برای پیشگیری از مشکلات مرتبط با کیسهصفرا اینکه چه مواد غذایی را میتوانید مصرف کنید و از کدام مواد غذایی باید پرهیز کنید، اهمیت ویژهای دارد
شفاآنلاین>
سلامت>
مشکلات کیسهصفرا شامل التهاب و سنگهای کیسهصفرا است. متاسفانه برخی مواد غذایی حملات کیسهصفرا را تحریک کرده و موجب درد شدید، حالت تهوع، استفراغ، کرامپهای شکم و بیاشتهایی میشوند.
به گزارش
شفاآنلاین،عامل خطرآفرین اصلی برای بیماری کیسهصفرا یک رژیم غذایی با محتوای فیبر کم و کلسترول زیاد است.یک رژیم غذایی سالم حاوی فیبر زیاد و کلسترول کم بههمراه موادغذایی خاص که از تشکیل سنگهای کیسهصفرا پیشگیری میکنند، ممکن است برای افرادی که حملات کیسهصفرا را تجربه میکنند، مفید باشد.
برای پیشگیری از مشکلات مرتبط با کیسهصفرا<Bag> اینکه چه مواد غذایی را میتوانید مصرف کنید و از کدام مواد غذایی باید پرهیز کنید، اهمیت ویژهای دارد.
لبنیات پرچرب
اگرچه بدن انسان به ویتامین D، کلسیم و پروتئین که در محصولات لبنی یافت میشوند، نیاز دارد، اما لبنیات پرچرب مانند شیر پرچرب، خامه، خامهترش، بستنی، و شیرکاکائو سرشار از چربیهای اشباع هستند. چربیهای اشباع ممکن است موجب یک حمله کیسهصفرای دردناک شده یا در تشکیل سنگهای کیسهصفرا نقش داشته باشند. انتخاب لبنیات کمچرب گزینه بهتری برای دریافت مواد مغذی موجود در این محصولات است.
گوشتهای چرب
گوشتهای چرب از جمله مواد غذایی هستند که میتوانند موجب حملات کیسهصفرا شوند. محصولات سرشار از چربی اشباع و کلسترول، از جمله محصولات حیوانی مانند گوشت گاو، اردک و تخممرغ و غذاهای فرآوری شده مانند کنسروماهی و ماهی سالمون در روغن، سوسیس، هاتداگ، و کره بادامزمینی میتوانند موجب احساس درد در کیسهصفرا شوند. بهجای این قبیل موادغذایی میتوانید یک رژیم غذایی حاوی گوشت بدون چربی، ماهی آبهای سرد، و لوبیا را دنبال کنید. هرگونه چربی را از گوشت ماکیان، گاو و گوسفند جدا کنید. کنسرو ماهی تن و ماهی سالمون در آب و گوشتهای فرآوری شده بدون چربی را انتخاب کنید.
غذاهای سرخشده
غذاهای سرخشده از جمله گزینههای اصلی محرک حملات کیسهصفرا هستند. نهتنها این غذاها کالری، چربیهای ترانس، و چربی اشباع زیادی دارند، بلکه برای افرادی که بدن آنها توانایی تجزیه درست کلسترول را ندارد مضر بوده و میتوانند موجب تشکیل سنگهای کیسهصفرای دردناک شوند.
از مصرف غذاهای سرخشده مانند سیبزمینی سرخشده، دوناتها و پیاز حلقهای پرهیز کنید. تا حدامکان با روغن کم آشپزی کرده و گزینههای سالمتر حاوی تریگلیسیریدهای زنجیره متوسط، مانند روغن نارگیل که میتوانند بینیاز از صفرا نیز جذب شوند را استفاده کنید.
قندهای پالایش شده
قندهای پالایش شده در محصولات مختلفی مانند کیکها، شیرینیجات ، دوناتها، شکلاتها و کلوچهها یافت میشوند که خطر ابتلا به سنگهای کیسهصفرا و بیماری کیسهصفرا را افزایش میدهند. قندهای پالایش شده بدن را مجبور به تولید انسولین بیشتر کرده که میزان اضافه به شکل چربی<Fat> ذخیره میشود.
تخممرغ
تخممرغ، بهویژه زرده تخممرغ، از جمله مواد غذایی است که میتواند موجب حملات کیسهصفرا شود زیرا حاوی کلسترول و چربیاشباع است. افرادی که یک رژیم غذایی مناسب برای کیسهصفرا را دنبال میکنند باید از غذاهای حاوی تخممرغ به همراه چربیهای دیگر پرهیز کنند.یک وعده غذایی سرشار از چربی میتواند حملات کیسهصفرا را تحریک کند. هنگام آمادهکردن غذاهایی که حاوی تخممرغ هستند استفاده از سفیده تخممرغ را امتحان کنید.
نوشیدنیهای گازدار
اضافه وزن و چاقی یک عامل خطرآفرین کلیدی برای ابتلا به سنگهای کیسهصفرا است. نوشیدنیهای گازدار سرشار از قند و کالری هستند و برهمین اساس باید از مصرف آنها پرهیز کرد. مطالعات نشان دادهاند افرادی که به میزان زیاد نوشیدنیهای گازدار مصرف میکنند ممکن است با افزایش خطر ابتلا به سرطان در کیسهصفرا و مجاری صفرا در اطراف کبد مواجه شوند. نوشیدن آب ساده بهترین گزینه برای هیدراته نگهداشتن بدن و پرهیز از مضرات نوشیدنیهای گازدار و شیرین است.
چاشنیها
از آنجایی که پرهیز از غذاهایی با محتوای چربی و قند زیاد برای افراد مبتلا به مشکلات کیسهصفرا یک اولویت محسوب میشود، استفاده از چاشنیهای سالم نیز اهمیت مییابد. این افراد باید از سسهای حاوی قند فراوان و مایونز(حاوی تخممرغ) پرهیز کنند. استفاده از گزینههای بدون قند و سبکتر بهترین اقدام برای بهبود عطر و طعم غذای مصرفی است زیرا هدف اصلی پرهیز از چربی و قند طعم آن است.
فلفلها
غذاهای تند، مانند غذاهای حاوی فلفلقرمز یا سیاه محرک حملات کیسهصفرا هستند. برخی فلفلها، بهویژه فلفلهای چیلی تند اغلب به افزایش حملات کیسهصفرا و درد شدید منجر میشوند. اگر به مصرف فلفل علاقه دارید، نمونههای ملایم مانند فلفل دلمهای سبز یا زرد را انتخاب کنید.
غذاهای بسیار اسیدی
مصرف بیش از حد غذاهای اسیدی مانند میوههای خانواده مرکبات، قهوه و سسهای گوجهفرنگی بر کبد و کیسهصفرا تاثیرگذار است. در این شرایط کبد با فشار کاری مضاعف بهواسطه ضایعات اسیدی بیش از حد مواجه میشود که ناتوانی کیسهصفرا برای ترشح صفرا را بههمراه دارد.
این شرایط آهنگ گوارش را کندکرده و انباشت اسید در بدن را افزایش میدهد.برای تسکین درد و حملات کیسهصفرا میتوانید برخی از مواد غذایی ارگانیک که در ادامه معرفی شدهاند را مصرف کنید.ترکیب سبزیهای برگدار ارگانیک(از سبزیهای تلخ کمتر استفاده کنید). چغندر، خیار، لوبیاسبز، سیر، پیاز، موسیر، بامیه، سیبزمینی شیرین، آووکادو، آبسبزی.همچنین فیبرهای محلول و نامحلول که در میوههایی مانند موارد زیر یافت میشوند، مفید هستند: لیمو، انگور، سیب، توتها، گلابی.آرمان