیم در قالب یک تیم استارت آپی، زخم‌پوشی با فناوری نانو به تولید برسانیم که از مزایای ویژه برخوردار است.


وی افزود: از این زخم‌پوش می‌توان برای درمان زخم‌های دیابتی و سوختگی با درجات بالا استفاده کرد.

رسولی خاطر نشان کرد: زخم‌پوش‌های مبتنی بر نانوالیاف سلولز باکتریایی از جمله محصولات مرتبط با حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی است که در حال حاضر نمونه ایرانی ندارد.

وی با بیان اینکه تا کنون ۳ سال است که بر روی این محصول کار کردیم و اکنون توانسته‌ایم به تولید آن برسیم، بیان کرد: این زخم‌پوش می‌تواند در ابعاد مختلف ساخته شود و طول مدت درمان زخم را تا ۵۰ درصد کاهش می‌دهد.


رسولی با بیان اینکه این محصول می‌تواند آغازگر نسل جدید از زخم‌پوش‌ها در ایران باشد، بیان کرد: با توجه به شفاف بودن این زخم‌پوش زخم از زیر پانسمان قابل رؤیت است و روند درمان کاملاً مشخص خواهد شود.

وی با بیان اینکه یک تولید کننده امریکایی این محصول را به تولید می‌رساند و علاوه بر آن کشورهای چین، کانادا، دانمارک و لهستان از تولید کنندگان نمونه‌های مشابه آن هستند، گفت: اکنون ما اولین تولید کنده این زخم‌پوش‌ها در ایران هستیم اگر بتوانیم آن‌را به تولید انبوه برسانیم.

وی افزود: محصول استارت آپی ما در حال حاضر توانسته است تست‌های حیوانی خود را بر روی زخم دیابتی و زخم معمولی با موفقیت پشت سر بگذارد.

به گفته این محقق، هم اکنون نیز آماده انجام تست انسانی و گرفتن مجوزهای مورد نیاز برای تولید است. معمولاً استارت آپ های حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی در این مرحله نیاز به سرمایه گذار برای ادامه کار دارند.

وی در خصوص ویژگی‌های این پانسمان گفت: این پانسمان از باکتری سنتز و ساخته می‌شود که همین دلیل باعث کاهش هزینه‌های تولید آن نسبت به نمونه‌های مشابه و زیست سازگاری آن می‌شود. به راحتی از روی زخم برداشته می‌شود و در زمان برداشتن از روی زخم فرد را اذیت نمی‌کند.

وی تاکید کرد: این پانسمان نانویی متشکل از الیاف نانو، بسیار شفاف است و ساختاری شبیه به پوست بدن دارد؛ همچنین به دلیل اینکه ساختار آن مبتنی بر نانو الیاف سلولز میکروبی است، اکسیژن را به خوبی انتقال می‌دهد و جلوی ورود میکروارگانیسم های آلوده کننده زخم را می‌گیرد.

رسولی افزود: در کنار این موارد می‌تواند چندین برابر وزن خودش آب جذب کند که در جذب ترومای زخم بسیار مفید است و می‌تواند خون را به خوبی جذب کند.

وی با تاکید براینکه این محصول موفق به دریافت مجوز واحد ارزیابی فناوری نانو شده است، گفت: هم اکنون از طریق کمیته نانو وزارت بهداشت برای اخذ مجوزها به این نهاد معرفی شده است.

این محقق خاطر نشان کرد: بازار زخم و سوختگی بسیار گسترده است و طبیعتاً این محصول هم بازار بسیار خوبی دارد. اما نحوه ورود به بازار و رقابت با نمونه‌های مشابه بسیار مهم است که یکی از چالش‌های هر شرکت نوپایی به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه برای تولید انبوه و صادرات آن نیاز به برنامه ریزی داریم، گفت: در حال حاضر این شرکت که در حال دانش بنیان شدن است در پارک فناوری پردیس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مستقر است.

 این طرح نانویی برای اولین بار در جریان چالش فناورانه «زخم‌پوش‌های زخم پای دیابتی» ستاد ویژه توسعه فناوری نانو شناخته شد؛ این تیم استارت آپی از بین ۹۸ طرح منتخب، به عنوان تیم برتر شناخته شدند و یکی از شتابدهنده‌های فعال در پارک فناوری پردیس روی این طرح سرمایه گذاری کرده است.مهر
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: