مردم باید حداقل هفتهای ۳ بار و هر بار حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه پیاده روی تند داشته باشند، این کار علاوه بر حفظ و ارتقا سلامتی، راهکاری مناسبی برای پیشگیری از بسیاری بیماریها از جمله کبد چرب است
شفاآنلاین>سلامت> رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، ورزش را مهمترین عامل پیشگیری و درمان کبد چرب اعلام کرد و گفت: حدود ۸۰ درصد افراد مبتلا به کبد چرب با ورزش درمان میشوند.
به گزارش شفاآنلاین،«سید موید علویان» با اشاره به اینکه تحرک بدنی یا ورزش منجر به طبیعی شدن وزن افراد میشود، افزود: چاقی عامل مهمی برای ابتلا به کبد چرب است که با ورزش منظم میتوان از آن رهایی یافت.
وی بر لزوم انجام ورزش منظم تاکید کرد و اظهار داشت: مردم باید حداقل هفتهای ۳ بار و هر بار حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه پیاده روی تند داشته باشند، این کار علاوه بر حفظ و ارتقا سلامتی، راهکاری مناسبی برای پیشگیری از بسیاری بیماریها از جمله کبد چرب است.
علویان با اشاره به اینکه تغذیه مناسب و دوری از استرس در پیشگیری از بیماری کبد چرب نقش مهمی دارند، تصریح کرد: رعایت تعادل در تغذیه، مصرف مواد غذایی تازه و تحرک بدنی، کبد را در برابر آسیبها ایمن میکند.
** کبد چرب رو به افزایش است
وی با اشاره به اینکه کبد (Liver)چرب رو به افزایش است، گفت: حداقل ۴۰ درصد ایرانیان به نحوی با کبد چرب روبرو هستند و حدود هفت درصد دانش آموزان دوره ابتدایی مبتلا به این بیماری هستند که این موارد نشان میدهد باید توجه بیشتری به این بیماری داشته باشیم.
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای گوارش و کبد بر لزوم ارائه آموزش به مردم برای مقابله با این بیماری تاکید کرد و گفت: پرهیز از غذاهای آماده مانند فست فودها، نخوردن نوشابههای گازدار و مصرف سبزیجات تازه در پیشگیری از کبد چرب نقش مهمی دارند.
وی با اشاره به اینکه کبد در معرض عفونتهای ویروسی مانند هپاتیتها دچار آسیب میشود، عنوان کرد: هپاتیتهای ویروسی B. و C. مهمترین عامل آسیب رسان به کبد هستند.
علویان این دو نوع هپیاتیت را قابل پیشگیری (prevention)و درمان دانست و اضافه کرد: هپاتیت B. واکسن دارد و هپاتیت C. نیز با دارو قابل درمان است.
وی به عوامل خطر ابتلا به هپاتیتهای ویروسی B. و C. اشاره کرد و یادآورشد: رفتارهای پرخطر جنسی، استفاده از تیغ، مسواک یا ناخن گیر مشترک، سرنگ تزریقی مشترک و خالکوبیهای غیر بهداشتی از جمله عوامل خطر ابتلا به این بیماری به شمار میروند.
اول تا هشتم خرداد ماه هفته سلامت نامگذاری شده است، این مناسبت فرصتی مناسب برای آشنایی بیشتر مردم با بیماریها است.