رفلاکس معده معمولا تنها به این علت که مری نوزاد هنوز تکامل نیافته است، ایجاد می شود. رفلاکس معده نوزادان اغلب در طول زمان و با رسیدن نوزاد به سن یک سالگی برطرف می شود
شفاآنلاین>
سلامت>
نوزادان اغلب اندکی از شیری که خورده اند را در طول یا بعد از شیر خوردن، بالا می آورند که این حالت تحت عنوان رفلاکس معده نوزادان شناخته می شود. رفلاکس معده در نوزادان با استفراغ در آن ها متفاوت است. در استفراغ عضلات کودک به شدت منقبض می شوند.
به گزارش
شفاآنلاین، رفلاکس معده<
Stomach> نوزادان، تنها بالا آوردن بدون زحمت چیزی است که بلعیده اند. این که بالا آوردن غذا توسط نوزاد برای شما نگران کننده باشد طبیعی است، اما رفلاکس معده در نوزادان بسیار شایع بوده و معمولا به گذشت زمان و رسیدن نوزاد به سن 1 سالگی برطرف می شود.
شما همچنین می توانید به مقاله های علل، علائم و درمان خانگی سوزش معده، راه های درمان رفلاکس معده و علائم و درمان درد معده عصبی که توسط سایت رسانه دکتر سلامت تهیه شده است، مراجعه کنید.
علائم رفلاکس معده نوزادان، شامل موارد زیر می باشند:
-بالا آوردن شیر در حین یا بعد از شیر خوردن که ممکن است چندین بار در روز اتفاق بیافتد.
-مشکل در غذا خوردن همچون پرهیز از خوردن غذا، بستن دهان یا خفگی
-سرفه مداوم
-گریه بیش از حد یا گریه کردن حین غذا خوردن
-عفونت های گوش مکرر
علت رفلاکس معده در نوزادان
رفلاکس معده در اطفال در بیشتر موارد طبیعی است. رفلاکس معده معمولا تنها به این علت که مری نوزاد هنوز تکامل نیافته است، ایجاد می شود. رفلاکس معده نوزادان اغلب در طول زمان و با رسیدن نوزاد به سن یک سالگی برطرف می شود، زمانی که حلقه پایین مری کودک کاملا تکامل یافته و اجازه بازگشت محتویات معده را نمی دهد.
در برخی موارد، رفلاکس معده نوزادان می تواند نشانه ای از یک مشکل جدی، همانند موارد زیر باشد:
بیماری رفلاکس معده به مری: فرم طولانی مدت از رفلاکس است که در آن محتویات معده بالا آمده و به مری آسیب می رسانند.
آلرژی شیر گاو: این علت دیگر رفلاکس معده است که می تواند موجب اسهال، استفراغ و راش پوستی شود. این آلرژی در نهایت در بسیاری از کودکان برطرف شده و با حذف شیر گاو از رژیم غذایی قابل درمان است.
انسداد: در مورد نادر رفلاکس معده در اطفال ممکن است در اثر مسدود یا تنگ شدن مری اتفاق بیافتد و یا وجود انسدادی در معده و روده<Intestine> کوچک، عامل رفلاکس معده در نوزادان باشد.
تشخیص رفلاکس معده نوزادان
در بیشتر موارد تشخیص رفلاکس معده به انجام تست خاصی نیاز ندارد. تشخیص رفلاکس معده معمولا بر اساس علائم آن ها انجام می گیرد.
در موارد نادر، تست های زیر برای تشخیص رفلاکس معده که شدید یا مداوم است انجام می شوند:
آندوسکوپی: یک لوله باریک و منعطف مجهز به دوربین از راه گلو وارد مری می شود، تا امکان مشاهده مشکلات را فراهم کند.
بلع باریم: در این روش برای تشخیص رفلاکس معده، نوزاد قبل از تصویر برداری با اشعه ایکس ماده ای به نام باریم را می نوشد. باریم در واضح ساختن مشکلات موجود در سیستم گوارشی کمک کننده خواهد بود.
این تست ها برای تشخیص رفلاکس معده نوزادان در بیمارستان انجام می شوند.
درمان رفلاکس معده نوزادان
اگر نوزاد وزن گیری مناسب داشته باشد و در موارد دیگر مشکلی وجود نداشته باشد، رفلاکس معده معمولا نیازی به درمان ندارد. اگر نوزاد شما آزار می بیند و یا رفلاکس معده علت خاص و مشخصی دارد، توصیه ها و راه های زیر برای درمان رفلاکس معده نوزادان توصیه می شوند:
1- توصیه غذایی:
ماما ممکن است نحوه شیردهی شما به کودک را بررسی کند و نکاتی را به شما ارائه دهد که در کمک به رفع رفلاکس معده کمک کننده باشد.
این تغییرات برای کمک به رفع رفلاکس معده نوزادان، عبارتند از:
-آروغ گیری مرتب نوزاد حین شیر خوردن
-غذا دادن به نوزاد در مقدار کم و دفعات بیشتر
-ایستاده نگه داشتن کودک برای مدتی بعد از غذا خوردن
-استفاده از شیر خشک های غلیظ تر که احتمال بازگشت آن ها به داخل مری کمتر است.
اگر پزشک عامل رفلاکس معده نوزاد را آلرژی به شیر گاو می داند، او ممکن است مصرف شیر خشکی را توصیه کند که شیر گاو در ترکیب خود ندارد.
2- داروها:
در بیشتر موارد تجویز دارو برای درمان رفلاکس معده نوزادان ضرورت ندارد، اما برخی مواقع اگر پزشک احساس کند که مشکل شدید است، داروهای زیر برای درمان رفلاکس معده نوزادان تجویز می شوند:
آلژینات ها: این داروها یک پوشش محافظتی بر روی محتویات معده ایجاد می کنند تا با متوقف ساختن حرکت آن ها به سمت مری و آسیب به آن، به درمان رفلاکس معده کمک کنند.
مهار کننده های پمپ پروتونی و آنتاگونیست های گیرنده H2: این داروها سطح اسید معده را کاهش داده و بدین ترتیب محتویات معده نمی توانند به مری آسیب برسانند و بدین ترتیب علائم رفلاکس معده در اطفال تخفیف می یابد.
اگر تغییر نحوه شیردهی به نوزاد در درمان رفلاکس معده کمک کننده نباشد، آلژینات ها مورد استفاده قرار می گیرند. اگر نوزاد احساس ناراحتی کند و یا از خوردن غذا خودداری نماید، مهار کننده های پمپ پروتونی و آنتاگونیست های گیرنده H2 برای درمان رفلاکس معده در اطفال تجویز می شوند.
3- جراحی:
در موارد بسیار کم اغلب در نوزادانی که به بیماری زمینه ای جدی مانند فلج مغزی دچار باشند، جراحی با سفت کردن حلقه ماهیچه ای در پایین مری برای درمان رفلاکس معده انجام می شود.
همچنین اگر انسداد یا باریک شدن مری، معده یا روده کوچک عامل رفلاکس معده در اطفال باشد، جراحی برای درمان آن ها انجام می گیرد. دکتر سلامت