فشارخون بالا در واقع همان نیروی خون است که بر رگها وارد میشود، قلب خون را به درون رگها پمپ میکند و به این ترتیب خون در تمام بدن حمل می شود
شفا آنلاین>سلامت>یک فوق تخصص قلب و عروق گفت: حدود 59 درصد زنان و 36 درصد مردان در گروه سنی 45 تا 65 سال به فشار خون بالا مبتلا هستند.
به گزارش شفا آنلاین، رضا جغتایی روز دوشنبه افزود: بر اساس گزارش های موجود، مصرف نمک بیش از حد استاندارد جهانی در میان ایرانیان عمده ترین دلیل ابتلا به فشارخون بالا است بطوری که 51 درصد مردم همیشه و 26 درصد گاهی اوقات از نمک در حین خوردن غذا استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه در کشورهای صنعتی بیشترین نمک (حدود 75 درصد) از طریق مصرف غذاهای آماده مصرف می شود، گفت: در کشور ما بخش عمده نمک مصرفی از طریق افزودن نمک به غذاهای خانگی بوده و لازم است، برنامه ریزی بر روی کاهش مصرف نمک باید با هدف آگاه سازی جامعه و تغییر رفتارهای غذایی در سطح خانواده انجام شود.
جغتایی ادامه داد: فشارخون(blood pressure) بالا در واقع همان نیروی خون است که بر رگها وارد میشود، قلب خون را به درون رگها پمپ میکند و به این ترتیب خون در تمام بدن حمل می شود.
این متخصص قلب و عروق، فشار خون بالا را یکی از مشکلات بهداشتی عنوان کرد و گفت: این بیماری سبب افزایش خطر حملات قلبی، سکته و نارسایی کلیه می شود و فشار خون بالای کنترل نشده می تواند منجر به نابینایی، نامنظمی ضربان قلب و نارسایی قلبی خواهد شد.
جغتایی اضافه کرد: خطر این عوارض در صورت وجود عوامل خطر بیماری های غیرواگیر مانند دیابت(Diabetes) افزایش می یابد در حالی که فشار خون بالا قابل پیشگیری و درمان است و می توان با کنترل این بیماری مرگ و ناتوانی ناشی از بیماری های قلبی و عروقی را کاهش داد.
وی ادامه داد: افرادی که به فشارخون بالا مبتلا هستند باید برای کنترل این بیماری مصرف نمک را کاهش داده، فعالیت بدنی منظم داشته و دخانیات مصرف نکنند.
این فوق تخصص قلب و عروق افزود: بیماران مبتلا به فشارخون بالا باید روزانه از مواد غذایی موجود از جمله نان و غلات، میوهها، سبزیجات، شیر و لبنیات و پروتئینها به مقدار توصیه شده از سوی پزشک مربوطه مصرف کنند.
جغتایی افزود: توصیه می شود افراد مصرف غذاهای کنسروی و غذاهای آماده که در خارج از منزل تهیه میشوند را محدود کرده و غذاهایی با حداقل چربی ترانس و اشباع را برای مصرف انتخاب و از غذاهای سرخ شده، گوشت های پرچرب، کیک ها، کلوچه ها و شیرینی خامه ای که چربی بالا دارند، پرهیز کنند.